И друго,не видях да е писано че лошо работят,а не са издържливи. Май има разлика.
Колега,виждам,че си наясно с нещата от темата и извинявайки се за невежеството си и спама,искам да те попитам дали си разбрал какво означава "ИНДИФИЦИРАТ"?
E, ти пък сега...Защо се заяждаш с човека ? То се знае, че е искал да напише идентифицират (от идентификация), но...в бързината, клавиатурата, десетопръстната система или поради някоя друга причина малко го е пообъркал...
Напишете за Exelerator-ите и разликите... Някой от DeTech няма ли да драсне едно разяснение ?
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Антени Нед Окт 13, 2013 11:41 am
handjata написа:
Я да ме светнеш как от немарливост изгаря намотка,че нещо не мога а се сетя
Този майстор те е подвел не може да изгори намотка на антена това не е електрожен - по вероятно е да прекъсне и може да се случи като забравиш да махнеш буксата от кутията и да разглабяш стика и без да искаш да дръпнеш кабела... Да дръпнеш кабела по невнимание при търсене на сигнала... При маховете може да пресрешнеш къбела със някоя клон(клечка) по яка и кабела ще се измъкне(разпъне) от конектора и мн. др. варианти...
И не казвам че не може да прекъсне при неправелен монтаж или нещо от сорта на студена спойка...
handjata Консул
Заглавие: Re: Антени Нед Окт 13, 2013 9:19 pm
pechkata написа:
handjata написа:
Я да ме светнеш как от немарливост изгаря намотка,че нещо не мога а се сетя
Този майстор те е подвел не може да изгори намотка на антена това не е електрожен - по вероятно е да прекъсне и може да се случи като забравиш да махнеш буксата от кутията и да разглабяш стика и без да искаш да дръпнеш кабела... Да дръпнеш кабела по невнимание при търсене на сигнала... При маховете може да пресрешнеш къбела със някоя клон(клечка) по яка и кабела ще се измъкне(разпъне) от конектора и мн. др. варианти...
И не казвам че не може да прекъсне при неправелен монтаж или нещо от сорта на студена спойка...
Майстора дойде лично в къщи с уред,и отворена антена до намотките. А тия,че ще дръпнеш кабел по невнимание,или ще го затиснеш с вратата, че тоя кабел да не е от китайски детски играчки. С тия сонди се търка по разни драки,и шипки,та да сложат кабел, не кабелче.Много добре знаеш за какво иде реч А изгоряла или прекъснала,това не ме грее. Крайния резултат е един и същ. И вземи кажи някой да навие една гаражна,та като даде проблем, и я пусна в печката,да не ме е яд.
Radislav Цезар
Заглавие: Re: Антени Вто Апр 15, 2014 11:09 pm
Radislav написа:
Като сте я заформили тази тема и аз да попитам-Каква е разликата между Еxelerator и Exelerator EQ II ?И двете са 45см (18").При първата кабелът излиза от средното оребрение на обръча, а при втората има вдясно нещо като допълнителна планка... И как може да се разбере (от обява) -коя антена за какъв апарат е подходяща както и на каква честота работи ? Пример: две еднакви антени-за едната пишат, че е за GPX-овете, а на дугата за Explorer, Sovering и т.н. ? Както и коя е DD и коя е моно, като и двете имат еднакви черупки ? Има ли значение дали е бяла или е черна ? Такава антена (18") може ли да се пригоди за PI апарат,като допълнителна антена, когато се свали рамката ?