spectrs v3 на режим disc. ще обираш само горни сигнали каквато и настройка да му направиш каквато и сонда да му сложиш както казах проблема е че в дълбочина цветът е черен но това се отнася и за други марки и модели но има колеги които не търсят дълбочини и това им е достатъчно.mixed mode можеш да надуеш апарата да хваща дълбоко но трябва да работиш на по чист терен иначе давя паразитни сигнали за по ясно сигналите са паразитни когато апарата е надут на mixed mode иначе е спокоен и не базови настройки а ти да си ги направиш задлжително на къра заравяш и пробваш така се настройва spectra v3 в къщи е за тези които искат да имат скъпа играчка да си играят.и лично за мен най добрата програма е all metal за по ясно звукът е един и същ за всички метали просто следиш баровете това е хубаво на spectra v3 че можеш да си направиш колко чуствителни да са баровете и там е тънкоста на дълбокия сигнал,пример хващаш лек сигнал лека промяна в треша това е дълбок сигнал даже и да е цвят на бара ще покаже черно но какво е правилото ВИНАГИ ПРОВЕРЯВАЙ ДЪЛБОКИЯ СИГНАЛ след като зачистиш сигнала става по ясен и ако е цвят ще ти върти баровете цветно черно ако е черно няма да те излъже.къде е тънкоста в по бързия мах над сигнала така става по ясен това е болното място на спектрата по бавна е. на all metal няма как да изтървеш сигнала попадне ли в обсега на апарата независимо къкъв е отаналото зависи от теб да разбереш и така е доста дълбок.сонди с които съм работил са стандартната 10 dd,12" concentric,18x15" sef,ultimate 13'' спокойно мога да кажа че с ultimate 13'' е най добре на абсолютно всякаква почва и най дълбока,преди да взема ultimate 13'' работих доста с 10dd след като взех другата нещата се промених тогава се усети силата на апарата иначе беше куцо магаре говоря за реялна работа не за тестове не знам на тестове коя е по добра ама за работа е ultimate 13''. честоти, трите са добре за руда и по стабилна работа но на тях е плитък,22,5khz. тази честота е за злато по принцип и за монети е много трудно да се работи терена трябва да е чист ако искате да работите на нея с ultimate 13'' се постига жестока дълбочина в земята според мен е добра за проверка на дадено петно зъдалжително на all metal и тя разпознава цвета по трудно от другите честоти,7,5khz.най добрата за работа става и за руда.2.5khz на нея апарата става слабо чуствителен на по дребни метали ако търсите по едри е добре но трябва да си направите програма, на руда колегата беше писал че работи добре наистина е спокоен ама не е пробивен на тази чистота на руда лично прверено,може на определени места да е добре не знам, пиринско и гоцето съм работил но не с спектрата не е чак толкова зле.руда работил съм в цяла българия на длъж и шир и най рудните почви са бургаско и някой места в родопа какво значи това това значи да видиш монетата на око да минеш одгоре и да ти я припука или да не ти даде сигнал да има такива места в бг. да хванеш лемиж и то от големите на 4 пръста с голям зор има таква места,тука има такива рудни места че австралийците могат само да ни завиждат гледам че има колеги от бургаско те могат да го потвардят това е от мен успех на всички.
deultum Цезар
Заглавие: Re: за White's Вто Авг 27, 2013 2:35 pm
прав си колега , има места където не само всичко е железен сигнал,ами има и такива дето ХЛТ при опит за замемяване дава OVERLOAD на програма Coins която е най намалената . И като каза че виждаш монета а апарата я припуква на желязо,че ми навя спомени , точно така стана преди 4-5 години с мен денар на Марк Антоний 6 легион ми я припука добре че се подаваше малко та я видях . Аз за това скачам като се споменат думите Уайтс и Орудено в едно изречение
petar_pz Про-Консул
Заглавие: Re: за White's Вто Авг 27, 2013 3:26 pm
съгласен,на ал метал,машината става за работа,но колко сигнала могат да се изкопаят при това положение,като на 1 мах се ловят по 2-3 сигнала и точно за 5 мин.лудваш.толкова пъти съм предлагал,ако някои иска да покаже впечетляващи резултати с машина на уаитс да заповяда.веднага уреждам полигон и няколко машини на уаитс за проба.резултатите че са плачевни.
pechkata Джадай
Заглавие: Re: за White's Вто Авг 27, 2013 3:39 pm
Бре този Уайтс много ви бърка в гъзъ...Оставете хората да си работят със каквото искат - на вас какво ви дреме...
Mladencho Цезар
Заглавие: Re: за White's Вто Авг 27, 2013 3:50 pm
Марката наистина нестава,но печката е прав.
mishot Новобранец
Заглавие: Re: за White's Вто Авг 27, 2013 5:26 pm
Mladencho написа:
Мерцедеса не става, Я че си карам Москвичу... Познатата история с лисицата и гроздето...
Успех на всички!
Mladencho Цезар
Заглавие: Re: за White's Вто Авг 27, 2013 5:54 pm
Голямо сравнение,няма що. Точно Мерцедес не са това,което са били преди,някой като кажат Мерцедес та Мерцедес,може би нямаш пресдстава,колко дефекти/грешки и т.н. имат мерцедесите,колко са капризни от към гориво и прочие и най-вече колко са им скъпи частите също като на БМВ-тата и "ЩО" - заради някакво си ИМЕ,много от нещата са така плащаш заради някакво си там лого. Същата работа са и Уаитс,голямо име - известана марка,правеща машини отдавна,но и те не са най-най както някой хора си мислят. Казвал съм го и преди,няма нищо ИДЕАЛНО на този свят. А и там където ще отидеш с "Москвичу" ,с Мерцедеса няма и да посмееш и обратното,така,че пак стигаме до извода,че идеално няма.
deultum Цезар
Заглавие: Re: за White's Вто Авг 27, 2013 8:00 pm
mishot написа:
Mladencho написа:
Мерцедеса не става, Я че си карам Москвичу... Познатата история с лисицата и гроздето...
Успех на всички!
Лошото е че гроздето сме го вкусвали и за това си казваме мнението че е кисело Колега !
pechkata Джадай
Заглавие: Re: за White's Вто Авг 27, 2013 8:14 pm
Еее не става тази марка ама хората си търкат с нея и въбще не им на дядовеца каво ще кажат другите "търсачи"...Междо другото моя ортак по търкане не ще и да чуе за др. марка освен Уайтс колкото да му натяквам че не стават - търка си и ми прави изненади сегиз-тогиз...
axil Новобранец
Заглавие: Re: за White's Вто Авг 27, 2013 8:25 pm
и за инфо ultimate 13'' няма за спектра но за dfx и mxt са еднакви и ставт лично мойята ходих до шумен да я взема от румен защото и аз не знаех дали става ама става и ако взимате взимайте бяла на цвят спецялно за спектра няма да казвам защо да речем че е по къдемлйска
sdsds Про-Консул
Заглавие: Re: за White's Вто Авг 27, 2013 8:48 pm
pechkata написа:
Еее не става тази марка ама хората си търкат с нея и въбще не им на дядовеца каво ще кажат другите "търсачи"...Междо другото моя ортак по търкане не ще и да чуе за др. марка освен Уайтс колкото да му натяквам че не стават - търка си и ми прави изненади сегиз-тогиз...
Е ама друго е някои да пусне тема ,с толкова много потребители във форума все се намират няколко да си направят собствена тема в темата и става интересно,писането си е хоби все пак(различно от това за ,което сме се регистрирали по принцип)
Kolev Цезар
Заглавие: Re: за White's Вто Авг 27, 2013 9:07 pm
Mladencho написа:
Аз бих казал, че от американските марки ГАРЕТ са най-големите дървета, а WHITES са най-добрата американска марка. За мен дори са по-добрата марка от Майнлаб с техните прехвалени няколко модела. WHITES имат една камара култови модели. Да кажеш че "WHITES не става" е несериозно и говори за непознаване на материята.
Ахил, брато вземи слагай по някоя и друга главна буква и точка, че не ти се разбира. Не е трудно, ако не знаеш как ще те науча - в началото на изреченоието се слага главна буква, а в края точка. За запетаите няма да издребняваме, но елемнтарната грамотност е необходима за да те разбират хората и да не се мъчат, като те четат.
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: за White's Вто Авг 27, 2013 9:21 pm
Здравейте колеги, петта година съм с маска, преди нея пет години с силвър игъл, и още ме гони носталгията по него. Добри машинки са и е удоволствие да се работи с тях.
sdsds Про-Консул
Заглавие: Re: за White's Вто Авг 27, 2013 9:22 pm
колев няма да ти се хващам и в този форум .Наистина има хора на ,които хобито им е да пишат и да тестват модел въздушно а не да търсят(металдетектинг дет му се вика)
Kolev Цезар
Заглавие: Re: за White's Вто Авг 27, 2013 9:31 pm
sdsds написа:
колев няма да ти се хващам и в този форум .Наистина има хора на ,които хобито им е да пишат и да тестват модел въздушно а не да търсят(металдетектинг дет му се вика)
Моля великият търсач с ACE да прости своеволието, да изказвам мнението си във форумите! Гледай на страни и си джиткай ГАРЕТА. Батко Империо няма ли го тук за да ме банне щото си изказвам мнението и щото не подвивам врат пред великият интелект на велики търсачи, като теб?
sdsds Про-Консул
Заглавие: Re: за White's Вто Авг 27, 2013 9:39 pm
разбери ,че с гледане на клипове не става да даваш съвети за модели ,които не си ги виждал на живо
Kolev Цезар
Заглавие: Re: за White's Вто Авг 27, 2013 9:50 pm
sdsds написа:
разбери ,че с гледане на клипове не става да даваш съвети за модели ,които не си ги виждал на живо
Нали нямаше да се занимаваш с мен? Нито ме знаеш какъв съм що съм нито знаеш какво съм виждал и какво не. Дрънкаш колкото да не заспиш. Дано сега не ме баннат за тази непростима обида
sdsds Про-Консул
Заглавие: Re: за White's Вто Авг 27, 2013 9:56 pm
Kolev написа:
sdsds написа:
Нали нямаше да се занимаваш с мен? Нито ме знаеш какъв съм що съм нито знаеш какво съм виждал и какво не. Дрънкаш колкото да не заспиш. Дано сега не ме баннат за тази непростима обида
Извинявам се за спама и те оствям с хобито ти.Аз ще лягам че преди работа съм на моето хоби ,в 4 трябва да съм на мястото
Kolev Цезар
Заглавие: Re: за White's Вто Авг 27, 2013 9:58 pm
Извинен си!
axil Новобранец
Заглавие: Re: за White's Вто Авг 27, 2013 10:10 pm
и макар че не е за темата на white's ако искате за монети хем дълбоко хем за руда си вземете gpx и мача свършва ако искате за едро рамка ама не от тези гаражните дето са издути па като отидеш на обекта не можеш да минеш 5 метра,добри vlf апарати според мен пак казвам мое мнение за руда са eureka gold една от първите може би с която съм работил в бг защото ги няма много даже и сега,tеsoro lobo и mxt това са апарати с които съм работил и вадил от бг.апаратите за нормални почви до лека руда голден маск, миладинка и мохаремка работил съм и с други бг. ама тези за мен са най добри най дълбокия сигнал от тези апарати ми е с голден маск 2 с 32см сонда сестерция на 50см. вярно едвам я чух ама я извадих като копах за нея надоло поислих че е нещо по едро бях изненадан доло беше се одбелязала и колата беше много наблизо имах ролетка и така я измерих може би от окиса около нея да е засилила сигнала незнам ама беше на 50см. точно.за чисти почви иб на стрелка с осмица това е машината на времето русенските са най дълбоки къртят земята имам такава на ангел това що нещо ми е звадило нямам думи ферман мога да напиша за нея даже съм я давал на колеги и са вадли чуеса с нея никога не бих я продал тя е най цена за мен даже съм работил на руда с нея и съм вадил вярно бръма ти главата ама вади другите гледат важното е да и хванеш чълъма станимирките също са много добри това са единствените апарати говоря за иб с стрека и осмица където имаш най голям шанс да хванеш гърне на ход като му свикнеш на тъкъв апарат той става едно цяло с теб имат душа другите са едни програмирани роботи айде с здраве
Mladencho Цезар
Заглавие: Re: за White's Вто Авг 27, 2013 11:53 pm
Да кажеш че "WHITES не става" е несериозно и говори за непознаване на материята. написа:
Абе за материята незнам,ама съм виждал как на обекта се минава с Уайтс и после зад него,правеняка вади пара след пара,е тва добра машина ли е,щото за мен не е.Но всеки сам си избира с какво да бачка и всеки си има собствено мнение,аз не искам да ангажирам никого с моето. Това,че се обиждат някои,щото са дали по 2 бона и отгоре за играчки,но им е кофти да си го принаят,мен не ме бърка.
Kolev Цезар
Заглавие: Re: за White's Сря Авг 28, 2013 1:04 am
Както казах Whites имат дървета, но имат и много култови модели, докато има фирми, като ГАРЕТ, който имат само дървета, най-големите от които във високия клас. Не може от един изолиран случай да заключиш "WHITES не става".
pechkata Джадай
Заглавие: Re: за White's Сря Авг 28, 2013 8:48 am
На терен от около 1 дек. обработено като писта и пибиткам и редя исток-запад и накрая бъркам в джоба и 3 костака и 2/3 ламаринки - усъмних се и обърнах реденето север-юг и накрая около 50 костака и една сестерция... Детектора е Уайтс спектрум 6 волтов - това не е от детектора а от начина на търсене... Не казвам че Уайтс нямат кусури - детектор без кусури няма...
petar_pz Про-Консул
Заглавие: Re: за White's Сря Авг 28, 2013 9:30 am
котлон ,ми то да работиш с уаитс трябва и компас да си носиш с теб бе.
pechkata Джадай
Заглавие: Re: за White's Сря Авг 28, 2013 12:03 pm
Петре не мога да разбера каква е тази злоба...? Какво ще спечелиш в крайна сметка - нищо освен някой псувня...? И аз мога да се държа по този начин - ама не е там въпроса... Въздържай се ще е по-добре... "Мълчанието е злато"...