Заглавие: колеги дайте мнение за тази монета Сря Авг 14, 2013 8:27 pm
a
Последната промяна е направена от neron1 на Чет Авг 22, 2013 8:40 pm; мнението е било променяно общо 1 път
stan960 Джадай
Заглавие: Re: колеги дайте мнение за тази монета Сря Авг 14, 2013 8:37 pm
-Юстинйан се е опитал да върне империята почти в старите и граници -Естествено за това са трябвали много пари за армията така че нищо чудно да са печатани и поръчкови държавни ментаци -Не че той е първият който го е правил де......................................................
don Про-Консул
Заглавие: Re: колеги дайте мнение за тази монета Сря Авг 14, 2013 8:43 pm
мисля че е тази http://emperorjustiniancoins.com/JustinianCoinsInside.html
alireza Консул
Заглавие: Re: колеги дайте мнение за тази монета Сря Авг 14, 2013 9:50 pm
Колега само еднали имаш.Византйка много ми. запришича на Тибериос 2. има подобна.
neron1 Новобранец
Заглавие: Re: колеги дайте мнение за тази монета Сря Авг 14, 2013 10:13 pm
за съжаление е само една. на Юстинйан е но маи е официален фалшификат както каза и колегата stan. не е с медно или бронзово ядро мисля че е с сребърно
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: колеги дайте мнение за тази монета Сря Авг 14, 2013 10:24 pm
neron1 написа:
за съжаление е само една. на Юстинйан е но маи е официален фалшификат както каза и колегата stan. не е с медно или бронзово ядро мисля че е с сребърно
И при това положение , ако е качествена има стойност! Така , че може да си щастлив !
На снимката, както виждам е добра!
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
Понякога за да бъде истинско приятелството е нужен и скалпел!!!
eli4kato Новобранец
Заглавие: Re: колеги дайте мнение за тази монета Сря Авг 14, 2013 10:30 pm
Съвременно копие на Visigothic Kingdom. Pseudo-Imperial Issue for Justinian I. Gold solidus (4.38 gm), ca. 538-554 AD.
D N STIA—NS P—P AV (the first N and S retrograde), facing bust of Justinian I, helmeted, holding spear over shoulder and shield decorated with horseman / VICTOI—I [2-3 letters obscured by die break] CCC IV, Victory standing facing, holding long cross and globus cruciger, CONOB in exergue, star in right field. Mint state.
alireza Консул
Заглавие: Re: колеги дайте мнение за тази монета Чет Авг 15, 2013 5:28 pm
Колега ако е автентична имаш успех.Щото плакета е по скъп от оргинала.
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: колеги дайте мнение за тази монета Чет Авг 15, 2013 9:40 pm
alireza написа:
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
laki Консул
Заглавие: Re: колеги дайте мнение за тази монета Пет Авг 16, 2013 10:42 am
alireza написа:
Далече си от истината.
pechkata Джадай
Заглавие: Re: колеги дайте мнение за тази монета Пет Авг 16, 2013 10:56 am
neron1 написа:
Кое те кара да мислиш така - на мен ми се струва че е нормален според снимката...?Разгледай го добре може да е от 2700$...
Последната промяна е направена от pechkata на Пет Авг 16, 2013 1:01 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Mladencho Цезар
Заглавие: Re: колеги дайте мнение за тази монета Пет Авг 16, 2013 12:58 pm
alireza написа:
Щото плакета е по скъп от оргинала.
Колега,майтап ли си правиш ?
neron1 Новобранец
Заглавие: Re: колеги дайте мнение за тази монета Пет Авг 16, 2013 2:41 pm
мисля че е позлатена защото от страни по ръбовете на места е изтъркана и се вижда сребрист метал.
laki Консул
Заглавие: Re: колеги дайте мнение за тази монета Пет Авг 16, 2013 3:35 pm
Обикновенно ментаците са с медно ядро.През този период среброто е рядкост и е доста ценно и невярвам някой да ползва сребьрни ядра.Претегли точно колко е монетата и какви размери има и я сравни с дадените в каталозите.Има вероятност и да е по слаб карат злато.
pechkata Джадай
Заглавие: Re: колеги дайте мнение за тази монета Пет Авг 16, 2013 5:21 pm
neron1 написа:
мисля че е позлатена защото от страни по ръбовете на места е изтъркана и се вижда сребрист метал.
Да побелява кагато има повече примеси и с по малък карат както казва Лаки...Питай златар какъв е точно примеса за да се получи белезникъв отенък...
neron1 Новобранец
Заглавие: Re: колеги дайте мнение за тази монета Пет Авг 16, 2013 5:50 pm
монетата има разлика в грамажа в сравнение с тези по каталозите, диаметърът и съвпада 21мм тегло 4,27г
pechkata Джадай
Заглавие: Re: колеги дайте мнение за тази монета Пет Авг 16, 2013 6:53 pm
neron1 написа:
монетата има разлика в грамажа в сравнение с тези по каталозите, диаметърът и съвпада 21мм тегло 4,27г
Намири ли и стойноста по каталог...?
neron1 Новобранец
Заглавие: Re: колеги дайте мнение за тази монета Пет Авг 16, 2013 8:11 pm
pechkata написа:
neron1 написа:
Намири ли и стойноста по каталог...?
900 евро
pechkata Джадай
Заглавие: Re: колеги дайте мнение за тази монета Пет Авг 16, 2013 9:22 pm
Малко ми се струва малко ама бива като се има в предвид качеството...
neron1 Новобранец
Заглавие: Re: колеги дайте мнение за тази монета Съб Авг 17, 2013 2:08 am
колеги почти съм сигурен че монетата е автентичен фалшификат и е със сребърно ядро,ето тук http://www.academia.edu/1308995/_X_._ намерих малко инфо. за фалшификатите и се оказа че са правени и със сребърни ядра но по рядко. и тук идва въпросът за стойността на монетата някои от колегите пишат че фалшификата е по скъп от оригинала ,и защо да не са прави тук не става въпрос за материал, злато, сребро, бронз или мед а за антикварна стойност. и ако наистина са правени много рядко тогава какво се случва? до сега никои не каза да знае за такава монета.
vvurbanov Консул
Заглавие: Re: колеги дайте мнение за тази монета Съб Авг 17, 2013 3:02 am
Античните фалшификати са много по редки от оригиналните монети на които са копия.Това обаче не ги прави по скъпи.Те по малко се търсят и рядко се колекционират.Ето защо те са доста по евтини. Само веднъж съм намирал сребърен позлатен солид на Константин VII и Роман II с доста опадала позлата .Това беше много отдавна и съм позабравил вече ,но ми се струва че го продадох на една трета от цената на оригинала.Което не е гаранция че това е действителната цена.
FILIP2 Консул
Заглавие: Re: колеги дайте мнение за тази монета Съб Авг 17, 2013 7:55 am
ментетата въобще не са редки както повечето знаете започва да ги прави каракала та чак до наши дни през рацете на всеки е миннавал по някои ментак и дори не е разбрал с мен се случи преди около месец едно денарче след измивани и почистване посребровката падна
stan960 Джадай
Заглавие: Re: колеги дайте мнение за тази монета Съб Авг 17, 2013 9:12 am
-Имало ги е винаги, очевидно желанието на група лица да противодействат по некъв начин на установената система и да се обогатят незаконно не е от сега-А в другият случай когато това се прави от държавата продиктувано от едни или други политико-икономически съображения пак си е от време оно -Спомням си за един Нерва от орязаните войнишки,кат го плювнах и тръкнах и посребровката ми остана по пръстите...............................
Последната промяна е направена от stan960 на Съб Авг 17, 2013 9:23 pm; мнението е било променяно общо 1 път
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: колеги дайте мнение за тази монета Съб Авг 17, 2013 6:57 pm
И аз се изкефих на един веспасиан . Цял ден бях щастлив , докато не го сложих в кеселина и се оказа налепа бронз , който е избил от сърцевината му. Най-голямо разочорование изпитах като намерих една златна турска , но ясно личеха язвите по нея и се оказа форе , т.е с бронзова основа . Дори и статери и тетрадрахме са правени с бронзова основа . Така, че фалшифицирането на монети е започнало още с първото монето сечене.
Но при твоята с тази сребърна основа може само да се кефиш , че не е с бронзова.
neron1 Новобранец
Заглавие: Re: колеги дайте мнение за тази монета Пон Авг 19, 2013 12:11 am
a
Последната промяна е направена от neron1 на Чет Авг 22, 2013 8:43 pm; мнението е било променяно общо 1 път