Заглавие: Re: помогнете за един знак Съб Юли 27, 2013 2:17 pm
колега тоя знак много хора го знаят,ама парите ги взеха преди около 10г.били са вътре в църквата,недей си губи времето.
hubavito Легионер
Заглавие: Re: помогнете за един знак Съб Юли 27, 2013 4:37 pm
Това че са взели парите браво, а какво си означава знака мисля, че ако някой знаещ каже пак ще е интересно.
markos Преторий
Заглавие: Re: помогнете за един знак Съб Юли 27, 2013 5:14 pm
maradji1 написа:
колега тоя знак много хора го знаят,ама парите ги взеха преди около 10г.били са вътре в църквата,недей си губи времето.
Къде са били на пода под плоча ли ?
stan960 Джадай
Заглавие: Re: помогнете за един знак Нед Юли 28, 2013 7:58 am
hubavito написа:
Това че са взели парите браво, а какво си означава знака мисля, че ако някой знаещ каже пак ще е интересно.
-Хе,хе -Изпитваш ли ни байовото -Рибата е един от най старите християнски символи -А Рибата с ключ е нещо като емблемата-герб на св.Петър(Симон-рибаря)на комуто Христос дава ключовете от Рая.Ако има още какво да се тълкува то е в самото име на Първоапостола Петър(камък)-Каквото друго има да знаете предполагам вече го знаете с колегата по горе пуснал линка но да не даваме повече подробности щото да не предизвикваме разрушаването на домът Господен а от там пък да си навлечем гневът Господен....................................
gozilla Легионер
Заглавие: Re: помогнете за един знак Нед Юли 28, 2013 2:18 pm
да!значението на рибата е точно това!
Първите християни не са ползвали за свой символ кръста. Дори много от тях са ненавиждали този символ. Християните са ползвали за свой символ рибата. Риба - раннохристиянски символ
Риба - раннохристиянски символ Гръцката дума за риба ἰχθύς (ИХТИС) е акроним, който съдържа кратко християнско верую:
Заглавие: Re: помогнете за един знак Пон Юли 29, 2013 2:50 pm
както казах колега парите вече ги няма,но ще ти кажа какво значи тоя нишан,рибата в устата си държи мандало от камбаната а не ключ както ти казваш,та тя сочи точно камбанарията,преди няколко години правеха ремонт на същата тая камбанария и намериха парите пред вратата имаше плоча там, и точно отдолу излезна каквото имаше.това е от мен.
stan960 Джадай
Заглавие: Re: помогнете за един знак Пон Юли 29, 2013 3:15 pm
-Ее,щом го казваш от личен опит вероятно е така -Сигур и точно за това са намерили гърнето точно под плочата пред вратата -Тя вратата естествено е нямала ключалка и ключ и вероятно са използвали мандалото от камбаната като резе което алегорично може да е държал в ръцете си и самият св.Петър понеже нъл все пак е вратарят на Рая,темелът и крайъгълен камък върху който ще се изгради новата вяра, както сам Христос му завещава.......................................................
MaikitO0886 Новобранец
Заглавие: Re: помогнете за един знак Вто Юли 30, 2013 12:00 pm
някои да ми помогне нарисувано гърне с две черти вертикални
maradji1 Легионер
Заглавие: Re: помогнете за един знак Сря Юли 31, 2013 12:31 pm
stan960 написа:
-Ее,щом го казваш от личен опит вероятно е така -Сигур и точно за това са намерили гърнето точно под плочата пред вратата -Тя вратата естествено е нямала ключалка и ключ и вероятно са използвали мандалото от камбаната като резе което алегорично може да е държал в ръцете си и самият св.Петър понеже нъл все пак е вратарят на Рая,темелът и крайъгълен камък върху който ще се изгради новата вяра, както сам Христос му завещава.......................................................
колега като ти задам въпрос искам да ми отговаряш,в момента се месиш в разговор с които не си наясно за коя риба става въпрос.Мисля че съм ясен.
stan960 Джадай
Заглавие: Re: помогнете за един знак Сря Юли 31, 2013 10:23 pm
-Ти кой беше че не мое са сета -Да не би темата да е твоя бе,та ша ми даваш наклон на хурката............................................. ps-А чекай да не забрая-И я мисла че съм ясен.
MaikitO0886 Новобранец
Заглавие: Re: помогнете за един знак Съб Авг 03, 2013 12:58 pm
колеги няма ли някои да помогне за това гърне благодаря ви от сега