Заглавие: Тестове за Т2 и F75 Пон Юли 01, 2013 8:20 am
Ако има колеги около Бургас с Teknetics 2 или F 75 да се свържем и да направим паралелни тестове заедно и да се изгладят някои настройки за дълбочина и дискриминация че моя T2 LTD нещо "куца"
maslinata Преторий
Заглавие: Re: Тестове за Т2 и F75 Пон Юли 01, 2013 6:24 pm
То май около Айтос и Бургас доста машини куцат
adminn Admin
Заглавие: Re: Тестове за Т2 и F75 Пон Юли 01, 2013 8:12 pm
Имам почва и пясък от Бургас, която е супер гадна и всеки VLF металотърсач, ще види голям зор. Там има не само орудени почви, но и супер осолени.
https://mdetectors.com/
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА БАТСЗМ
filipesko Новобранец
Заглавие: Re: Тестове за Т2 и F75 Вто Юли 02, 2013 1:30 pm
Не споря,че може да е и от почвата,но само при режимите на дискриминация намаля драстично дълбочината.При "All metal" свири идеално дълбоко заровените метали,като на дисплея показанието е "Rock",тоест не знае на какво свири.Така ли трябва да е?
RelicHuntingVT Про-Консул
Заглавие: Re: Тестове за Т2 и F75 Вто Юли 02, 2013 4:34 pm
Да, така трябва да е.Фишера като е на режим дискриминация умира.Грам дълбочина няма.На аll metal по бива.Смятай микрона бие фишера по дълбочина , ако фишера е в режим дискриминация Между другото за парите си микрон правят доста добри машини
adminn Admin
Заглавие: Re: Тестове за Т2 и F75 Вто Юли 02, 2013 6:07 pm
Оценката на възможностите на един металотърсач не трябва да е повърхностна. Ф75 има екстри, които го правят много пъти по-бърз, като скорост на работа особенно в минерализирани почви. Трябва да отбележа за начинаещите, че дори в All Metal F75 има дискриминация на числата на дисплея. Ако работиш на орудено, а ти веднага ще видиш на дисплея че е такава почвата и ти даде сигнал - чуди се черно - цветно и мернеш дълбочината и видиш, че е дълбок сигнал - е копа се човече. Ако видиш, че е на плитко, няма проблем значи е черно. Именно в тази ситуация много от апаратите ще ти загубят времето.
https://mdetectors.com/
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА БАТСЗМ
filipesko Новобранец
Заглавие: Re: Тестове за Т2 и F75 Вто Юли 02, 2013 8:39 pm
Значи как да обясня,само при дискриминация е като спънат.Получава се едно припукване,и няма сигнал,а монетата е примерно на 20-25см./явно пределна за него дълбочина/Както писах на All metal не е така и дава ясен сигнал дори и на двойно по-голяма дълбочина.Минерализацията е на две-три деления.Би трябвало да няма толкова големи разлики. Всички западни МД ли са така или само тоя?И Деуса ли е така в Бургаско?
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Тестове за Т2 и F75 Сря Юли 03, 2013 11:50 am
Това важи за апсолютно всички детектори на индуктивен баланс на тежка почва числото на VDI-то се мести със 30/40 еденеци в отрицателна посока или при нормална почва ако засечения сигнал е със показания +20 при тежка почва ще е -20...
BEKS Консул
Заглавие: Re: Тестове за Т2 и F75 Сря Юли 03, 2013 7:28 pm
Колега пробвай като дискриминацията я нагласиш на не повече от 4 а не на 15 при която не чуваш изобщо железата.Така ще си чуваш железата с нисък тон,но ще имаш дълбочина почти като на Ал-метал и пак си гледай дисплея,над 15 си копаеш.Успех!
kaponcheto Про-Консул
Заглавие: Re: Тестове за Т2 и F75 Сря Юли 03, 2013 10:58 pm
като гледах на събора и GPX умря на ония 2 бургаски чувала с почва така че.............
filipesko Новобранец
Заглавие: Re: Тестове за Т2 и F75 Чет Юли 04, 2013 10:39 am
BEKS написа:
Колега пробвай като дискриминацията я нагласиш на не повече от 4 а не на 15 при която не чуваш изобщо железата.Така ще си чуваш железата с нисък тон,но ще имаш дълбочина почти като на Ал-метал и пак си гледай дисплея,над 15 си копаеш.Успех!
Ще пробвам и на 4,но на 0-10-15 Disk,не виждам разлика в дълбочина.Ако наистина е от нашата "шибана" почва,що на All metal пробива /както казва колегата Печка/като дрелка.Заровена капачка от буркан в същата почва на "All metal"около 50см.Единствено трябва да се сравнят два-три апарата на едно и също място,и да се видят разликите,ако има такива.Мисля,че ще е от полза и на други колеги с T2 и F75. Успехи в търсенето.
smigol Новобранец
Заглавие: Re: Тестове за Т2 и F75 Чет Юли 04, 2013 10:55 am
пробвай на 4 няма да имаш този проблем мисля
smigol Новобранец
Заглавие: Re: Тестове за Т2 и F75 Чет Юли 04, 2013 11:03 am
smigol написа:
...аз работя на чувствителност 75..диск 4 ...ноч1...тонове 2..и JE ..ТВА Е ТУРБО хиихи.успех
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Тестове за Т2 и F75 Чет Юли 04, 2013 12:13 pm
smigol написа:
smigol написа:
...аз работя на чувствителност 75..диск 4 ...ноч1...тонове 2..и JE ..ТВА Е ТУРБО хиихи.успех
Чувствителност 85-90, диск 0, ноч 1, тонове 2, JE - това е турбото...
ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ...
smigol Новобранец
Заглавие: Re: Тестове за Т2 и F75 Чет Юли 04, 2013 1:15 pm
както ти кажеш бате Данчо ти си ми учителя..не мога да ти се обадя скайпа ми е скапан сещаш се кой съм нали ..наскоро си ме търсел върнах се поздрави
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Тестове за Т2 и F75 Чет Юли 04, 2013 3:16 pm
smigol написа:
както ти кажеш бате Данчо ти си ми учителя..не мога да ти се обадя скайпа ми е скапан сещаш се кой съм нали ..наскоро си ме търсел върнах се поздрави
Добре дошъл в БГ ! Това лято ще мисля да дойда към теб и да потъркаме из нивята... Късмет !
ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ...
smigol Новобранец
Заглавие: Re: Тестове за Т2 и F75 Чет Юли 04, 2013 8:04 pm
Разбира се че да ,ще те чакам обади се когато си решил да идваш .Поздрави
filipesko Новобранец
Заглавие: Re: Тестове за Т2 и F75 Пон Юли 22, 2013 4:19 pm
jordan_nenov написа:
smigol написа:
smigol написа:
Чувствителност 85-90, диск 0, ноч 1, тонове 2, JE - това е турбото
На тези настроики ,/чувсвителност 85-90 и диск 0/,на всички процеси се увеличи дълбочината в дискриминация.Особенно на BP и CL дигна още повече.Но при таз тежка почва,левчето го свири вече на 30см.Грундира се на 86,и минерализацията беше 4-5 делеления.Благодаря на колегите.