Заглавие: Намерена монета Чет Юни 27, 2013 7:49 pm
...
Последната промяна е направена от Ganni на Пон Яну 14, 2019 3:19 pm; мнението е било променяно общо 1 път
ganev82 Легионер
Заглавие: Re: Намерена монета Чет Юни 27, 2013 8:01 pm
МЕДЕН АНТОНИНИАН НА Аврелиан ТУКА МОЖЕШ ДА ГО НАМЕРИШ http://www.acsearch.info/search.html?search=Aurelianus+Antoninianus&view_mode=0&en=1&de=1&fr=1&it=1&es=1&ol=1&sort=&c=&a=&l=
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Намерена монета Чет Юни 27, 2013 8:06 pm
-Вероятно така е направена матрицата в монетният двор където е отсечена монетата -Не мисля че е белег за неква уникалност -И приятелю БГ транскрипцията на името на императора е АВРЕЛИАН.
Ganni Новобранец
Заглавие: Re: Намерена монета Чет Юни 27, 2013 8:22 pm
...
Последната промяна е направена от Ganni на Пон Яну 14, 2019 3:19 pm; мнението е било променяно общо 1 път
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Намерена монета Чет Юни 27, 2013 8:44 pm
Ganni написа:
Благодаря ви, ето също какво намерих около монетата , керамика е но каква немога да преценя. Също така в това състояние дали мога да и взема някакви пари на мометата.
Можеш да вземеш няколко. Няколко годинки, всичко зависи от съдебния състав ! Освен ако не се шегуваш или провокираш някого !
ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ...
Ganni Новобранец
Заглавие: Re: Намерена монета Чет Юни 27, 2013 8:50 pm
jordan_nenov написа:
Ganni написа:
Благодаря ви, ето също какво намерих около монетата , керамика е но каква немога да преценя. Също така в това състояние дали мога да и взема някакви пари на мометата.
Можеш да вземеш няколко. Няколко годинки, всичко зависи от съдебния състав ! Освен ако не се шегуваш или провокираш някого !
Ясно А керамиката дали ви е позната , аз немога да я определя честно казано.
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Намерена монета Чет Юни 27, 2013 8:59 pm
Ganni написа:
jordan_nenov написа:
Ganni написа:
Нека колегата Върбанов се произнесе... Той е корифей в науката за древността. Моите чест и почитания към него !
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Намерена монета Чет Юни 27, 2013 9:23 pm
Максимум 3лв. и те са много...
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Намерена монета Чет Юни 27, 2013 9:25 pm
pechkata написа:
Наборе, а ако дойдат онези и го закопчаят, какво следва?
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Намерена монета Чет Юни 27, 2013 9:42 pm
Ganni написа:
jordan_nenov написа:
Ganni написа:
-Човеко та склаща че си нагазил не там де е позволено ма ти керамиката та керамиката -Керамиката е грубичка като я гледам би требвало да има и по финна червена от тоя период освен ако монетата не е попаднала там случайно и освен ако не си негде в гората,там финажа почти го нема тук там само грубажи като тез дет си снимал -Както и да е,ма що разлайваш кучетата за неква монета верно не струваща нищо макар че селища от този тип могат да ти пуснат всичко..............................................
RelicHuntingVT Про-Консул
Заглавие: Re: Намерена монета Чет Юни 27, 2013 9:51 pm
pechkata написа:
Не мисля, че е вярно това.В ебей струва над 100 и кусур долара в по-добро състояние,но все пак няма как да струва 3 лева.Аз давам 20 за тая монета без колебавка Много ме кефят главите с короните
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Намерена монета Чет Юни 27, 2013 9:55 pm
-Разсмя бре,честно -Що та немаше преди 10г. та да вида ка ги купуваш Аврелиановците по 20лв. -Щеше да си най търсеният дилър....................................
vvurbanov Консул
Заглавие: Re: Намерена монета Чет Юни 27, 2013 10:16 pm
Ganni написа:
jordan_nenov написа:
Ganni написа:
Не може всичката керамика да се определи.Парчетата трябва да са характерни.Дръжки ,гърловини ,дъна,цвят,шарки,вида на глината и ако има по финни парчета.Тая не я знам каква е.
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Намерена монета Чет Юни 27, 2013 10:16 pm
stan960 написа:
-Разсмя бре,честно -Що та немаше преди 10г. та да вида ка ги купуваш Аврелиановците по 20лв. -Щеше да си най търсеният дилър....................................
Той и сега може да стане най-търсения дилър...
Заглавие: Re: Намерена монета Чет Юни 27, 2013 10:34 pm
За сделки от такива мащаби може и да ми лепнат 20 години за всеки лев дето давам за на колегата паричката
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Намерена монета Чет Юни 27, 2013 10:38 pm
RelicHuntingVT написа:
За сделки от такива мащаби може и да ми лепнат 20 години за всеки лев дето давам за на колегата паричката
Смятам, че или подценяваш нещата или си взел на подбив всички колеги във форума... И в двата случая всички негативи ще са за теб. Не съм запознат в детайли, ама май в аналите на съда, придобиване на монета срещу пари се нарича търговия с антики... Стига се ебава с нашата общност !
Заглавие: Re: Намерена монета Чет Юни 27, 2013 11:59 pm
jordan_nenov написа:
RelicHuntingVT написа:
Смятам, че или подценяваш нещата или си взел на подбив всички колеги във форума... И в двата случая всички негативи ще са за теб. Не съм запознат в детайли, ама май в аналите на съда, придобиване на монета срещу пари се нарича търговия с антики... Стига се ебава с нашата общност !
А ти стига се впряга.Явно бая си се наплашил.Спокойно всичко е под контрол.Шега беше това.Не се ебавам с никаква общност, нали и аз съм член на този форум.Като толкова се спичаш, защо си сложил за аватар една торба с АНТИКИ.Не вярвам да си ги дарил на музея а ако не са твои, може полицията, която следи форума да си помисли, че са твои и да ти проследят ИП-то на компютъра и да те арестуват И в двата случея негативите са за теб (може и да се ебавам вече кой знае, но само с теб) Колкото до съдебните неща, ако "срещу пари" придобия монета от ибей (ebay) е пак търговия с антики така ли и ще ме съдят
Във всички форуми за каквото и да било все се намират хора, които да развалят обстановката с разни простотии.
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Намерена монета Пет Юни 28, 2013 3:31 am
RelicHuntingVT написа:
jordan_nenov написа:
RelicHuntingVT написа:
А ти стига се впряга.Явно бая си се наплашил.Спокойно всичко е под контрол.Шега беше това.Не се ебавам с никаква общност, нали и аз съм член на този форум.Като толкова се спичаш, защо си сложил за аватар една торба с АНТИКИ.Не вярвам да си ги дарил на музея а ако не са твои, може полицията, която следи форума да си помисли, че са твои и да ти проследят ИП-то на компютъра и да те арестуват И в двата случея негативите са за теб (може и да се ебавам вече кой знае, но само с теб) Колкото до съдебните неща, ако "срещу пари" придобия монета от ибей (ebay) е пак търговия с антики така ли и ще ме съдят
Във всички форуми за каквото и да било все се намират хора, които да развалят обстановката с разни простотии.
После да не кажеш, че не си бил предупреден... А на аватара си мога да сложа и ножовка, ако искам, но това незначи, че ще я използвам за да обера БНБ. Сам си избрал да си играеш с огъня и после ще плачеш че си се изгорил. Пожелавам ти късмет, защото наистина ще имаш нужда от него !
Заглавие: Re: Намерена монета Пет Юни 28, 2013 6:23 pm
Мерси, късмет и на теб.
Ganni Новобранец
Заглавие: Re: Намерена монета Съб Юни 29, 2013 8:38 am
...
Последната промяна е направена от Ganni на Пон Яну 14, 2019 3:18 pm; мнението е било променяно общо 1 път
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Намерена монета Нед Юни 30, 2013 12:14 am
-Хептен уплиташ работите братиньо -Според сега действащият закон независимо като какъв го класифицираме -Нема значение къде си намерил монетата и керамиката,даже и в двора да ти е трябва да уведомиш властите и т.н. и т.н. неща дето не те оневиняват ако не дай си боже се стигне до там.................................