Заглавие: Ще станат ли тези стелки за улей? Съб Юни 15, 2013 6:37 pm
Ще станат ли тези стелки за улей?
saiganica Легионер
Заглавие: Re: Ще станат ли тези стелки за улей? Пет Авг 02, 2013 9:59 pm
Ще станат колега стига височината на каретата да е около4-5мм!
pavli_q Про-Консул
Заглавие: Re: Ще станат ли тези стелки за улей? Пет Дек 13, 2013 12:43 am
saiganica написа:
Колега а само с гума стелка става ли да е целия улеи или половината гума другата половина миньорски мъх Кои ще е по добрия вариант
adminn Admin
Заглавие: Re: Ще станат ли тези стелки за улей? Пет Дек 13, 2013 2:14 pm
Само тези стелки ми се виждат малко за основно промиване. Добре е да има и други капани, като миньорски мъх, мрежа и прегради за разбиване на материала. В противен случай трябва предварително за ситиш материала, което ще те направи по-неефективен.
https://mdetectors.com/
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА БАТСЗМ
saiganica Легионер
Заглавие: Re: Ще станат ли тези стелки за улей? Пет Дек 13, 2013 10:47 pm
pavli_q написа:
saiganica написа:
Колега а само с гума стелка става ли да е целия улеи или половината гума другата половина миньорски мъх Кои ще е по добрия вариант
Edin ulei nqma smisal da e po-dalak ot 50-70sm zaedno s ogledaloto ot pred!Taka 4e minorskiq mah ili stelki velkome pokriti s prose4ena mreja reshavat vsi4ko!
ps:sorri za maimunicata-problem v kompa!
pavli_q Про-Консул
Заглавие: Re: Ще станат ли тези стелки за улей? Съб Дек 14, 2013 10:25 am
saiganica написа:
pavli_q написа:
saiganica написа:
Edin ulei nqma smisal da e po-dalak ot 50-70sm zaedno s ogledaloto ot pred!Taka 4e minorskiq mah ili stelki velkome pokriti s prose4ena mreja reshavat vsi4ko!
Стелката която съм сложил е подобна на показаната от колегата и е с дължина 50см работна част
borislav123 Консул
Заглавие: Re: Ще станат ли тези стелки за улей? Нед Дек 15, 2013 10:53 am
Колега прекалено са плитки тези стелки. Според мен не стават
adminn Admin
Заглавие: Re: Ще станат ли тези стелки за улей? Нед Дек 15, 2013 11:15 am
saiganica написа:
pavli_q написа:
saiganica написа:
Колега, като видя стелки от изтривалка, а особенно велкоме ми се повръща, незнам как ще ги гледаш като работиш, ама аз не ги понасям - все едно ми шепнат - "ти си мизерник и няма да извадиш злато" Вземи нещо друго!
ПС: ПИШИ НА КИРИМИЦА МОЛЯ ТЕ!
https://mdetectors.com/
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА БАТСЗМ
lobtor Новобранец
Заглавие: Re: Ще станат ли тези стелки за улей? Нед Дек 15, 2013 3:54 pm
Колко глупости пробвах за промиването на злато и от простотии ми писна. просто си купи истински летен, отиди за проби и имаш ли над 2-4 грама от кубик си купи една купешка драга или улей и не си губи времето. най-добре драга с помпа - е това е другото е помиарщина и мизерия!
saiganica Легионер
Заглавие: Re: Ще станат ли тези стелки за улей? Пон Дек 16, 2013 9:02 pm
lobtor написа:
Колко глупости пробвах за промиването на злато и от простотии ми писна. просто си купи истински летен, отиди за проби и имаш ли над 2-4 грама от кубик си купи една купешка драга или улей и не си губи времето. най-добре драга с помпа - е това е другото е помиарщина и мизерия!
Ехеее 2-4гр на кубик!??????Къде приятел има такава концентрация?????Освен малки петънца от около 10-20кофи!А стелките велкоме използвам вече година и полувина,но тия дето са 6-8мм!И струват 4лв-а миньорския мъх 40-50лв малко подълъг! И защо е ,,помиярщина"-кадърноста да си направиш РАБОТЕЩА драга и улей или ми намирисва за гроздето и лисицата! Що се касае за легените там две думи по въпроса няма-гарета или фишер(ако е реклама админа да премахне написаното!
saiganica Легионер
Заглавие: Re: Ще станат ли тези стелки за улей? Пон Дек 16, 2013 9:18 pm
adminn написа:
Само тези стелки ми се виждат малко за основно промиване. Добре е да има и други капани, като миньорски мъх, мрежа и прегради за разбиване на материала. В противен случай трябва предварително за ситиш материала, което ще те направи по-неефективен.
По принцип този вид стелки изискват по-малък наклон и бавна вода-а от там бавно промиване! А материала предназначен за улей при всички положения се сити и то до 7-10мм в противен случай улея ще се задръства !
saiganica Легионер
Заглавие: Re: Ще станат ли тези стелки за улей? Нед Дек 22, 2013 9:28 pm
pavli_q написа:
saiganica написа:
Ако сега навлизаш в ,,копането"-вземиси миньорски мъх и застели целия улей с него!
lobtor Новобранец
Заглавие: Re: Ще станат ли тези стелки за улей? Нед Дек 22, 2013 10:46 pm
ако скоростта на водата е малка и миньорския мъх ще се задръсти
saiganica Легионер
Заглавие: Re: Ще станат ли тези стелки за улей? Нед Дек 22, 2013 11:02 pm
lobtor написа:
ако скоростта на водата е малка и миньорския мъх ще се задръсти
Да има такава вероятнот колега-но затова в инвентара трябва да имате и непросечена мрежа и да увеличите наклона на улея!Тогава е излишно ползването на каквито и да е прагове!