[quote="titpulo"]в интерес на истината утре 4акам един gold bug да го пробвам, пък ще видим,може и да не го продавам[/quote] пущай го на търг с наддаване
Колеги , да попитам , попринцип като допреш антената до земята , нормално ли е да ми дава високи стойности на дисплея , все едно прави смущения като се допре до земята, или е нещо по настройките? Благодаря !
На вниманието на колегата Подлеций.Четох колега, че имаш проблеми с Фишер75 при студено време и в едно ръководство за тези апарати попаднах на следното: -батерии от zinc/carbon и heavy duty може да не работят при тези апарати, още повече при студено време.Виж какви са твоите и дано проблема е в тях.
На вниманието на колегата Подлеций.Четох колега, че имаш проблеми с Фишер75 при студено време и в едно ръководство за тези апарати попаднах на следното: -батерии от zinc/carbon и heavy duty може да не работят при тези апарати, още повече при студено време.Виж какви са твоите и дано проблема е в тях.
проблем нямам: апарата има проблем!!! междодругото в моя край се навъдиха доста фишери и смея да твърдя че ф75 за сега се държи най-добре!! има места на които ф75 лимитед и други скъпи бангий въобще не могат да работят нормално, или поне работят в топло време по същия начин като ф75 но в студено време!!!
Има две разлики между старото ф75 и новото ф75 лтд и то е че ф75 лтд има две програми повече на търсене, които са по дълбоки от старите програми, едната е за малки предмети, другата е за големи предмети на дълбоко, а второто нещо е с доста по бърз процесор, машината няма никакви смущения и паразити работи супер . По писанията в началото и аз се заблудих че ще е паразитна така ама не е вярно, въпроса е как ще го настроиш . А всичко останало им е еднакво та на студ би трябвало и двете да работят еднакво въпроса е дали могат а не друг
Знае ли някой дали Фишер ф75 работи добре при -5 градуса утре да не бия път на празно
Явно никой не е пробвал
Колега ето тук в тази тема Краси и Данчо пишат за температурите.Мойта препоръка е все пак над -10градуса да не работиш,не за друго но е трудно копаеното в земята.
Тази сутрин беше доста студено -6 всичко беше кокал, а Фешера ми в този студ работи супер Срещнах двама замръзнали рибари, които като видяха какви искри ми излизат от мотиката, събраха въдиците и изчезнаха Ама няма начин трябва се действа
На това се казва запален търсач въпреки -6 пак да излезе да търка. Браво
diony Легионер
Заглавие: Има две разлики между старото ф75 и новото ф75 лтд и то е че ф75 лтд има две програми повече на търсене, които са по дълбоки от старите програми, едната е за малки предмети, другата е за големи предмети на дълбоко, а второто нещо е с доста по бърз процесо Нед Дек 28, 2014 6:49 pm
Относно твърдението за 2-те допълнителни програми, аз мисля, че те са неизползваеми, защото лтд-то се успокоява на цл при усилване на дискриминатора на 5 и грундиране 45-55. За мен лично тази програма е безсмислена, поне до този извод стигнах аз след няколко паралелни излизания. И другото, което мога да кажа за дълбочината на апарата, че е доста прилична, но когато влезе в гората остава завидно назад,след една прилична станимирка. Изказвам мнение понеже съм притежател на двете машини. До изводите си съм стигнал след паралелни тестове в реални условия, не на полигон.Мисля, че новото лтд ще е по-спокойно заради филтрите за спокойна работа, с които го ъпдейтнаха. Надявам се един ден да имам удоволствието да пробвам и него. Весело посрещане на новата година и здраве и късмет за всички
Относно твърдението за 2-те допълнителни програми, аз мисля, че те са неизползваеми, защото лтд-то се успокоява на цл при усилване на дискриминатора на 5 и грундиране 45-55. За мен лично тази програма е безсмислена, поне до този извод стигнах аз след няколко паралелни излизания. И другото, което мога да кажа за дълбочината на апарата, че е доста прилична, но когато влезе в гората остава завидно назад,след една прилична станимирка. Изказвам мнение понеже съм притежател на двете машини. До изводите си съм стигнал след паралелни тестове в реални условия, не на полигон.Мисля, че новото лтд ще е по-спокойно заради филтрите за спокойна работа, с които го ъпдейтнаха. Надявам се един ден да имам удоволствието да пробвам и него. Весело посрещане на новата година и здраве и късмет за всички
Колега Diony така е дълбочините програми са за леки почви с грунд до 60 . А това за гората, там колега можеш единствено да намериш монета с размер на консерва, което е невъзможно, там наслояването е много голямо, но пак може да намериш някоя стотинка от 1974 и някой патрон от ловджия, е вярно има манатарки и диви ягоди които пак ги бива Според мен вътре в гората си е чиста загуба на време, затова и аз не използвам машини с именни дни ! А за Новата Година и от мен весело посрещане на всички колеги и дано 2015 да ни бъде по късметлийска
Братле думаш си по не знам как Сега последно работи ли ти ф75 на минуси или ти е проблемно товачка ако може да кажеш много ама много ще помогнеш
на ливада работи и на МИНУС - 45 градуса студ! но паднат ли температурите под +5 градуса апарата "на обекта" просто не работи както в топло време, толкова ли е трудно да разбереш? не казвам че ф75 е лош!!! казвам това което виждам и това което чувам! звукът не съвпада с информацията на дисплея!!!!!!!!!
Някой работи ли на ал метал- два тона, ако изобщо може да работи така, да сподели?
На ALL METAL тона е един. Има дискриминация на телевизора - под 16 - железо, над 15 - щастие... Късмет!
Здравей Дака, ти си от доста време с фишера. Според теб как е по добре да се работи, с дискриминация или на ал метал?
Здрасти, На замърсени обекти е по-лесно да се бачка на дискриминация. Но за сметка на дълбочината. На алл метал също имаш дискриминация, която се вижда от ID на металите на дисплея. На алл метал машината е по-дълбока. Аз ползвам тоз режим на чисти почви. Късмет!
ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ...
Zori72 Новобранец
Заглавие: Re: Fisher F75 ??? Чет Яну 14, 2016 10:39 am
Според мен е хубаво всеки сигнал да се проверява,не се знае какво може да има под земята.Това е мое мнение.
tatoos_dd Преторий
Заглавие: Re: Fisher F75 ??? Пет Яну 15, 2016 8:47 am
колега пробваи на 2 тона на дискриминация спорет мои виждания така бачка наи добре,на алл метал е добре но има момент в които ловиш сигнал но на дисплея няма никои трябва се да сваляш малко от земята докат се покаже на дисплея нешто.аз лично бачкам само на pf програмата.аааа и да спомена като си из полето и ако тисе стори апарата нервен ресетниго и се оправя.
Така е колега,но нека не забравяме че и самородното злато с някой модели на Фишер се търси на алл-метал.Също така и водещия фактор при всички метеорити е желязото,след това е никела и кобалта.Успех на всички колеги от България.