Здравейте. Някой знае ли какво е това.От кога е и евентуално има ли някаква стойност. На тъмната снимка се опитах да нарисувам един от знаците който успях да разчета.Има още но не можах да ги разчета. Поздрави. imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img401/2894/image1365580607312v.jpg imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img706/7320/image1365581997644v.jpg imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img801/2797/image1365581088002v.jpg
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Какво е това? Съб Апр 13, 2013 9:04 am
Вече ги няма снимките...
Последната промяна е направена от pechkata на Сря Юни 26, 2013 5:21 pm; мнението е било променяно общо 1 път
slavi_tdi Новобранец
Заглавие: Re: Какво е това? Съб Апр 13, 2013 10:02 am
Трудно е да се каже точно какво е.Версий може да има всякакви,но никой няма да е съвсем точен.За мен лично е много интересно,и за първи път виждам подобно нещо.
ДимитърЪ Новобранец
Заглавие: Re: Какво е това? Пон Апр 15, 2013 1:16 am
Със сигурност е бронз, но и аз още стръгълвам да определя какво е тъй като е счупено. В края има следи от ръжда и най-вероятно е имало игла или нещо подобно там.По ''експертни мнения'' до сега най-вероятно е византия и е апликация я от кон я от колан. Още мнения са добре дошли разбира се
Със сигурност е бронз, но и аз още стръгълвам да определя какво е тъй като е счупено. В края има следи от ръжда и най-вероятно е имало игла или нещо подобно там.По ''експертни мнения'' до сега най-вероятно е византия и е апликация я от кон я от колан. Още мнения са добре дошли разбира се
Не разбрах добре от поста ти дали се интересуваш какво представлява предмета от снимките?Но според мен това е част от възрожденска гривна.
[/quote]Не разбрах добре от поста ти дали се интересуваш какво представлява предмета от снимките?Но според мен това е част от възрожденска гривна.[/quote] Много благодаря за инфото
Mark Antoni Легионер
Заглавие: Re: Какво е това? Пон Сеп 16, 2013 10:20 am
-Кат не си в час що са обаждаш бе Марко Антониев,ако пра баба ти е носела такива обици сигур ушите и ша са приличали на тези на некоя африканска аборигенка -Точно си е част от бронзова гривна от 17-18-ти та дори 19век както ти пее бае ти Върбанов -Макар че периода според мен е бая по разтеглив,има такива който са сребърни или посребрени и дори позлатени който са доста по интересни -Както и да е, това парче е просто част от нещо не струваща нищо....................................
Mark Antoni Легионер
Заглавие: Re: Какво е това? Сря Сеп 18, 2013 8:27 am
67aiga7a Новобранец
Заглавие: Re: Какво е това? Чет Сеп 19, 2013 2:45 am
stan960 написа:
-Кат не си в час що са обаждаш бе Марко Антониев,ако пра баба ти е носела такива обици сигур ушите и ша са приличали на тези на некоя африканска аборигенка -Точно си е част от бронзова гривна от 17-18-ти та дори 19век както ти пее бае ти Върбанов -Макар че периода според мен е бая по разтеглив,има такива който са сребърни или посребрени и дори позлатени който са доста по интересни -Както и да е, това парче е просто част от нещо не струваща нищо....................................
Благодаря за коментара! Тъй като все още не мога да пращам лични съобщения ще трябва да спамя темата не колегата още малко дано не се разсърди . След почистване по въпросното парче си проличаха следи от позлатяване, би ли казал кое е по-интересното на позлатените такива накити, може и на лично да знам дали да ходя да търся останалото от счупеното.
Благодаря предварително!
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Какво е това? Чет Сеп 19, 2013 2:52 am
-По интересни във всеки смисъл, ако разбираш от мисъл -И да намериш останалата част което е малко но постижимо вероятно, файдата е почти нулева..........................................