Добър вечер търся да си закупя металдетектор. Разполагам с 200 лева . Загледал съм се към пират 2 в 1 но не съм много на ясно с нещата . Нов съм в това а имам страшно желание ! Предлагайте
Добър вечер търся да си закупя металдетектор. Разполагам с 200 лева . Загледал съм се към пират 2 в 1 но не съм много на ясно с нещата . Нов съм в това а имам страшно желание ! Предлагайте
Колега за 200лв. не мисля , че ще намериш горе долу качествен МД. Поне от 250 нагоре , говоря за втора ръка.
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
Понякога за да бъде истинско приятелството е нужен и скалпел!!!
Съгласен съм с теб колега ... В бг апарати имам пусната друга тема на 250 лв . Но не мисля че трябва повече , някой от правените апарати са за по 350 400 450 лева чисто нови ... Незнам , съгласен съм че аз съм от другата страна .... но мисля че е добре това .
Съгласен съм с теб колега ... В бг апарати имам пусната друга тема на 250 лв . Но не мисля че трябва повече , някой от правените апарати са за по 350 400 450 лева чисто нови ... Незнам , съгласен съм че аз съм от другата страна .... но мисля че е добре това .
Много си е добре цената която си поставил като за БГ МД 2-ра употреба. Друг е въпросът че продавачите искат да ебът дявола във въздуха. Всички БГ детектори без Маската са окло 500лв. нови, и това са издути цени защото има и по ефтини! Е не може един такъв дето е 500 кинта да му искаш 400 или 450лв. втора ръка!!! Директно цената му пада на половина! За това ако ще даваш такива пари, то по добре да не е за Български! Но все пак ти си решаваш дали да се набутваш или не!
Значи съм си направил добре сметката . Сега съм се спрял на Хектор 3м ... Има много добра характеристика , и ми е наблизо майстора който ги прави .Той с 40 см антена струва 450 ...
Вярно е че частите на повечето БГ МД струват около 250/300 лв.,е няма да слагаме труда на майстора /наема на "гаража" в който се правят /,инструментите като осцилоскопи и др по специални апаратури и т.н.
Gandalf, -"колега" ти купили си най-накрая МД ? Защото като гледам си станал много добър експерт по метало детекторите ? За да давате такива оценки колеги,колко струва един МД,то просто се опитайте във вашия "гараж" да си направите един за лични нужди и тогава можете да давате оценка за труда и цената на който и да е МД. И още нещо сериините МД са два пъти по евтини от "гаражните"-"ръчните" МД,няма да се напъвам лично аз да ви обеснявам защо ! И нещо много важно, не съм производител на МД,не съм търговец на МД така,че незапочвайте всички в купом да ме вкарвате в разни конспирации,просто преди мн.години се пробвах с един приятел да си направим МД,и повярвайте ми повече не бих и помислил. Gandalf,купи си най-после МД,походи поне 6м. по къра и тогава давай мнения.Извинявай нищо лично,само констатирам фактите! Успех на всички колеги в хобито от мен !
Значи съм си направил добре сметката . Сега съм се спрял на Хектор 3м ... Има много добра характеристика , и ми е наблизо майстора който ги прави .Той с 40 см антена струва 450 ...
Колега не знам досега ползвал ли си апарати , ако ще търсиш основно монети и други дребни неща , не си купувай апарат с по голяма от 30 см антена , ще гризнеш дървото , повярвай .
Balbinus Новобранец
Заглавие: Re: Търся да закупя Метал детектор Чет Фев 28, 2013 12:02 am
Petronii написа:
Balbinus написа:
Колега не знам досега ползвал ли си апарати , ако ще търсиш основно монети и други дребни неща , не си купувай апарат с по голяма от 30 см антена , ще гризнеш дървото , повярвай .
Не съм се занимавал до сега .Но искъм да си купя нещо дори и ново и да ми върши работа . Каква е разликата от 30 и 40 .. като чуствителност или... ?
Balbinus Новобранец
Заглавие: Re: Търся да закупя Метал детектор Чет Фев 28, 2013 12:04 am
buntar.1971 написа:
Вярно е че частите на повечето БГ МД струват около 250/300 лв.,е няма да слагаме труда на майстора /наема на "гаража" в който се правят /,инструментите като осцилоскопи и др по специални апаратури и т.н.
Gandalf, -"колега" ти купили си най-накрая МД ? Защото като гледам си станал много добър експерт по метало детекторите ? За да давате такива оценки колеги,колко струва един МД,то просто се опитайте във вашия "гараж" да си направите един за лични нужди и тогава можете да давате оценка за труда и цената на който и да е МД. И още нещо сериините МД са два пъти по евтини от "гаражните"-"ръчните" МД,няма да се напъвам лично аз да ви обеснявам защо ! И нещо много важно, не съм производител на МД,не съм търговец на МД така,че незапочвайте всички в купом да ме вкарвате в разни конспирации,просто преди мн.години се пробвах с един приятел да си направим МД,и повярвайте ми повече не бих и помислил. Gandalf,купи си най-после МД,походи поне 6м. по къра и тогава давай мнения.Извинявай нищо лично,само констатирам фактите! Успех на всички колеги в хобито от мен !
Никой не казва това колега .. Труда си е труд и той си струва парите , аз това не го коментирам . Интересно ми е как един примерно пират струва 400 лева нов , и как има някой втора употреба на около година и струва 300 350 ... Мисля че са много пари за това .
buntar.1971 Про-Консул
Заглавие: Re: Търся да закупя Метал детектор Чет Фев 28, 2013 12:11 am
Balbinus написа:
buntar.1971 написа:
Никой не казва това колега .. Труда си е труд и той си струва парите , аз това не го коментирам . Интересно ми е как един примерно пират струва 400 лева нов , и как има някой втора употреба на около година и струва 300 350 ... Мисля че са много пари за това .
Ми колега, този който си продава машинката и е обявил ценатай това не значи,че това е реалната цена.Човека си обевява цена, пък ако някой му я даде,е добре дошло. Но не можем да даваме оценка за нещо за което нямаме ни най малка представа,как се прави и колко труд и нерви коства на майстора-производителя. Най-малко лайци /като мен и много тук/ имат право да оценяват продукт за който нямат никаква представа колко струва.
гущера Про-Консул
Заглавие: Re: Търся да закупя Метал детектор Чет Фев 28, 2013 12:21 am
buntar.1971 написа:
Balbinus написа:
buntar.1971 написа:
Ми колега, този който си продава машинката и е обявил ценатай това не значи,че това е реалната цена.Човека си обевява цена, пък ако някой му я даде,е добре дошло. Но не можем да даваме оценка за нещо за което нямаме ни най малка представа,как се прави и колко труд и нерви коства на майстора-производителя. Най-малко лайци /като мен и много тук/ имат право да оценяват продукт за който нямат никаква представа колко струва.
Всеки стоката си хвали-иска кожа да ощави... точно така е...навсякъде в Бг
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: Търся да закупя Метал детектор Чет Фев 28, 2013 10:47 am
buntar.1971 написа:
Нищо лично и от мен! Но не съм станал експерт още, и е най лесно да провериш как вървят всички видове детектори нови и втора употреба! Ако някой и това му е трудно, еми къде е тръгнал. Що се отнася до направата на детектор, пич не е за всеки и особено за не можещите, защото на тях им е толкова трудно че като запоят два кабела и си мислят че са направили голямо нещо което води до грешни оценки и грешно мислене по нататък. Ти като си направил детектор и си го пуснал в продажба за 500лв. , е 500лв. си му е цената. От там нататък мен кво ме интересува колко се е потил майстора. Препродаде ли се, цената му е на половина. Ай да не драматизираме а? Това хоби някои хора го изкарват като за вишисти и за определени хора само. " Метало детектор " не съм си взел още защото не искам да прибързвам, по точно искам да събера някой лев повече за нещо по добро! В кое мое изречение видя че съм експерт не разбрах??? Някога да съм писал за някой детектор, че така и така трябва да се работи с него или да съм разсъждавал за почвите нещо??? Ама не се сърдя за това, защото просто нямаше какво да напишеш може би!
Рис Консул
Заглавие: имам Чет Фев 28, 2013 5:46 pm
машина с автоматичен грунд за 200. 0889127883
Balbinus Новобранец
Заглавие: Re: Търся да закупя Метал детектор Чет Фев 28, 2013 10:38 pm
инж. Войнов написа:
Дай малко повече информация колега
топи Цезар
Заглавие: Re: Търся да закупя Метал детектор Пет Мар 01, 2013 7:16 am
Balbinus написа:
инж. Войнов написа:
Дай малко повече информация колега
абре воинов ти един път няма ли да влезеш като пич и да обясниш тук във форума за твоите машини.параметри туи онуи.пускаш един тел и ние за някав супер маистор ли трябва да те смятаме че да званим .неможеш да пишеш ли.ако е това(бах та в инженера).ръгаи 2 ракии и са мятаи на компа.
Balbinus Новобранец
Заглавие: Намерих апарат можете да затваряте темата :) Вто Май 14, 2013 1:26 am
Благодаря ви.
solidi Новобранец
Заглавие: Re: Търся да закупя Метал детектор Вто Май 14, 2013 7:37 pm
Balbinus написа:
Благодаря ви.
здравей колега ако все още не си взел апарат,моя съвет е да не вярваш клипове и реклами,око да види ръка да пипне,имам опит със няколко БГ уреда всеки имаше своите плюсове и минуси,за успеха трябва мнооого обикаляне и късмет
vasko_87 Легионер
Заглавие: Re: Търся да закупя Метал детектор Чет Юни 20, 2013 11:50 am