Заглавие: Ремонт на SEF DD сонда?? Съб Фев 16, 2013 7:31 pm
Здравейте, имам Fisher F75 със SEF DD сонда 30x38см. От известно време има проблем, предполагам че е от сондата, понеже с оригиналната (малката) работи добре уреда. Та вероятно е нещо по кабела на голямата сонда, понеже като го разръчкам и започва да пищи, да показва щуротии, направо се побърква. Понякога със самото включване започва да прави така и няма оправия. Понякога нещата са привдно добре и май работи нормално, но неможе да се разчита. Та въпроса ми е къде около София или Пазарджик има кадърен майстор, който да даде компетентно мнение какво да правя или евентуално да ми смени кабела. Сондата не е удряна и няма пукнатини, кабела също на вид е добре. Ще съм ви благодарен за отговор, че не ми се дават още 300лв за нова сонда Поздрави!!!
colin96 Консул
Заглавие: Re: Ремонт на SEF DD сонда?? Съб Фев 16, 2013 9:11 pm
Виж си буксата колега.Според мен това е най вероятното място където може да се получи проблем.А и не само на сефката.Най уязвимото място на всички сонди е буксата.Случвало ми се е преди и на мен.След като казваш че няма механични повреди другаде по самата сонда и кабела,няма какво друго да е.Някой който малко разбира да ти отвори буксата и да погледне кабелчетата,които са запоени на крачетата на буксата.Обикновено те са доста тънки и често при дърпане се получава именно там проблем.А ако не е ,вече нещата отиват наистина на някой който разбира от нашата техника.
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Ремонт на SEF DD сонда?? Съб Фев 16, 2013 9:55 pm
Или с тънка игла да стегне тръбичките в женската букса на антената. Случвало се е и друг път.
ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ...
kamazmaster Новобранец
Заглавие: Re: Ремонт на SEF DD сонда?? Съб Фев 16, 2013 11:45 pm
Буксата откъм апарата съм я гледал и там всичко беше наред, кабелчетата са здрави и пиновете влизат привидно стегнато, всичко е почистено и не би трябвало да е там проблема. Случвало ли се е на някой да му прекъсне самия кабел (някое кабелче вътре) от многото навиване, развиване и огъване при пренасянето на апарата? Понеже ме съмнява нещо такова.
handjata Консул
Заглавие: Re: Ремонт на SEF DD сонда?? Нед Фев 17, 2013 12:05 am
kamazmaster написа:
Буксата откъм апарата съм я гледал и там всичко беше наред, кабелчетата са здрави и пиновете влизат привидно стегнато, всичко е почистено и не би трябвало да е там проблема. Случвало ли се е на някой да му прекъсне самия кабел (някое кабелче вътре) от многото навиване, развиване и огъване при пренасянето на апарата? Понеже ме съмнява нещо такова.
имам същия проблем. намерих скъсания кабел,иго запоих,и се оправи но наи добре е някои да каже как се сменя.