Заглавие: Re: програма XLT Нед Фев 10, 2013 8:41 am
бобо написа:
deultum написа:
така да но има райони където не можеш да заземиш апарата . и на активно има апарати дето имат дискриминация но тва е друга тема . ами да кажем че си на активно и замърсено колко време ще издържиш преди да го изключиш и да си тръгнеш ?
.Май само Еуреката има,/твое твърдение/Друг не съм намерил-е имат,но до определена дълбочина-от Лобото се разочаровах.
колега , не искам да хваля апарата ,но работи на орудено ! И си прав всеки трябва да си намери начин за персонални настройки на апарата и щом вади няма значение какъв е . Съвета ми е един , преди да започнете да даден обект заровете монета на 15 см и пробвайте как я хваща и тогава работете иначе има риск от напразни разходки . Успех на всички и повече сигнали през новия сезон !
pechkata Джадай
Заглавие: Re: програма XLT Нед Фев 10, 2013 9:29 am
бобо написа:
Преди доста време излизахме с един колега с хлт,на силно орудено-кой квот иска да говори,но пича вадеше,как,що -не знам,но вадеше.Съвета ми е следния-САМ си направи програмите.Успехите ще дойдат скоро.Но ако чакаш всичко на готово-забръй.
Точно това мислех да кажа че не мжеш да извлечеш оптималните настройки на дадена машина спрямо терена - изисква се време и опит за да се синхронизира системата оператор-машина...
colin96 Консул
Заглавие: Re: програма XLT Нед Фев 10, 2013 10:15 am
[quote="deultum"][quote="бобо"]
deultum написа:
колега , не искам да хваля апарата ,но работи на орудено ! И си прав всеки трябва да си намери начин за персонални настройки на апарата и щом вади няма значение какъв е . Съвета ми е един , преди да започнете да даден обект заровете монета на 15 см и пробвайте как я хваща и тогава работете иначе има риск от напразни разходки . Успех на всички и повече сигнали през новия сезон !
Колега това е първото и най-логично и най-разумно нещо,което всеки трябва да направи като отиде на даден обект(ако не е работил преди там естествено и си знае как се държи апарата),Винаги може да се изкара повече от един уред когато се настройва на място,а не с готови настройки било то за орудено или замърсено или каквото и да било.Имало е случаи когато с много малки промени на настройките на място постигам много по добри резултати относно дълбочина,дискриминация,стабилна работа и т.н.Така че това е една от най-важните предпоставки за един успешен излет.
deultum Цезар
Заглавие: Re: програма XLT Нед Фев 10, 2013 6:10 pm
да,но повечето не го правят
petar_pz Про-Консул
Заглавие: Re: програма XLT Пон Фев 11, 2013 10:26 am
каквито настроики да правите на XLT-то тя си остава една плитка машинка за монети в земята.това важи и за
petar_pz Про-Консул
Заглавие: Re: програма XLT Пон Фев 11, 2013 10:30 am
това важи и за DFX-са.на въздух добре на обект слаб.за орудено ако някои ми изкара програма го признавам.
pechkata Джадай
Заглавие: Re: програма XLT Сря Фев 13, 2013 9:41 am
petar_pz написа:
това важи и за DFX-са.на въздух добре на обект слаб.за орудено ако някои ми изкара програма го признавам.
На орудено дълбочината пада драстично - това важи за всички детектории или остава да се прави кореция на дискриминатора като се има в предвид че числата на дисплия се местят най малко с 40 единици в орицателна посока...