А някой работил ли е с комбинирана лопатка-кирка? Чух,че не били хубави,огъвали се.
stran Легионер
Заглавие: Re: Сря Апр 15, 2009 9:54 pm
Аз работя с тая,ако я огънеш евала ти прая.Понеже не обичам да си давам парите на вятъра,трябва да ти кажа че доста я оглеждах дали има какво да се счупи по ния освен сапа.Тежичка но стабилна,немска 1959г производство.Втора употреба са,но на мойта поне не и личеше много
А някой работил ли е с комбинирана лопатка-кирка? Чух,че не били хубави,огъвали се.
моито мнение е че са боклук за три месеца потроших 5 лопати от железарии огъват се като локум сега си взех една стоманена но първия ден още и строших върха но иначе я бива отдавна небях попадал на
Заглавие: Re: Купувам войнишка мешка Чет Апр 16, 2009 10:35 am
Аз имам една такава лопатка - кирка подарена ми от един приятел който е военен и мога да кажа че е супер здрава не я ползвам щото е с много къс сап и не е удобна за копане на сигналите не за друго ми не обичам много да се навеждам но има познати които имат други лопатки - кирки които са пълни боклуци нито можеш да я забиеш както трябва нито пък да отсечеш някой корен като си в гората така че ако си намериш такава като моята войнишка една гаднозелена е на цват и масивна можеш да си вземеш и да и измислиш някакъв по хубав сап иначе не си купувай други пълни боклуци са
Тези войнишките от линковете на stran не са хубави. Моята започна да се огъва малко по малко и сега е като кашкавал и е почти невъзможно да се копае с нея. Но аз и сложих дълъг сап и явно съм я претоварил.
Гост Гост
Заглавие: Re: Купувам войнишка мешка Нед Май 03, 2009 9:35 am
относно лопатите търсете по битаците от старите руски лопати могат да се намерят по 5/6лева това са здравите лопати всичко сегашно по магазините е боклук от старите лопати има 2 вида едните са от наи разпространените "тънка стандартна права лопата която е стоманена и е мн. здрава " а другите са също стоманени 2 пъти по дебели страничната им извивка е доста по голяма и с нея може да се загребва повече ,ако се копае табан става и за права и за крива лопата този модел се среща рядко но намерите ли копуваите това нещо сече камани имам я от 5 години както съм я взел така си е и сега като се ома в предвид че сега е на трети сменен сап
naikon42 Легионер
Заглавие: Re: Купувам войнишка мешка Чет Юни 11, 2009 5:12 pm
stran написа:
Аз работя с тая,ако я огънеш евала ти прая.Понеже не обичам да си давам парите на вятъра,трябва да ти кажа че доста я оглеждах дали има какво да се счупи по ния освен сапа.Тежичка но стабилна,немска 1959г производство.Втора употреба са,но на мойта поне не и личеше много
Заглавие: Re: Купувам войнишка мешка Чет Юни 11, 2009 9:27 pm
naikon42 написа:
stran написа:
Някои има ли наблюдение на тази лопатка дали е здрава?naikon42 ти с такава ли си,4е като дизаин ми допада ама да ли има здравина?
vanzan Новобранец
Заглавие: Re: Купувам войнишка мешка Чет Юни 11, 2009 9:51 pm
ackamte написа:
si_talk написа:
моито мнение е че са боклук за три месеца потроших 5 лопати от железарии огъват се като локум сега си взех една стоманена но първия ден още и строших върха но иначе я бива отдавна небях попадал на
пален боклук са неси вземай имах подобна и една копка неможах да направя имаше един екстра сенс огъваше лъжици е това се случи незнам и за плаж маи няма да станат
naikon42 Легионер
Заглавие: Re: Купувам войнишка мешка Пет Юни 12, 2009 1:45 pm
кършака написа:
naikon42 написа:
stran написа:
nai dobre kakto kaza kolegata napravisi sam edna puk kakvito razmeri iska6 i edno 4ie zdravo i po dobro ot kope6koto
Колега за да не се затрудняваме при разшифроване на кои какво е искал да каже като е писал на латиница Ние (Форумците) Преди известно време решихме да се пише единствено и само на кирилица, не за да за друго но не можем да се разберем иначе, примерно оня пост дето си го писал за голден маск 5 пати го четох и пак не рзабрах какво си искал да кежеш?
темата за кирилицата е дъвкана 100 пъти и няма нужда да прилагаш аргументи от сорта на "нямам кирилица на компа" понеже по време на регистрацията си ти Прочете и прие условията при които може да ползваш форума надявам се не звучи грубо но наистина е много трудно всеки като вкара някакъв стандарт на дискрипция на маимуница