Заглавие: За зимните разходки Пет Ное 30, 2012 11:28 pm
Здравейте приятели, наскоро се сдобих с една много полезна джаджа за зимните дни. Няма значение дали търсите наляво и надясно с металодетектора или просто се разхождате в гората много е полезна поне за мен нека да ви я покажа Ето едно кратко клипче макар и забавно https://www.youtube.com/watch?v=QajdU7GdRV4 Това е нещо като джобна печка, сипваш бензин , палиш и се почва горенето . Има доста видове по пазара с различни цени ,но наистина е много гот като ти стане студено да е в джоба ,а и няма как да се подпалиш с нея, поне не съм запушвал още Ако някой има подобна нека да си каже мнението помага ли как е
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: За зимните разходки Пет Ное 30, 2012 11:33 pm
pesh0 написа:
Здравейте приятели, наскоро се сдобих с една много полезна джаджа за зимните дни. Няма значение дали търсите наляво и надясно с металодетектора или просто се разхождате в гората много е полезна поне за мен нека да ви я покажа Ето едно кратко клипче макар и забавно https://www.youtube.com/watch?v=QajdU7GdRV4 Това е нещо като джобна печка, сипваш бензин , палиш и се почва горенето . Има доста видове по пазара с различни цени ,но наистина е много гот като ти стане студено да е в джоба ,а и няма как да се подпалиш с нея, поне не съм запушвал още Ако някой има подобна нека да си каже мнението помага ли как е
Дай повече инфо за нея и от къде мога да си я купя и цена!?
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
Понякога за да бъде истинско приятелството е нужен и скалпел!!!
pesh0 Новобранец
Заглавие: Re: За зимните разходки Пет Ное 30, 2012 11:40 pm
Ами самата печка си има резервоарче , което според бензина гори до около 12 часа, а самото горене е без пламък само тлее , но става доста горещо чак не може да се държи и се слага в една торбичка и така се носи. Цените са от 20 лв за китайските до 60 за уж оригинално зипо. Пълнят се с бензин за запалки или медицински бензин,че уж не миришело. Ето една снимка там където е памука се пълни и се слага малкото капаче, което играе роля на катализатор и после се слага голямата капачка. http://www.sharkdesigns.co.uk/pictures/accessories/500_zippo_handwarmer_components.jpg
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: За зимните разходки Съб Дек 01, 2012 12:05 am
pesh0 написа:
Ами самата печка си има резервоарче , което според бензина гори до около 12 часа, а самото горене е без пламък само тлее , но става доста горещо чак не може да се държи и се слага в една торбичка и така се носи. Цените са от 20 лв за китайските до 60 за уж оригинално зипо. Пълнят се с бензин за запалки или медицински бензин,че уж не миришело. Ето една снимка там където е памука се пълни и се слага малкото капаче, което играе роля на катализатор и после се слага голямата капачка. http://www.sharkdesigns.co.uk/pictures/accessories/500_zippo_handwarmer_components.jpg
Колега на всички ли коли мже да се монтира?
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
pesh0 Новобранец
Заглавие: Re: За зимните разходки Съб Дек 01, 2012 12:10 am
Какви коли бе човек Тя се носи в джоба голяма е около 10-15 см
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: За зимните разходки Съб Дек 01, 2012 12:15 am
pesh0 написа:
Какви коли бе човек Тя се носи в джоба голяма е около 10-15 см
От къде да знам дай по подрабно инфо!
pesh0 Новобранец
Заглавие: Re: За зимните разходки Съб Дек 01, 2012 8:46 am
Виж какво пише тук за тях http://www.landmark-bg.com/bg/visualcommunication/djobni-grejki.html
tepes Цезар
Заглавие: Re: За зимните разходки Съб Дек 01, 2012 9:06 am
Освен това имайте в предвид, че каталичаторчето издържа около 70 запалвания, после трябва да се смени! Дюзи за марковите се намират, за китайските не съм виждал никъде. Има вариянти и с въглища.
Ползвам бензин на Зипо, 300 и няколко милилитра бутилка я взимам за 4 и нещо евро. Оргиналната печка Зипо , с 20мл грее 12-16 часа, китайската с 20мл, кара около 6 часа. Катализаторчета си поръчвам от иБей, цената варира, преди няколко месеца си поръчах 2 и дойдоха някъде на 10 евро 2-те, с шипинга. Като напълниш печката, трябва да изчакаш малко, за да стигнат бензиновите изпарения до повърхността на катализатора и тогава палиш. Не вярвам да е проблем бензина, гори всичко и обикновен бензин и газ за лампи и нафта и керосин, но мирише.
Последната промяна е направена от tepes на Съб Дек 01, 2012 9:03 pm; мнението е било променяно общо 1 път
По принцип с 2 такива печки в джобовете на панталоните няма студ. Точно от там минават големи кръвоносни съдове и загряват цялото тяло. Ако искаш в иБей продават джобни печки на дузини, до колкото помня, за около 110-120 долара взимаш една дузина пъхаш във всички джобове и си готов
miroslav Легионер
Заглавие: Re: За зимните разходки Пет Яну 18, 2013 9:07 am
Та нали часто от удоволствието е да запалиш голям огън насред полето или гората и докато се топлиш, да завъртиш някоя и друга пържола и шишовете с месо...
Късмет на всички колеги !
buntar.1971 Про-Консул
Заглавие: Re: За зимните разходки Съб Яну 19, 2013 1:24 am
Има и по добро и безопасно решение на проблема със студа.Батерия 6/12 в. и някой и друг реотан прешити в подплатата на панталоните и елека и въпроса ви ерешен.Реотаните са същите като на задното стъкло на автомобила ви. П.С. Не ми благодарете, Не съм го измислил аз,а хора много преди мен,за нуждите на полярните изследователи.
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: За зимните разходки Съб Яну 19, 2013 11:02 am
buntar.1971 написа:
Има и по добро и безопасно решение на проблема със студа.Батерия 6/12 в. и някой и друг реотан прешити в подплатата на панталоните и елека и въпроса ви ерешен.Реотаните са същите като на задното стъкло на автомобила ви. П.С. Не ми благодарете, Не съм го измислил аз,а хора много преди мен,за нуждите на полярните изследователи.
А месото и пържолите, дето колегата miroslav обича? На тези реотани няма как да цвърка мазнинката...
ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ...
miroslav Легионер
Заглавие: Re: За зимните разходки Съб Яну 19, 2013 11:13 am
jordan_nenov написа:
buntar.1971 написа:
А месото и пържолите, дето колегата miroslav обича? На тези реотани няма как да цвърка мазнинката...
ми те пържолки,сланинка и темподобни деликатеси се правят на жар бре колега
Нали това казвам, огън трябва в полето, а не реотани на дупето... Наслука !
ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ...
Black Scorpion Новобранец
Заглавие: Re: За зимните разходки Вто Окт 07, 2014 9:16 am
Това с реотаните ми хареса
vasilio Про-Консул
Заглавие: Re: За зимните разходки Вто Окт 07, 2014 9:28 am
здравеите колеги ,да това е доста продуктивно когато е много студено ,ас сащо го ползвам когато ходя на лов ,имам дори непромокаеми(немокрищи)чорапи,защото ако краката ти истинат идва грипа веднага