здравейте колеги може ли да ми кажете какво е това
+10
TyT
JORDANOS
goturbas
pet1r90
vvurbanov
pechkata
mdetectors.bg
F-75
stan960
georgiev870
14 posters
Автор
Съобщение
georgiev870 Новобранец
Заглавие: здравейте колеги може ли да ми кажете какво е това Сря Окт 10, 2012 9:36 am
този предмет го намерих в една нива и ми е много интересно да разбера какво е от ватре има меден цвят а е доста тежко за размерите си около 150-200грама може би
stan960 Джадай
Заглавие: Re: здравейте колеги може ли да ми кажете какво е това Сря Окт 10, 2012 6:59 pm
Било е нещо -Но сега само една обикновенна медна стопилка.................
F-75 Новобранец
Заглавие: Re: здравейте колеги може ли да ми кажете какво е това Сря Окт 10, 2012 8:25 pm
Възможно е да е метеорит.Виж дали го лови магнит.А за по-сигурно трябва разрез.Виж снимки на разрязани метеорити в нета!
georgiev870 Новобранец
Заглавие: Re: здравейте колеги може ли да ми кажете какво е това Чет Окт 11, 2012 9:41 am
F-75 написа:
Възможно е да е метеорит.Виж дали го лови магнит.А за по-сигурно трябва разрез.Виж снимки на разрязани метеорити в нета!
не го лови магнит пробвах го направил сам му разрез ватре е с меден цвят апак е доста тежак
georgiev870 Новобранец
Заглавие: Re: здравейте колеги може ли да ми кажете какво е това Чет Окт 11, 2012 9:44 am
stan960 написа:
Било е нещо -Но сега само една обикновенна медна стопилка.................
е какво може да е било имам познат който се занимават с земеделие и каза 4е няма как да е 4аст от техника а е намерено в нива,но може и да си прав благодаря ти
georgiev870 Новобранец
Заглавие: Re: здравейте колеги може ли да ми кажете какво е това Чет Окт 11, 2012 9:47 am
а няма ли каде да отида и да ми кажат със сигорност какво е аз съм от Добри4,ако някои знае каде мога да ида да каже мислех си за музея но незнам
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: здравейте колеги може ли да ми кажете какво е това Чет Окт 11, 2012 11:54 am
Ако имаш металотърсач, който показва ID на металите, колко го показва 30-70 сигурно.
Безплатна доставка до всяка точка на страната. www.mdetectors.bg 12 ГОДИНИ С ВАС!
georgiev870 Новобранец
Заглавие: Re: здравейте колеги може ли да ми кажете какво е това Чет Окт 11, 2012 12:45 pm
www.mdetectors.com написа:
Ако имаш металотърсач, който показва ID на металите, колко го показва 30-70 сигурно.
ами аз имах Garret ACE 250 ама го продадох а това ID не го знам на индикатора на моята машина го от4иташе на 4-5 квадрат4е ама не съм много сигорен пак
pechkata Джадай
Заглавие: Re: здравейте колеги може ли да ми кажете какво е това Чет Окт 11, 2012 3:08 pm
georgiev870 написа:
този предмет го намерих в една нива и ми е много интересно да разбера какво е от ватре има меден цвят а е доста тежко за размерите си около 150-200грама може би
Това е медна шлака отделя се при топене на рудата - обира се като каймак след втечняване на рудата и се изхвърля...
georgiev870 Новобранец
Заглавие: Re: здравейте колеги може ли да ми кажете какво е това Чет Окт 11, 2012 3:35 pm
pechkata написа:
georgiev870 написа:
Това е медна шлака отделя се при топене на рудата - обира се като каймак след втечняване на рудата и се изхвърля...
ок благодаря ви!
vvurbanov Консул
Заглавие: Re: здравейте колеги може ли да ми кажете какво е това Чет Окт 11, 2012 3:36 pm
Колега,тази стопилка струва само стойноста на метала който съдържа.Преди да стане такава може би е била нещо ценно но сега това няма абсолютно никакво значение.
georgiev870 Новобранец
Заглавие: Re: здравейте колеги може ли да ми кажете какво е това Чет Окт 11, 2012 5:32 pm
vvurbanov написа:
Колега,тази стопилка струва само стойноста на метала който съдържа.Преди да стане такава може би е била нещо ценно но сега това няма абсолютно никакво значение.
ок благодаря
pet1r90 Цезар
Заглавие: Re: здравейте колеги може ли да ми кажете какво е това Чет Окт 11, 2012 7:46 pm
georgiev870 написа:
а няма ли каде да отида и да ми кажат със сигорност какво е аз съм от Добри4,ако някои знае каде мога да ида да каже мислех си за музея но незнам
бягай колега от музея в добрич .....
georgiev870 Новобранец
Заглавие: Re: здравейте колеги може ли да ми кажете какво е това Чет Окт 11, 2012 8:57 pm
pet1r90 написа:
georgiev870 написа:
oк не е добра идея нали
pet1r90 Цезар
Заглавие: Re: здравейте колеги може ли да ми кажете какво е това Пет Окт 12, 2012 9:13 pm
georgiev870 написа:
pet1r90 написа:
georgiev870 написа:
oк не е добра идея нали
явно има човек от музея ,,,, щом съм получил един минус .... цъкаите ако ще и на -- 200 ме направете .
Не е добра идеята
georgiev870 Новобранец
Заглавие: Re: здравейте колеги може ли да ми кажете какво е това Пет Окт 12, 2012 9:43 pm
pet1r90 написа:
georgiev870 написа:
pet1r90 написа:
georgiev870 написа:
oк не е добра идея нали
явно има човек от музея ,,,, щом съм получил един минус .... цъкаите ако ще и на -- 200 ме направете .
Не е добра идеята
със сигорност има
goturbas Легионер
Заглавие: шлака Пет Ное 16, 2012 11:53 am
най-обикновена шлака от металодобив... , не са можели да отделят цялото количество метал в рудата... и т'ва е оставало след топежа.
JORDANOS Легионер
Заглавие: Re: здравейте колеги може ли да ми кажете какво е това Сря Ное 21, 2012 6:15 pm
това е медна шлака около един наш завод е пално сас такива касове.
TyT Легионер
Заглавие: Re: здравейте колеги може ли да ми кажете какво е това Чет Ное 22, 2012 12:05 am
много мнения прочетох но едно не видях да бъде точно,предполагам,че е пренесено от някоя рудница на римляните,обикновено при събиране на по фините парченца се претапят в този му вид под формата на руда.
Simsona Новобранец
Заглавие: Re: здравейте колеги може ли да ми кажете какво е това Чет Ное 22, 2012 12:16 am
Какво ли е било преди да се стопи.
Simsona Новобранец
Заглавие: Re: здравейте колеги може ли да ми кажете какво е това Чет Ное 22, 2012 12:17 am
Статуя може би?
goturbas Легионер
Заглавие: Re: здравейте колеги може ли да ми кажете какво е това Чет Ное 22, 2012 12:16 pm
... било е: буци руда... полиметална, изкопана от някоя жила...!
veno001 Новобранец
Заглавие: Re: здравейте колеги може ли да ми кажете какво е това Чет Ное 22, 2012 4:59 pm
georgiev870 написа:
pet1r90 написа:
georgiev870 написа:
pet1r90 написа:
georgiev870 написа:
oк не е добра идея нали
Не е добра идеята
със сигорност има
miroslavmladenov Про-Консул
Заглавие: Re: здравейте колеги може ли да ми кажете какво е това Сря Дек 19, 2012 1:36 pm
наи интересното на тази буца е чии го дири в добричко,там руда метална няма,или поне така се твърди...обикновено метала се е извличал близо до самата мина...може би това не е шлака,а чиста мед,краен продукт???
petrov81231 Новобранец
Заглавие: Re: здравейте колеги може ли да ми кажете какво е това Нед Фев 03, 2013 3:06 pm
това е стопилка образува се от стопен метал
здравейте колеги може ли да ми кажете какво е това