Показване на звукова двутонална дискриминация и показване разликата на параметрите на дълбочина между базовата стандартна сонда и ултимат сондата.Апарата работи перфектно.
Показване на звукова двутонална дискриминация и показване разликата на параметрите на дълбочина между базовата стандартна сонда и ултимат сондата.Апарата работи перфектно.
На този тест апарата е на алл метал и на тази позиция бърка доста добре,но проблема е че цвета в дълбочина няма как да го разбереш или на дисплея може да и го даде черен сигнал и всеки сигнал трябва да се зачиства. Направете същия тест,но апарата го поставете в дискриминация
По принцип всеки тест е много условен, защото освен минерализацията на земята, оказват влияние външните смущения /които са доста в по-вече отпреди 10-15 години/, температурата, влажноста, а ако щеш и батериите, които се ползват. Дори и на алл метал може да се успорва теста, а на ниво на дискриминация, нашего брата интернет-металдетектинг хейтъра ще намери много, и то убииствено много забележки. Относно дискриминацията по-достоверни ще са паралелни тестове между различни апарати, но се сещате, че това не е много етично да се прави, защото все ще има сърдити. Тая земя, в която правим тестовете е достатъчно орудена, за да превърне цветния сигнал в черен. Това става средно на около 60-70% от дълбочината на алл метал. Ето защо винаги съветвам, колегите, които вземат апарати от средния клас, да гледат дълбочината на сигнала и нивото на орудяване - такъв има Фишер Ф5 Ако сигнала е черен, дълбок и с голамо орудяване на почвата - винаги го копайте, защото може да е дълбок цветен сигнал, маскиран заради земята в черен. Имайте в предвид, че Фишер Ф5 има и показател CONFIDENCE , който има ниски стойност именно при такива случаи, когато апарата ти показва, че сигнала е черен, но дълбок и в силно минерализирана почва.
Безплатна доставка до всяка точка на страната. www.mdetectors.bg 12 ГОДИНИ С ВАС!
Заглавие: Re: Фишер ф5-със сонда ULTIMATE 33см.DD Чет Яну 10, 2013 9:10 am
borislav123 написа:
Здравейте колеги. Искам да попитам коя сонда е по добра сеф 30 -25 или тази сонда ултимате 33
Интересен въпрос колега, мен ме интересува същото...Нека ако има колеги ползващи такава конфигурация, да напишат отзиви. Все пак форумите са създадени с цел да се ограмотяваме и учим, а не да се бъзикаме един друг... Късмет !
ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ...
kelesis_ss Преторий
Заглавие: Re: Фишер ф5-със сонда ULTIMATE 33см.DD Пет Яну 11, 2013 9:11 am
Здравейте колеги.Работя със SEF ,NEL ,ULTIMATE,разликата в дълбочините е минимална при приблизително еднакви условия и параметри на уреда,но единственно NEL ката позволява работа на максимално усилване на ход без паразитни сигнали от маховетв.
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Фишер ф5-със сонда ULTIMATE 33см.DD Пет Яну 11, 2013 11:26 am
А какви размери са антените? И как се държи ултимейта?
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Фишер ф5-със сонда ULTIMATE 33см.DD Пет Яну 11, 2013 11:27 am
Забравих да питам с Ф5 ли си или с Ф75?
kelesis_ss Преторий
Заглавие: Re: Фишер ф5-със сонда ULTIMATE 33см.DD Пет Яну 11, 2013 2:52 pm
Със F5.
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Фишер ф5-със сонда ULTIMATE 33см.DD Пет Яну 11, 2013 6:35 pm
Засега откривам следната разлика: За Ф5 - ултимейта работи най-добре, за Ф75 - сеф 38х30. Ами ето тези неща трябва да се знаят от масовия потребител, за да извадим максимума от машините си... Късмет колеги !!!
ivan_a2 Легионер
Заглавие: Re: Фишер ф5-със сонда ULTIMATE 33см.DD Пет Яну 11, 2013 8:10 pm
jordan_nenov написа:
Засега откривам следната разлика: За Ф5 - ултимейта работи най-добре, за Ф75 - сеф 38х30. Ами ето тези неща трябва да се знаят от масовия потребител, за да извадим максимума от машините си... Късмет колеги !!!
Колега с теб мисля,че сме обсъждали темата за ф75 и не сам съгласен с теб, че СЕФ е най-добре за него.Това е само твое мнение-не го налагай.
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Фишер ф5-със сонда ULTIMATE 33см.DD Съб Яну 12, 2013 7:27 am
ivan_a2 написа:
jordan_nenov написа:
Колега с теб мисля,че сме обсъждали темата за ф75 и не сам съгласен с теб, че СЕФ е най-добре за него.Това е само твое мнение-не го налагай.
Tвърде е възможно това колега, но не помня. Според теб коя антена е най-добрата за Ф75 на силно орудено и замърсено място?
ivan_a2 Легионер
Заглавие: Re: Фишер ф5-със сонда ULTIMATE 33см.DD Съб Яну 12, 2013 10:35 am
jordan_nenov написа:
ivan_a2 написа:
jordan_nenov написа:
Tвърде е възможно това колега, но не помня. Според теб коя антена е най-добрата за Ф75 на силно орудено и замърсено място?
Много бързо забравяш.За мен от оригиналните антени по добри няма.За съжаление си продадох Фишера,иначе бих ти показал,че прехвалената ти Сеф-ка не струва.
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Фишер ф5-със сонда ULTIMATE 33см.DD Съб Яну 12, 2013 10:38 am
ivan_a2 написа:
jordan_nenov написа:
ivan_a2 написа:
jordan_nenov написа:
Много бързо забравяш.За мен от оригиналните антени по добри няма.За съжаление си продадох Фишера,иначе бих ти показал,че прехвалената ти Сеф-ка не струва.
При мен оригиналната 15-ка нестава... Имам колеги от съседното село, които си взеха оригиналната 15-ка и също като теб я продадоха след като видяха как работи сефката на уродено...
ivan_a2 Легионер
Заглавие: Re: Фишер ф5-със сонда ULTIMATE 33см.DD Съб Яну 12, 2013 10:43 am
jordan_nenov написа:
ivan_a2 написа:
jordan_nenov написа:
ivan_a2 написа:
jordan_nenov написа:
При мен оригиналната 15-ка нестава... Имам колеги от съседното село, които си взеха оригиналната 15-ка и също като теб я продадоха след като видяха как работи сефката на уродено...
Аз не сам си продавал 15-ката.Продадох я с машината. Първата антена ми беше Сеф и наритах нея. Пак ти казвам за мен от оригиналните по добри няма.Чети правилно.
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Фишер ф5-със сонда ULTIMATE 33см.DD Съб Яну 12, 2013 11:07 am
А спомняш ли си на какви стойности ти се грундираше апарата по вашия край?
ivan_a2 Легионер
Заглавие: Re: Фишер ф5-със сонда ULTIMATE 33см.DD Съб Яну 12, 2013 11:32 am
jordan_nenov написа:
А спомняш ли си на какви стойности ти се грундираше апарата по вашия край?
по нашия край на около 60,но сам работил и над 80 и няма проблеми.