Форум за Металотърсачи www.imperio.biz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Форум за Металотърсачи www.imperio.biz

Металотърсачи България. Форум за мнения за металдетектори и металдетектинг. Спортен клуб по металдетектинг MDETECTORS

ИндексИндекс  ГалерияГалерия  Мнениея за МеталотърсачиМнениея за Металотърсачи  ТърсенеТърсене  Последни снимкиПоследни снимки  Регистрирайте сеРегистрирайте се  Вход  Списание IMPERIO.BGСписание IMPERIO.BG  

Възможен метеорит ( снимки )

Go down 
4 posters
АвторСъобщение
el Ivo
Новобранец
Новобранец

Възможен метеорит ( снимки ) Empty
ПисанеЗаглавие: Възможен метеорит ( снимки )   Възможен метеорит ( снимки ) EmptyПет Авг 24, 2012 9:48 am

Здравейте, за първи път пиша във форума въпреки, че го следя от няколко години. Всички теми са ми близки и дейностите от тях са били изпробвани, а в последно време мтеоритите ми привлякоха вниманието. Имам няколко въпроса, ако някой е наясно, моля да ми отговори. Знаете ли как мога ( с какви химикали ) в домашни условия да си направя никел тест. Интересно, че всичко което съм намерил до тук е открито без машинка или детектор, а чисто визуално. Последната находка е тази на снимките.
Локация : черен път в троянския балкан
Особености : на вид базалт покрит с черно-зелено вулканично стъкло, имаше цяла следа по пътя от парчета стъкло и по-малки парчета стъкло с базалт, личи парче метал във вътрешността.
Магнетизъм : да
Голяма тежест и плътност : да
На пръв поглед няма ясен кратер.Възможен метеорит ( снимки ) 424367_10151355364863942_1727522666_nВъзможен метеорит ( снимки ) 221843_10151355358578942_1702553036_nВъзможен метеорит ( снимки ) 539274_10151355363863942_2074067836_n
Върнете се в началото Go down
Гост
Гост

ПисанеЗаглавие: Re: Възможен метеорит ( снимки )   Възможен метеорит ( снимки ) EmptyПет Авг 24, 2012 10:01 am

el Ivo написа:
Здравейте, за първи път пиша във форума въпреки, че го следя от няколко години. Всички теми са ми близки и дейностите от тях са били изпробвани, а в последно време мтеоритите ми привлякоха вниманието. Имам няколко въпроса, ако някой е наясно, моля да ми отговори. Знаете ли как мога ( с какви химикали ) в домашни условия да си направя никел тест. Интересно, че всичко което съм намерил до тук е открито без машинка или детектор, а чисто визуално. Последната находка е тази на снимките.
Особености : на вид базалт покрит с черно-зелено вулканично стъкло, имаше цяла следа по пътя от парчета стъкло и по-малки парчета стъкло с базалт, личи парче метал във вътрешността.
На пръв поглед няма ясен кратер.Възможен метеорит ( снимки ) 424367_10151355364863942_1727522666_nВъзможен метеорит ( снимки ) 221843_10151355358578942_1702553036_nВъзможен метеорит ( снимки ) 539274_10151355363863942_2074067836_n

С удоволствие ще ти съдействам , колега. https://www.imperio.biz/t6358-topic Най-накрая на тази тема най-подробно админа kiril62 е описал как се прави теста и той ще ти помогне да си намериш необходимите неща за да направиш теста.Поздрави Smile
el Ivo
Новобранец
Новобранец

ПисанеЗаглавие: Re: Възможен метеорит ( снимки )   Възможен метеорит ( снимки ) EmptyПет Авг 24, 2012 10:58 am

AVGVSTVS 1 написа:
el Ivo написа:

С удоволствие ще ти съдействам , колега. https://www.imperio.biz/t6358-topic Най-накрая на тази тема най-подробно админа kiril62 е описал как се прави теста и той ще ти помогне да си намериш необходимите неща за да направиш теста.Поздрави Smile

Мерси за бързият отговор, до колкото разбирам това е най-сигурния начин да разбера дали има метеорит. Ако някой му трябва намерих къде се продава този реактив. Даже може да се раздели с някой колега, защото за пробата трябват няколко капки. vaki-chim.com/himikali-price.html
само си добавете към линка http:
stan960
Джадай
Джадай
stan960

ПисанеЗаглавие: Re: Възможен метеорит ( снимки )   Възможен метеорит ( снимки ) EmptyПет Авг 24, 2012 8:49 pm

-Ако си го намерил някъде в района около и с.Гумошник -Защо търсиш кратер -Там се говори по скоро за метеоритен дъжд с доста голям разлив -4-5км.в дължина и 2-3км.в ширина ако не се лъжа,тоест ако не ми изневерява паметта.
Pukanka
Легионер
Легионер
Pukanka

ПисанеЗаглавие: Re: Възможен метеорит ( снимки )   Възможен метеорит ( снимки ) EmptyПет Авг 24, 2012 9:00 pm

Кратер въобще не е нужно да има. Аз сега гледам по Дискавъри една поредица Мъжа метеорит и той си намира метеорити само по съвсем равни места. Много се радвам за находката ти.Бях почнала да си мисля че е невъзможно, поради липсата на интерес тука във форума, но ето, ти доказа че могат да се намерят.Браво.
el Ivo
Новобранец
Новобранец

ПисанеЗаглавие: Re: Възможен метеорит ( снимки )   Възможен метеорит ( снимки ) EmptyПон Авг 27, 2012 9:28 am

За съжаление не съм сигурен въобще,че е метеорит - според разни експерти по метеоритите не трябва да има малки дупчици, а трябва да са гладки, но тогава идва и въпросът какво е, при условие, че отговаря на всички други условия + разтопеното стъкло. Сега проверих в Гугъл мапс и се оказа че по права линия е на около 3,5 км. от Гумощник Smile
gen4o
Легионер
Легионер

ПисанеЗаглавие: Re: Възможен метеорит ( снимки )   Възможен метеорит ( снимки ) EmptyПон Сеп 24, 2012 10:18 pm

колега това е метеорит , такъв е паднал разград и село ружица шуменско на самото място с помоща на силен магнит или металотърсач най вероятно ще намериш и само желязо без примеси

аз ползвам водна шкурка да правя шлифове на моите находки метала се обработва с азотна киселина или кислол също така трябва да си вземеш никел тест
gen4o
Легионер
Легионер

ПисанеЗаглавие: Re: Възможен метеорит ( снимки )   Възможен метеорит ( снимки ) EmptyПон Май 27, 2013 5:57 pm

иво метеоритите до скоро бяха над 10 000 вида има такива които приличат на най обикновенна скала
специално на твоя виждам разтопена кора по атакуващия ръб(тоя който се нагрява в атмосферата) дупчиците са от малки газови камери и при нагряване газът излиза
метеоритите имат по голяма плътност и твърдост от земните скали

направи му хубави макро снимки на дневна светлина

Възможен метеорит ( снимки )
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-
» Бандито 2
» Моля помогнете в избора на метал детектор(монетарка)
» Продавам сонда и щека FISHER - ПРОДАДЕНО

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Форум за Металотърсачи www.imperio.biz :: Форум за търсене на злато и Метеорити :: Форум за търсачи на Метеорити-
Идете на: