Заглавие: Възможен метеорит ( снимки ) Пет Авг 24, 2012 9:48 am
Здравейте, за първи път пиша във форума въпреки, че го следя от няколко години. Всички теми са ми близки и дейностите от тях са били изпробвани, а в последно време мтеоритите ми привлякоха вниманието. Имам няколко въпроса, ако някой е наясно, моля да ми отговори. Знаете ли как мога ( с какви химикали ) в домашни условия да си направя никел тест. Интересно, че всичко което съм намерил до тук е открито без машинка или детектор, а чисто визуално. Последната находка е тази на снимките. Локация : черен път в троянския балкан Особености : на вид базалт покрит с черно-зелено вулканично стъкло, имаше цяла следа по пътя от парчета стъкло и по-малки парчета стъкло с базалт, личи парче метал във вътрешността. Магнетизъм : да Голяма тежест и плътност : да На пръв поглед няма ясен кратер.
Гост Гост
Заглавие: Re: Възможен метеорит ( снимки ) Пет Авг 24, 2012 10:01 am
el Ivo написа:
Здравейте, за първи път пиша във форума въпреки, че го следя от няколко години. Всички теми са ми близки и дейностите от тях са били изпробвани, а в последно време мтеоритите ми привлякоха вниманието. Имам няколко въпроса, ако някой е наясно, моля да ми отговори. Знаете ли как мога ( с какви химикали ) в домашни условия да си направя никел тест. Интересно, че всичко което съм намерил до тук е открито без машинка или детектор, а чисто визуално. Последната находка е тази на снимките. Локация : черен път в троянския балкан Особености : на вид базалт покрит с черно-зелено вулканично стъкло, имаше цяла следа по пътя от парчета стъкло и по-малки парчета стъкло с базалт, личи парче метал във вътрешността. Магнетизъм : да Голяма тежест и плътност : да На пръв поглед няма ясен кратер.
С удоволствие ще ти съдействам , колега. https://www.imperio.biz/t6358-topic Най-накрая на тази тема най-подробно админа kiril62 е описал как се прави теста и той ще ти помогне да си намериш необходимите неща за да направиш теста.Поздрави
el Ivo Новобранец
Заглавие: Re: Възможен метеорит ( снимки ) Пет Авг 24, 2012 10:58 am
AVGVSTVS 1 написа:
el Ivo написа:
С удоволствие ще ти съдействам , колега. https://www.imperio.biz/t6358-topic Най-накрая на тази тема най-подробно админа kiril62 е описал как се прави теста и той ще ти помогне да си намериш необходимите неща за да направиш теста.Поздрави
Мерси за бързият отговор, до колкото разбирам това е най-сигурния начин да разбера дали има метеорит. Ако някой му трябва намерих къде се продава този реактив. Даже може да се раздели с някой колега, защото за пробата трябват няколко капки. vaki-chim.com/himikali-price.html само си добавете към линка http:
-Ако си го намерил някъде в района около и с.Гумошник -Защо търсиш кратер -Там се говори по скоро за метеоритен дъжд с доста голям разлив -4-5км.в дължина и 2-3км.в ширина ако не се лъжа,тоест ако не ми изневерява паметта.
Кратер въобще не е нужно да има. Аз сега гледам по Дискавъри една поредица Мъжа метеорит и той си намира метеорити само по съвсем равни места. Много се радвам за находката ти.Бях почнала да си мисля че е невъзможно, поради липсата на интерес тука във форума, но ето, ти доказа че могат да се намерят.Браво.
За съжаление не съм сигурен въобще,че е метеорит - според разни експерти по метеоритите не трябва да има малки дупчици, а трябва да са гладки, но тогава идва и въпросът какво е, при условие, че отговаря на всички други условия + разтопеното стъкло. Сега проверих в Гугъл мапс и се оказа че по права линия е на около 3,5 км. от Гумощник
колега това е метеорит , такъв е паднал разград и село ружица шуменско на самото място с помоща на силен магнит или металотърсач най вероятно ще намериш и само желязо без примеси
аз ползвам водна шкурка да правя шлифове на моите находки метала се обработва с азотна киселина или кислол също така трябва да си вземеш никел тест
иво метеоритите до скоро бяха над 10 000 вида има такива които приличат на най обикновенна скала специално на твоя виждам разтопена кора по атакуващия ръб(тоя който се нагрява в атмосферата) дупчиците са от малки газови камери и при нагряване газът излиза метеоритите имат по голяма плътност и твърдост от земните скали