Форум за Металотърсачи www.imperio.biz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Форум за Металотърсачи www.imperio.biz

Металотърсачи България. Форум за мнения за металдетектори и металдетектинг. Спортен клуб по металдетектинг MDETECTORS

ИндексИндекс  ГалерияГалерия  Мнениея за МеталотърсачиМнениея за Металотърсачи  ТърсенеТърсене  Последни снимкиПоследни снимки  Регистрирайте сеРегистрирайте се  Вход  Списание IMPERIO.BGСписание IMPERIO.BG  
Клондайк Металотърсачи
Металотърсач от Клондайк
Съвет за избор на металотърсач
Съвет за избор на металотърсач
ОФИЦИАЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ

Similar topics
Keywords
kupuvam Майнлаб нишани nexus грунда miladinka МЕТАЛОТЪРСАЧИ Fisher prodavam deus TEKNETICS nokta пират врътка tesoro голден Spectrum lorenz VANQUISH Simplex GOLD mask маск wave Coil Minelab

Хубави исторически филми и книги !

Go down 
+9
mateus
bybyboys
jordan_nenov
Petronii
QNUS
stan960
sitalk
G.M.2
charon
13 posters
Иди на страница : Previous  1, 2, 3  Next
АвторСъобщение
Гост
Гост

Хубави исторически филми и книги ! - Page 2 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Хубави исторически филми и книги !   Хубави исторически филми и книги ! - Page 2 EmptyНед Авг 05, 2012 12:19 am

Petronii написа:
AVGVSTVS 1 написа:
До Петронии ! Гледал ли си филма Hannibal / Ханибал (2006)? Ако не си го гледал , го гледай , ако от даден сайт , Ти е трудно да го изтеглиш , мога да го прехвърля в друг за по -лесно изтегляне.

Гледал съм го , и книга съм чел за него от една издадена още по комунистическо , " Историята на древния рим " , в интерес на истината не я дочетох ,защото беше прекалено суха и документална .
Напиши освен тези , които си написал и др. филми , които са ти направлили силно впечатление . Може и да не съм го гледал и да си изтегля един , така или иначе не ми се спи. Благодаря!
Върнете се в началото Go down
jordan_nenov
Джадай
Джадай
jordan_nenov

ПисанеЗаглавие: Re: Хубави исторически филми и книги !   Хубави исторически филми и книги ! - Page 2 EmptyНед Авг 05, 2012 12:43 pm

Здравейте всички,

много исторически филми съм гледал, но филма който ми направи впечатление и го помня и до днес е филма РИМ.

Който не го е гледал, той незнае какво е загубил...

Късмет на всички !

ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ...
stan960
Джадай
Джадай
stan960

ПисанеЗаглавие: Re: Хубави исторически филми и книги !   Хубави исторически филми и книги ! - Page 2 EmptyПон Авг 06, 2012 4:10 pm

Вярно е филмът е страхотен и най важото е че всичко е едно към едно.Англичаните педантично са предали духа на епохата,нравите и битът в древен Рим.
Гост
Гост

ПисанеЗаглавие: Re: Хубави исторически филми и книги !   Хубави исторически филми и книги ! - Page 2 EmptyПон Авг 06, 2012 4:28 pm

Колеги , какво ще кажете за филма Александър / Alexander (2004). Гледах го нарочно 2- 3 пъти и ми стана чудно следното: В историята се говори за Македонска империя със столица Пелла/дори има карта на македонската империя/ , но в същото време при част от битките македонските войници тръгват с бойният вик " да живее Гърция ". Това не го разбирам.
Друго искам да изкоментирам защо при посещението на музеи в родината ни има изложени монети на филип V /македонски цар/ и отзад на монетата пише "македонон"/македония/, а в същото време има табела "антични гръцки монети". Е , това немога да го разбера?
stan960
Джадай
Джадай
stan960

ПисанеЗаглавие: Re: Хубави исторически филми и книги !   Хубави исторически филми и книги ! - Page 2 EmptyПон Авг 06, 2012 5:24 pm

В състава на Армията на Александър когато тръгва да завладява Персия е имало сигурно колкото македонци два пъти повече гърци и траки.Така че нормално е да чуеш Евое от Гръцката фаланга.Македоните заедно с Пеоните съставлявт гръбнака на тогавашната македонска държава-още се спори дали са сродни със заобикалящите ги тракийски племена или са имали нещо общо с гърците освен че са заели културата им.Но все пак е по точно да се каже тетрадрахми на еди си кой македонски цар-от друга страна пък номиналите и названията им като драхма,тетрадрахма са си чисто гръцки.
Гост
Гост

ПисанеЗаглавие: Re: Хубави исторически филми и книги !   Хубави исторически филми и книги ! - Page 2 EmptyПон Авг 06, 2012 6:20 pm

В нито един исторически филм за Римската империя ,макар , че е имало кохорти и от гърци никъде не съм чул " Да живее Гърция". Също така, кирилицата е създадена от българи, но се употребява и от руснаци и други народи и на техните монети са български буквите/ но в музейте пише руски монети, а не български/. За мен този филм преиначава историята. Като изпълнение горе долу да, но като исторически кръгла нула.
stan960
Джадай
Джадай
stan960

ПисанеЗаглавие: Re: Хубави исторически филми и книги !   Хубави исторически филми и книги ! - Page 2 EmptyВто Авг 07, 2012 12:16 am

-Що се чудиш това примерно лесно може да се обясни с гърчеенето на Александър все пак Аристотел е пръв негов учител и даже съветник.Не можеш да сравняваш единен Рим с Гръцките градове-полиси по времето на Александър.Евое се е чувало и в стана на Дарий понеже и при двамата е имало гръцки наемници -А наемниците са се нахъсвали всеки на родният си език - За ония времена е било нормално това.Че американците ги няма хич в древната история е известно сигурно за примери има и други филми създадени преди тоя.Миналата година мисля коментирахме тук филма Язон в който Орфей беше изигран от чернокож -Нищо лошо -обаче очевидно няма кой да ги склати или по скоро посъветва че траките са съвсем друг етнос -бели и повечето светлокоси -нормално за индоарийци.Представям си примерно да направят филм за Перикъл и той да е изигран дори само като роля от чернокож -Сигурен съм че гърците ще нададат вой до небесата -Наще пръдльовци и дупедавци естествено си мълчат -За това и ако попиташ в Щатите къде се намира България ако въобще отговорят 99% ш ти кажат че вероятно в Азия или Северна Африка................................................. Sad
Гост
Гост

ПисанеЗаглавие: Re: Хубави исторически филми и книги !   Хубави исторически филми и книги ! - Page 2 EmptyВто Авг 07, 2012 12:37 am

Вероятно си прав. Тук се отлонявам от темата леко, защо след като е имало огромна македонска империя , може би втората по-големина беше след ченгиз хан. Съвремнните историци нито в българия и в гърция непризнават , че има македонска нация. Казвам ти съвсем откровено монети с лика на персей/мак. владетел./, александър, филип V др. македонски владетели се казват , че са гръцки.
stan960
Джадай
Джадай
stan960

ПисанеЗаглавие: Re: Хубави исторически филми и книги !   Хубави исторически филми и книги ! - Page 2 EmptyВто Авг 07, 2012 12:57 am

Политика баце,политика -Мислех да ти го напиша в предният пост но предположих че нема нужда да те светкам -Знаеш си го.
Гост
Гост

ПисанеЗаглавие: Re: Хубави исторически филми и книги !   Хубави исторически филми и книги ! - Page 2 EmptyВто Авг 07, 2012 1:04 am

Знам го много точно и ясно , но ме е яд , защо някои велможи от горе не го признават/говоря поне за две държави/. Поздрави
p.s. Надявам се хората да разбират , че това не е политически коментар ,а исторически свързан с доказателства изложени в две теми " Величието на Вергина – изчезналата империя на Филип Македонски" и "ИСТОРИЯ НА МАКЕДОНИЯ"
stan960
Джадай
Джадай
stan960

ПисанеЗаглавие: Re: Хубави исторически филми и книги !   Хубави исторически филми и книги ! - Page 2 EmptyВто Авг 07, 2012 1:23 am

AVGVSTVS 1 написа:
Знам го много точно и ясно , но ме е яд , защо някои велможи от горе не го признават/говоря поне за две държави/. Поздрави
p.s. Надявам се хората да разбират , че това не е политически коментар ,а исторически свързан с доказателства изложени в две теми " Величието на Вергина – изчезналата империя на Филип Македонски" и "ИСТОРИЯ НА МАКЕДОНИЯ"
-Всъщност да ти кажа честно естествено е като българин да не съм привърженик на македонизма.В крайна сметка от тази гледна точка ние трябва да се наричаме Тракия и тракийци а не България и българи.Пък и има един друг важен момент -Според мен -Не може да се съживява умряла нация -Официално те са писали и говорели на древногръцки -Даже не го и знаем този македонски как е звучал..................................................
Гост
Гост

ПисанеЗаглавие: Re: Хубави исторически филми и книги !   Хубави исторически филми и книги ! - Page 2 EmptyВто Авг 07, 2012 1:25 am

По тази логика и римляните са писали на латински, но сега италианците пишат ли на латински и срамуват ли се , че са потомци на една велика империя?
stan960
Джадай
Джадай
stan960

ПисанеЗаглавие: Re: Хубави исторически филми и книги !   Хубави исторически филми и книги ! - Page 2 EmptyВто Авг 07, 2012 1:29 am

-Латиницата е в основата на всички Романски(западни) езици приятелю,доказано и се знае................................. Embarassed
jordan_nenov
Джадай
Джадай
jordan_nenov

ПисанеЗаглавие: Re: Хубави исторически филми и книги !   Хубави исторически филми и книги ! - Page 2 EmptyВто Авг 07, 2012 9:35 am

Няма такава империя. Македонска империя - пълни глупости...

Най-измислената нация е македноската.

Единствената страна в света дето граничи със себе си - това е БЪЛГАРИЯ !!!

Хубави исторически филми и книги ! - Page 2 977452 Хубави исторически филми и книги ! - Page 2 977452 Хубави исторически филми и книги ! - Page 2 977452 Хубави исторически филми и книги ! - Page 2 977452 Хубави исторически филми и книги ! - Page 2 977452

ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ...
bybyboys
Легионер
Легионер
bybyboys

ПисанеЗаглавие: Re: Хубави исторически филми и книги !   Хубави исторически филми и книги ! - Page 2 EmptyЧет Авг 23, 2012 5:15 pm

Бих препоръчал филма "Ел Дорадо''. От две части е и е интересен.
mateus
Легионер
Легионер
mateus

ПисанеЗаглавие: Re: Хубави исторически филми и книги !   Хубави исторически филми и книги ! - Page 2 EmptyЧет Авг 23, 2012 5:51 pm

jordan_nenov написа:
Няма такава империя. Македонска империя - пълни глупости...

Най-измислената нация е македноската.

Единствената страна в света дето граничи със себе си - това е БЪЛГАРИЯ !!!

Хубави исторически филми и книги ! - Page 2 977452 Хубави исторически филми и книги ! - Page 2 977452 Хубави исторически филми и книги ! - Page 2 977452 Хубави исторически филми и книги ! - Page 2 977452 Хубави исторически филми и книги ! - Page 2 977452
Имало е такава империя в древноста сега не знам защо макетата се отъждествяват като наследници на велика империя .Александър е грък ,роден в град Македон и сега е в гръско, оттам е и името му -това че е владеел днешните ни граници ни дава правото да го наречем и Български! Very Happy звездата на Вергина също е гръски символ пък те го лепнаха на знамето си чак. Razz
vvurbanov
Консул
Консул
vvurbanov

ПисанеЗаглавие: Re: Хубави исторически филми и книги !   Хубави исторически филми и книги ! - Page 2 EmptyЧет Авг 23, 2012 8:37 pm

От малкото филми с историческа тематика които съм гледал,много ми хареса "Гладиатор"
По вече ми харесват книгите."Синухе египтянина"от Мика Валтари,Юлиан"не си спомням от кого беше.Една книга за Александър македонски май не беше от Морис Дрюон,За Петър първи ама не е от Толстой.Имаше една книга за Езоп,но не басните му, много беше хубава и все мислех че може да си я открадна от някъде но не можах да я намеря.Някой ако я има да ми се обади,-ще си я платя.Историческата тематика много ми допада,защото съм се бил във войската на цар Крум.И кЪм Никифор сражавах.Имах дрехи и въоръжение за двата лагера на воюващите и където ме пратят тез дето снимаха филма.Така и не можах да гледам филма за цар Крум.Искам да помоля някой ако го е гледал да каже дали е станал хубав.
stan960
Джадай
Джадай
stan960

ПисанеЗаглавие: Re: Хубави исторически филми и книги !   Хубави исторически филми и книги ! - Page 2 EmptyЧет Авг 23, 2012 9:08 pm

Чел ли си цялата поредица Антични автори(12 книги)на изд. "Хермес" -Супер е -Ако някой има първата книга от поредицата "Дванадесете Цезари" от Гай Светоний Транквил бих я закупил,моята я присвоиха недобросъвестни колеги илетерати................... Mad
vvurbanov
Консул
Консул
vvurbanov

ПисанеЗаглавие: Re: Хубави исторически филми и книги !   Хубави исторически филми и книги ! - Page 2 EmptyЧет Авг 23, 2012 9:31 pm

От античните автори имам само 'Златното магаре'от Апулей и 'Гощавка у Трималхион"От тая поредица може и да съм чел нещо но не мога да се сетя.
От изданията до 1990 г. трудно ще се намери хубава книга на която не съм обръщал внимание.Фантастиката беше с приоритет,всичко що е издадено на български дотогава.Любими писатели ми бяха О"Хенри,Джером К. Джером,Джеръл Даръл,Алън Маршал.Но от няколко години спрях да чета,докато преди всеки ден четях.Сега тъй си стои библиотеката никой не чете или да търси книги че да ги продам.
VIKING
Про-Консул
Про-Консул
VIKING

ПисанеЗаглавие: Re: Хубави исторически филми и книги !   Хубави исторически филми и книги ! - Page 2 EmptyЧет Авг 23, 2012 10:04 pm

vvurbanov написа:
От малкото филми с историческа тематика които съм гледал,много ми хареса "Гладиатор"
По вече ми харесват книгите."Синухе египтянина"от Мика Валтари,Юлиан"не си спомням от кого беше.Една книга за Александър македонски май не беше от Морис Дрюон,За Петър първи ама не е от Толстой.Имаше една книга за Езоп,но не басните му, много беше хубава и все мислех че може да си я открадна от някъде но не можах да я намеря.Някой ако я има да ми се обади,-ще си я платя.Историческата тематика много ми допада,защото съм се бил във войската на цар Крум.И кЪм Никифор сражавах.Имах дрехи и въоръжение за двата лагера на воюващите и където ме пратят тез дето снимаха филма.Така и не можах да гледам филма за цар Крум.Искам да помоля някой ако го е гледал да каже дали е станал хубав.
синухе египтянина я имам голяма работа е макар че е карък човека Very Happy заслужава си даса прочите!
VIKING
Про-Консул
Про-Консул
VIKING

ПисанеЗаглавие: Re: Хубави исторически филми и книги !   Хубави исторически филми и книги ! - Page 2 EmptyЧет Авг 23, 2012 10:07 pm

AVGVSTVS 1 написа:
пич премаш нещатаа много лично да нямаш нещо общо с тва та са з засягаш Wink
stan960
Джадай
Джадай
stan960

ПисанеЗаглавие: Re: Хубави исторически филми и книги !   Хубави исторически филми и книги ! - Page 2 EmptyЧет Авг 23, 2012 11:01 pm

vvurbanov написа:
От античните автори имам само 'Златното магаре'от Апулей и 'Гощавка у Трималхион"От тая поредица може и да съм чел нещо но не мога да се сетя.
От изданията до 1990 г. трудно ще се намери хубава книга на която не съм обръщал внимание.Фантастиката беше с приоритет,всичко що е издадено на български дотогава.Любими писатели ми бяха О"Хенри,Джером К. Джером,Джеръл Даръл,Алън Маршал.Но от няколко години спрях да чета,докато преди всеки ден четях.Сега тъй си стои библиотеката никой не чете или да търси книги че да ги продам.
-Преди време го бях закъсал и продадох некоя и друга книга от мойте приключенски романи та и до сега ме боли сърцето кат се сетя.По некой път се чудя дали да не са съберем с неколко такива лични библиотеки и да направим Частна Обществена Читалня -хем може да се припечелва по некой лев. Smile ps. О' Хенри викаш super21 -Любимец ми е,мога да го чета безкрай.А за "Стрихнин в Супата" на Удхаус кво ша кажеш..................................

Последната промяна е направена от stan960 на Чет Авг 23, 2012 11:07 pm; мнението е било променяно общо 1 път
vvurbanov
Консул
Консул
vvurbanov

ПисанеЗаглавие: Re: Хубави исторически филми и книги !   Хубави исторически филми и книги ! - Page 2 EmptyЧет Авг 23, 2012 11:04 pm

Заслужава си да разправя за последната битка с византийците.Не мога да си спомня вечерта преди битката дали се напихме,но ние всяка вечер се напивахме тъй че сигурно и тогава тъй е станало.Всеки ден снимките почваха в 12,30 до 13часа.Операторите разсъждаваха така "Ще кажем на военните да дойдат в десет часа за да дойдат до 12ч. на бойното поле за да почнем в 12,30".А военните си мислеха така "Значи трябва да станем в 5ч до 6ч.тоалет до 7ч.закуска до 8 да се облечем като византийци и до 9ч. да сме за всеки случай един час по рано на обекта.Него ден дойде с хеликоптера да гледа боя генерал майор Карамфилов.За него имаше опъната шатра на една височина.Аз се случих да се бия като българин имах бели дрехи(сигурно на славянин),алуминиева брадва,лък,стрела,шлем и щит.Три пъти почвахме да се бием и спираха боя нещо не им харесваше.Ние се пазехме да не се ударим един друг,но в блъсканицата това е невъзможно. Все някой ще те удари и ти гледаш да му го върнеш.Така че на третия път всички озверяха,нахъсаха се и стана масов боя.Мене не можеха да ме доближат защото размахвах алуминиевата брадва,но с дългите копия ме бодяха отдалеч по тумбака.Те бяха с гумени върхове но пак е кофти.Щита нищо не пази като си пазиш тумбака те бодат по гърдите и обратно.Императорската гвардия се скриха зад големите си щитове и направиха костенурка.Но с тях други се биха аз се разправях с византийците покрай мене.По едно време режисьора почна да вика -Пазете ми артистите.-За малко да избием и тия дето не трябва.Стана хубав бой,сигурно още се търкалят там мечове,стрели и копия.А и хазната на Никифор не можахме да открием,трябва да е скрита там някъде.
vvurbanov
Консул
Консул
vvurbanov

ПисанеЗаглавие: Re: Хубави исторически филми и книги !   Хубави исторически филми и книги ! - Page 2 EmptyЧет Авг 23, 2012 11:22 pm

Да О"Хенри е номер едно но до 1990г. май имаше преведени само един сборник разкази.Някъде шестдесет и някоя намерих в руската книжарница три тома на О"Хенри.Но на руски не е чак такъв кеф.При него знаеш че всяка дума е важна и често има по две значения.
Всеки път като ги препрочитам откривам нови работи.

п.п.Брата май е фен на Удхаус.Аз съм чел само 3-4книги от него но те били страшнп много.Забравил съм точно за стрихнина тя беше една от първите.Пак за Джийвс и историите му сигурно става въпрос.
stan960
Джадай
Джадай
stan960

ПисанеЗаглавие: Re: Хубави исторически филми и книги !   Хубави исторически филми и книги ! - Page 2 EmptyПет Авг 24, 2012 8:37 pm

-Това с хазната на Никифор беше добре и в тон.............................. Laughing Laughing Laughing ps Да "стрихнина" беше за Джийвс,ма те и повечето от другите са пак за него.

Хубави исторически филми и книги !
Върнете се в началото 
Страница 2 от 3Иди на страница : Previous  1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» имането на вълчан войвода
» Филми.свързани с нашето....
» Мнения за обекти в централна северна България.

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Форум за Металотърсачи www.imperio.biz :: Общи форуми :: Благи приказки-
Идете на: