Заглавие: от хижа Момина поляна до хижа Каваклийка Вто Юни 05, 2012 11:56 pm
Ето ви малко красиви снимки от двуседмичното ми проучване което направих от хижа Момина поляна през Тетевен,Беклемето,хижа Расалка над село Тъжа, и от там на хижа Каваклийка над Павел баня, и от другата страна към Чирпан и снимки на така наречената Златна нива.Почти всички реки са златоносни. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3189680392431&set=a.3189679992421.2121325.1578487243&type=1&theater
Заглавие: Re: от хижа Момина поляна до хижа Каваклийка Вто Юни 12, 2012 8:20 pm
Бравос Кириле!И сега ходим с приятели на Медово на първия завой над язовира ,дотука само златинки излизат,такива късове не сме намирали като на снимките но ще има !Все повече се убеждавам че промиването на злато е по-голяма тръпка от детектинга.
Внимавайте с пироните,реките влачат какво ли не на мен ми костваше две седмици на легло от инфекция ,сега съм подготвил ламаринени стелки за ботушите..
bokostz Новобранец
Заглавие: Re: от хижа Момина поляна до хижа Каваклийка Вто Юни 12, 2012 8:28 pm
бреии евалата ,поздравления ,то много големи златинки изглеждат ми кат канари ,, тва от коя река ее ? поздрави
QNUS Консул
Заглавие: Re: от хижа Момина поляна до хижа Каваклийка Вто Юни 12, 2012 8:59 pm
bokostz написа:
бреии евалата ,поздравления ,то много големи златинки изглеждат ми кат канари ,, тва от коя река ее ? поздрави
Най -вероятно са от района на север от Павел Баня,тука не излизат такива късове.
Kiril62 Admin
Заглавие: Re: от хижа Момина поляна до хижа Каваклийка Вто Юни 12, 2012 9:27 pm
Има една местност между Горно ново село и Долно ново село което се нарича златната нива.От другата страна на пътя има останки от стари антични златни рудници.Идвайки от Чирпан преди Долно ново село вдясно има една жълта табела на която пише спортен риболов.Има бунгала и язовир където спането е 7.50 на човек и арендатора е един словенец който се казва Ацо и го държи със жена си ,те имат и барче в селото.Отивате от мое име и той ще ви заведе надвсякъде из района и ще ви покаже и нивата на която има множество дупки и рекичката която е златоносна и отива чак към село Братя Даскалови.Иска се проби и работа иначе няма да стане, и най важното къде да търси човек.Ето ви малко снимки от района.Бяхме голяма група с колеги от форума и техните семейства и спахме на старата хижа Каваклийка.Повечето снимки съм качил на фейсбук.
Заглавие: Re: от хижа Момина поляна до хижа Каваклийка Вто Юни 12, 2012 10:43 pm
Благодарско за информацията колега Кирил,а под новоселското кале излиза ли злато?Може и да не търсим достатъчно и познанията да са ни малко,верно има с какво да се похвалим но е малко,определено района на село Медово не е сред най -добрите.Май трябва да се изтеглим нагоре.
stan960 Джадай
Заглавие: Re: от хижа Момина поляна до хижа Каваклийка Сря Юни 13, 2012 1:07 am
Кирката баце е най-големият ентусиаст когото познавам,и макар че понякога ентусиазмът му ми идва в повече, да е жив и здрав,такива ора ни требват..........................