Форум за Металотърсачи www.imperio.biz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Форум за Металотърсачи www.imperio.biz

Металотърсачи България. Форум за мнения за металдетектори и металдетектинг. Спортен клуб по металдетектинг MDETECTORS

ИндексИндекс  ГалерияГалерия  Мнениея за МеталотърсачиМнениея за Металотърсачи  ТърсенеТърсене  Последни снимкиПоследни снимки  Регистрирайте сеРегистрирайте се  Вход  Списание IMPERIO.BGСписание IMPERIO.BG  
Клондайк Металотърсачи
Металотърсач от Клондайк
Съвет за избор на металотърсач
Съвет за избор на металотърсач
ОФИЦИАЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ

Keywords
Майнлаб маск deus Minelab Fisher Simplex пират МЕТАЛОТЪРСАЧИ mask prodavam kupuvam nokta TEKNETICS miladinka Spectrum нишани голден GOLD грунда tesoro nexus wave lorenz врътка VANQUISH Coil

Медалиона

Go down 
+6
sitalk
alireza
QNUS
кирката
hagemon4o
vvurbanov
10 posters
АвторСъобщение
vvurbanov
Консул
Консул
vvurbanov

Медалиона Empty
ПисанеЗаглавие: Медалиона   Медалиона EmptyПон Апр 16, 2012 4:30 pm

Още като се хванах с нумизматиката информирах всички мои приятели,познати,роднини и близки, че ако искат да живеят мирно покрай мене трябва да ми съдействат усърдно.И един ден ми се обажда от с.Войвода (там има крепост и селище) моя приятел да отида да го видя.Взех няколко чифта дънки и малко списания отивам и той ме води при един турчин от селото.Човека извади няколко денара разни медни монети и накрая една златна.Претеглих я на ръка няма съмнение златна е,обаче има две дупки.От едната страна Константи Велики в идеално качество от другата абсолютно гладка.Веднага ми стана ясно че е някакъв фалшификат спазарих другите, нея я оставих и си отидох.След няколко години обаче докато се ровя в библиотеката (трябва да знам къде има гърнета из България) гледам снимка на монета с две дупки и без реверс.Надписа гласи <едностранен златен медалион на Проб>.Веднага ме заболя сърце ли злъчка ли или нещо дето отговаря за нумизматиката и ме изпрати веднага с.Войвода.Турчина се изселил за Турция,писах писма ,нищо не стана.И сега нощем като се сетя почвам да се въртя и не мога да заспя.Ставам гледам каталози аукциони да се разсея.Не знам ако си поръчам едно копие на монетата дали ще ми мине?
Върнете се в началото Go down
hagemon4o
Про-Консул
Про-Консул
hagemon4o

Медалиона Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Медалиона   Медалиона EmptyПон Апр 16, 2012 5:35 pm

колко е струвал? иначе ако не си толкова материалист нямаше да те боли ...ам уви Smile) бъди морален не материален!
кирката
Консул
Консул
кирката

Медалиона Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Медалиона   Медалиона EmptyПон Апр 16, 2012 7:19 pm

пий една студена вода и ще ти мине Very Happy
QNUS
Консул
Консул
QNUS

Медалиона Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Медалиона   Медалиона EmptyПон Апр 16, 2012 7:35 pm

Тези медалиони са прикрепяни с нитове за дипломите на съответния легион ако не греша.Не е лично на Проб.Нещо като чекова книжка. Very Happy Свиркай си -поне си го видял на живо,не всичко е пари приятелю. cheers
alireza
Консул
Консул
alireza

Медалиона Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Медалиона   Медалиона EmptyПон Апр 16, 2012 8:19 pm

от самото начало си аматиор,и такъв щеси умреш,алчен.
sitalk
Джадай
Джадай
sitalk

Медалиона Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Медалиона   Медалиона EmptyПон Апр 16, 2012 9:12 pm

alireza написа:
от самото начало си аматиор,и такъв щеси умреш,алчен.

Всеки е бил аматьор.А що да е алчен.Просто се е усъмнил,защото от едната страна е била гладка.Всеки е грешил.Всеки се учи от грешките си.
Нумизматите все още научават по нещо ново....

търкане
study study study study study
vvurbanov
Консул
Консул
vvurbanov

Медалиона Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Медалиона   Медалиона EmptyВто Апр 17, 2012 5:56 am

Когато човек види нещо наистина прекрасно и уникално никога не пита и не се интересува колко струва.Затова на Панагюрското,Рогозенското и Вълчитрънското съкровище не се вижда цена.Те са гледане информацията колко струват не е важна.Както за един ловджия или рибар така и за нумизмат търсача не е най важното че е изял най големия дивеч,рибата или това което е намерил.Най големия шаран е изтървания(при мен медалиона) но остават тръпката ,адреналина и спомените.Тия работи исках да споделя но понеже нямам снимка( както има рибаря със шарана) едно копие на монетата според мен би свършило същата работа.
Petronii
Цезар
Цезар

Медалиона Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Медалиона   Медалиона EmptyВто Апр 17, 2012 1:31 pm

Подобна случка става с двама колеги преди доста години ,когато много малко хора разбираха за стойността на предметите , а тогава нямаше интернет . Та "специалистите" намират златен ауреус продупчен , обаче си викат ,че не може така да го дадат и го носят на златар да го запълни . В последствие отиват при колекционер , той ги погледал , рекъл и че са големи глупаци и ако не са го пълнили са щели да вземат много пара, защото той си е бил така и е бил много рядък. Дал им хилядарка и отпратил , после може и да го е възстановил , кой знае.

scratch
sitalk
Джадай
Джадай
sitalk

Медалиона Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Медалиона   Медалиона EmptyВто Апр 17, 2012 9:06 pm

Тия номерца на купувачите ги знаем.Що не са му казали.."айде докажи,че продупчен е по-ценен.Покажи го описан някъде така продупчен."
Не вярвай на филми.
От време на време само....
Rgogo
Новобранец
Новобранец
Rgogo

Медалиона Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Медалиона   Медалиона EmptyПон Окт 15, 2012 11:18 pm

Еми приятел да си рискувал сега нямаше да се будиш, и да гледаш каталози. Преди време един приятел така го цакнаха с скъпа монета ма после като той ги цакна реват Laughing Cool Удари една ракия ,и я забрави както казва колегата радвай се че си я видял.
ivanasen
Джадай
Джадай
ivanasen

Медалиона Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Медалиона   Медалиона EmptyВто Окт 16, 2012 12:36 am

vvurbanov написа:
Още като се хванах с нумизматиката информирах всички мои приятели,познати,роднини и близки, че ако искат да живеят мирно покрай мене трябва да ми съдействат усърдно.И един ден ми се обажда от с.Войвода (там има крепост и селище) моя приятел да отида да го видя.Взех няколко чифта дънки и малко списания отивам и той ме води при един турчин от селото.Човека извади няколко денара разни медни монети и накрая една златна.Претеглих я на ръка няма съмнение златна е,обаче има две дупки.От едната страна Константи Велики в идеално качество от другата абсолютно гладка.Веднага ми стана ясно че е някакъв фалшификат спазарих другите, нея я оставих и си отидох.След няколко години обаче докато се ровя в библиотеката (трябва да знам къде има гърнета из България) гледам снимка на монета с две дупки и без реверс.Надписа гласи <едностранен златен медалион на Проб>.Веднага ме заболя сърце ли злъчка ли или нещо дето отговаря за нумизматиката и ме изпрати веднага с.Войвода.Турчина се изселил за Турция,писах писма ,нищо не стана.И сега нощем като се сетя почвам да се въртя и не мога да заспя.Ставам гледам каталози аукциони да се разсея.Не знам ако си поръчам едно копие на монетата дали ще ми мине?

Моите чест и почитания пред възрастта ти,Колега! Моят съвет е да не се обръщаш назад! Колко неща сме изпуснали и ако трябва за тях да мислим , ще полудеем! Само напред! Very Happy

Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.

Понякога за да бъде истинско приятелството  е  нужен и скалпел!!!
markos
Преторий
Преторий
markos

Медалиона Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Медалиона   Медалиона EmptyЧет Окт 18, 2012 11:44 am

ivanasen написа:
vvurbanov написа:

Моите чест и почитания пред възрастта ти,Колега! Моят съвет е да не се обръщаш назад! Колко неща сме изпуснали и ако трябва за тях да мислим , ще полудеем! Само напред! Very Happy

Много ценни предмети изгубени във времето все някога излизат наяве ако си достатъчно упорит за да намериш това което си изгубил.Ако колегата наистина държи на своето може да иде на място и да се увери какво се е случило с медалиона,не ми се е случвало да съм чувал за хора които колекционират антични монети и прочие особено в Турция,или все още го държи или пък го е продал на златарско ателие.
vvurbanov
Консул
Консул
vvurbanov

Медалиона Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Медалиона   Медалиона EmptyЧет Окт 18, 2012 8:13 pm

Много време мина от тази случка.Това беше преди 35 години.Шанса да открия тази монета е много малък.А и последните 5 месеца не мисля вече толкова за монети защото със здравето не съм добре.
През последните 15 г. не съм ходил да търся,но преди това не пропущах нито ден.Само снега малко ме спираше обаче ходех в южна България дето няма сняг през зимата.
Не можах да намеря златен или сребърен медальон но съм намирал бронзови.И те са много хубави едри монети.Въобще по вече ми харесват запазените с патина медни и бронзови монети.От тях има такива екземпляри каквито човек може да види само няколко през живота си.
markos
Преторий
Преторий
markos

Медалиона Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Медалиона   Медалиона EmptyПет Окт 19, 2012 7:54 pm

Барем пусни поне една снимка,ако беше се случило последните 10г.щяхме да разпитаме тук там има златари от Истанбул които редовно въртят бизнес тука в Б-я за по особени предмети намерени в нашата бедна държавица.

Медалиона
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Форум за Металотърсачи www.imperio.biz :: Общи форуми :: Благи приказки-
Идете на: