колеги един приятел намери една монета докато сееше на полето интересува се от стоиноста и не разбирам много но като я гледам е супер запазена каз 4е както я виждам така я е намерил на земята .ето и снимки
Ами то си пише бе , Фаустина , денарче . В гугъл пише че има в цяла европа , не вярвам да става за нещо , да си направи твоя човек пръстен или гердан за някоя булка ако намери още е най -добре.
BEKS Консул
Заглавие: Re: монета Пет Апр 06, 2012 3:44 pm
Кажи му на твоя приятел да продължава да сее около това място за по-добра реколта.
Magikman Консул
Заглавие: Re: монета Съб Апр 07, 2012 2:50 pm
Видях денар като този на аукцион за 45 лири.Но това е на аукцион де..........
Всяко идиотско начинание има своето философско оправдание.
petar_pz Про-Консул
Заглавие: Re: монета Нед Апр 08, 2012 8:32 am
денарче на фаустина сениор.сечено след смъртта и.качеството не е перфектно както си мисли твоя приятел. за пръстен както ти дават акъл е щуротия,някои купувач ще ти даде 20-25 лв.беше хубаво и отзад да го видим но това му е цената в българия.
nasi11 Новобранец
Заглавие: Re: монета Нед Апр 08, 2012 1:50 pm
колега снимано е и от двете страни нещо не си видял.а за тези пари 25лв мисля 4е не си прав това е монете на две хиляди години в идеално състояние.
petar_pz Про-Консул
Заглавие: Re: монета Нед Апр 08, 2012 4:24 pm
за цената на монета не се съди по годината а по броя на отсечените монети.в българия тази монета струва толкова а качеството и е средно.явно не си виждал в перфектно качество монета.
muhlio21 Новобранец
Заглавие: Re: монета Нед Апр 08, 2012 6:35 pm
petar_pz написа:
за цената на монета не се съди по годината а по броя на отсечените монети.в българия тази монета струва толкова а качеството и е средно.явно не си виждал в перфектно качество монета.
категорично потвърждавам
gorgasm Новобранец
Заглавие: Re: монета Вто Апр 10, 2012 7:31 am
25 лв. е реална цена за БЪЛГАРИЯ, но като се има в предвид, че вече и костаци трудно се намират, направо се учудвам на цените на прекупвачите.Вече 20 години всеки сдобил се с детектор вади, а никой не оставя.
F-75 Новобранец
Заглавие: Re: монета Вто Апр 10, 2012 10:08 pm
Абе, монета на 2000 години няма начин да я дам за 25 лв.Такива човек по-добре да си ги държи за себе си ида се докосне до историята,а не да ги дава на някой чичко паричко за нищо.
Гост Гост
Заглавие: Re: монета Вто Апр 10, 2012 11:33 pm
Напълно съм съгласен с изказването на по-горния колега. Хора Вие замисляте ли се , че това е монета на около 20 века и да се продава за 25 лв. И 100лв да ми дадат няма да я продам. По-добре да си пазя ей така отколкото да я дам за тази смешна сума. В днешно време какво са 25 лв. Неможеш да отидеш на ресторант за една вечеря. Още повече, че това не бездънна яма. Всичко свършва, ако ще и от Марс да ни пратят металдетектори. Опомнете се!
koleto Новобранец
Заглавие: Re: монета Вто Апр 10, 2012 11:44 pm
AVGVSTVS 1 написа:
Напълно съм съгласен с изказването на по-горния колега. Хора Вие замисляте ли се , че това е монета на около 20 века и да се продава за 25 лв. И 100лв да ми дадат няма да я продам. По-добре да си пазя ей така отколкото да я дам за тази смешна сума. В днешно време какво са 25 лв. Неможеш да отидеш на ресторант за една вечеря. Още повече, че това не бездънна яма. Всичко свършва, ако ще и от Марс да ни пратят металдетектори. Опомнете се!
То и чакъла в реката е на милиони години ама е 60 лева кубика промит и калиброван.
gorgasm Новобранец
Заглавие: Re: монета Сря Апр 11, 2012 6:52 am
koleto написа:
AVGVSTVS 1 написа:
То и чакъла в реката е на милиони години ама е 60 лева кубика промит и калиброван.
... и никога няма да свърши!
Гост Гост
Заглавие: Re: монета Сря Апр 11, 2012 1:25 pm
Благодаря ,Ти колега. Незнаех и че чакъла има археологическа стойнст и че е част от история. Продължавай да копаеш чакъл и не се занимавай с метадетектинг. успех в добива на инертни материали.
petar_pz Про-Консул
Заглавие: Re: монета Сря Апр 11, 2012 3:32 pm
колега AVGVSTVS 1 почни да изкупуваш по 100 лв. такива денарчета.веднага почвам да събирам за теб.фаустината толкова често излиза че човек ако работи през годината няма начин да не я изкара поне два-три пъти.пак казвам в това качество цената в българия на тази монета е толкова.
zaki83 Преторий
Заглавие: Re: монета Съб Апр 14, 2012 11:16 pm
Petronii написа:
Ами то си пише бе , Фаустина , денарче . В гугъл пише че има в цяла европа , не вярвам да става за нещо , да си направи твоя човек пръстен или гердан за някоя булка ако намери още е най -добре.
Въпросче? Ако е твоя ще е направиш ли а гердан или пръстен
Petronii Цезар
Заглавие: Re: монета Вто Апр 17, 2012 1:07 pm
zaki83 написа:
Petronii написа:
Естествено , даже имам една като тази ,която дедо ми е получил от дедо си в наследство . Ходих при златар да я монтира на сребърен пръстен , но като обяви 120 лв. цена за материал и направа се отказах , не ми се занимава , ама май сам ще си го правя. Не е ли яко да си носи човек такъв пръстен , стилен и красив е , практика е било да носят такива , а и всички знаят че има намирани много пръстени с монтирани денари и ауреуси. Може би ми предлагаш да я дам за 20 лв. на някой алчен прекупвач , не мерси , а и все още тази дейност не е регулирана като хората .
zaki83 Преторий
Заглавие: Re: монета Вто Апр 17, 2012 1:39 pm
Petronii написа:
zaki83 написа:
Petronii написа:
Естествено , даже имам една като тази ,която дедо ми е получил от дедо си в наследство . Ходих при златар да я монтира на сребърен пръстен , но като обяви 120 лв. цена за материал и направа се отказах , не ми се занимава , ама май сам ще си го правя. Не е ли яко да си носи човек такъв пръстен , стилен и красив е , практика е било да носят такива , а и всички знаят че има намирани много пръстени с монтирани денари и ауреуси. Може би ми предлагаш да я дам за 20 лв. на някой алчен прекупвач , не мерси , а и все още тази дейност не е регулирана като хората .
Не колега в никакъв случаи за 20 лв. Това е престъпление , както и да е пробиеш или запоиш халка на нея. Много по достоино би седяла наредена в някой красив класьор редом с други красавици, ако дал господ. Според мен автентичния вид не трябва да се нарушава по никакъв начин. А за търговия винаги може да е спазариш, но заслужава ли си е друг въпроса. Аз лично не бих продал монета която ми падне на душата. Днешните управници и политици продадоха страната ни. Не искам ние да продадем историята си и то за жълти стотинки. Това е моето мнение.
Petronii Цезар
Заглавие: Re: монета Вто Апр 17, 2012 2:25 pm
Какво ще кажеш за тези .
Продават се в и-бей , цени около $ 70 , мисля че си заслужават.
zaki83 Преторий
Заглавие: Re: монета Вто Апр 17, 2012 2:30 pm
Много са красиви , наистина много пръстени са правени с монети, но това ми се струва ,че са новодел (не монетите). Ако греша извиняваи
Petronii Цезар
Заглавие: Re: монета Вто Апр 17, 2012 2:41 pm
zaki83 написа:
Много са красиви , наистина много пръстени са правени с монети, но това ми се струва ,че са новодел (не монетите). Ако греша извиняваи
Е това не знам , възможно е , но автентичните са много , това е само пример колко красиви неща могат да се направят , а и ако са реплики монетите още по добре , няма да има проблем със закона.
sitalk Джадай
Заглавие: Re: монета Пет Апр 20, 2012 10:38 am
В това състояние е 20-30 лв. Всички,които от скоро тръгват да търсят си мислят,че всичко излязло от земята е мн. скъпо.Ама не.Това е действителността. Преди 20 години пак е бил толкова(денара). Бензина тогава беше лев.Лошото е,че само "тия неща" не поскъпват,а трябва. Хем усилено намаляват,хем цените скачат постоянно.
miroslavmladenov Про-Консул
Заглавие: Re: монета Пет Апр 20, 2012 3:04 pm
цената им не расте,защото продавачите обедняха още повече и са склонни да дават на каквато цена им предложат...
hagemon4o Про-Консул
Заглавие: Re: монета Пет Апр 20, 2012 6:03 pm
Petronii написа:
Какво ще кажеш за тези . втория пръстен много красив...
Продават се в и-бей , цени около $ 70 , мисля че си заслужават.
georgi_at Легионер
Заглавие: Re: монета Пет Апр 20, 2012 6:06 pm
miroslavmladenov написа:
цената им не расте,защото продавачите обедняха още повече и са склонни да дават на каквато цена им предложат...
Да правилно,всичко се дава за някъкви си жълти пърици да же кат си помислиш и бензина не мог си плати но се радваш на даденото и пак продължаваш напрет с минус в пълна пара.Безпаричието!!!