Заглавие: Re: има ли си някой идея нишани ли са това Съб Мар 31, 2012 9:29 pm
Според мене, това не е нишан.
https://mdetectors.com/
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА БАТСЗМ
pumata2003 Легионер
Заглавие: Re: има ли си някой идея нишани ли са това Съб Мар 31, 2012 10:01 pm
камъните са различни не става въпрос за един и същ
vvurbanov Консул
Заглавие: Re: има ли си някой идея нишани ли са това Съб Мар 31, 2012 11:47 pm
Колега pumata,нишан означава следа,белег,цел.Служи за отправна точка на измерването тоест от там се мери на колко метра е заровено златото.Иманярските нишани обикновено се правят на монолитна скала за да не могат да се преместят.Те трябва да послужат на поколения и да издържат столетия.А тия камъни които си снимал не са нишани защото може някой да ги премести и тогава ще копаеш напразно.Или като преместят камъка ще трябва да преместиш и дупката.Има и временни нишани,ето един пример.Както си карам колата по имманярски работи ми потрябва информация за пътя.Наблизо се виждаше само едно циганче.Запитах го и то ме упъти така.Караш вика направо,стигаш поляната,на поляната пасат едни патки,завиваш на ляво след тях и все направо.Нямах му много вяра но спазвайки инструкциите след патките завих на ляво и хванах верния път.
bojidar videv Новобранец
Заглавие: Re: има ли си някой идея нишани ли са това Нед Апр 01, 2012 1:40 pm
Тия нишани са ала-бала работа.На времето имаше селски тарикати дето продаваха фалшиви карти,та те бая нишани изработиха.
Гост Гост
Заглавие: Re: има ли си някой идея нишани ли са това Вто Апр 24, 2012 10:50 am
Не е нешан.
sitalk Джадай
Заглавие: Re: има ли си някой идея нишани ли са това Пет Апр 27, 2012 2:01 am
Тия резки по камъните са от намесата на Природата.
hido Новобранец
Заглавие: Re: има ли си някой идея нишани ли са това Нед Сеп 02, 2012 10:05 am
колеги срещнах на едно място камък с големина 4 на 3 и на него има изобразени 2 ръце.едната е голяма с размер 60см.на 30 другата по малка.рацете са на различно място на камъка. ръцете са ясно изобразени ц 5 пръста.значи ли тожа нешто и някои срещтал ли е подобни.немога да дам снимки,другата седмица ще отида и ще снимам. в месноста има и друг камак с помалки размери и само дарвета нищо друго
dektariev Новобранец
Заглавие: Re: има ли си някой идея нишани ли са това Нед Сеп 02, 2012 11:07 am
някой били ми обяснил какво е нишан
jovobomb Новобранец
Заглавие: Re: има ли си някой идея нишани ли са това Нед Сеп 02, 2012 3:13 pm
hido написа:
колеги срещнах на едно място камък с големина 4 на 3 и на него има изобразени 2 ръце.едната е голяма с размер 60см.на 30 другата по малка.рацете са на различно място на камъка. ръцете са ясно изобразени ц 5 пръста.значи ли тожа нешто и някои срещтал ли е подобни.немога да дам снимки,другата седмица ще отида и ще снимам. в месноста има и друг камак с помалки размери и само дарвета нищо друго
Браво колега! Много хубави знаци, стига да истински повечето неща са ясни.Ще ти трябва обаче и хубава машина и си ти. Нека да видим снимките и ще говорим. Ще те помоля и да снимаш камъка и в по общ план. Става въпрос за подземие.
jovobomb Новобранец
Заглавие: Re: има ли си някой идея нишани ли са това Нед Сеп 02, 2012 3:15 pm
Последните две снимки, прилича на подкова, но така от снимка е трудно да се опредли точно. Намокри я , почакай малко да засъхне и виж дали има следи от длето дето е чукано.Те са малки точици оставени от върха на длетото.Ако ги има е белег, ако ли не сори.
Гост Гост
Заглавие: Re: има ли си някой идея нишани ли са това Нед Сеп 02, 2012 3:33 pm
Изчисти последния камък да го видим
jovobomb Новобранец
Заглавие: Re: има ли си някой идея нишани ли са това Нед Сеп 02, 2012 3:34 pm
dektariev написа:
някой били ми обяснил какво е нишан
От старобългарски - знак , блег.
nikolai.lulchev Новобранец
Заглавие: Re: има ли си някой идея нишани ли са това Чет Яну 03, 2013 3:57 pm
Здравейте, току що се регистрирах. Имам нарастващ интерес към промиването на злато, но тук искам да ви покажа нещо друго. Моля кажете какво мислите за това:
ps Линковете са така, заради ограничението за нови потребители. Извинете ме.
hubavito Легионер
Заглавие: Re: има ли си някой идея нишани ли са това Чет Яну 03, 2013 5:27 pm
В кръга на шегата мога да кажа, че тази скала може да е зар, от другите страни може да има различен брой от тези шегувам се само.
Pukanka Легионер
Заглавие: Re: има ли си някой идея нишани ли са това Нед Яну 13, 2013 9:20 pm
Форума http://www.anticadavsdava.it/ е отново отворен и всеки може да се регистрира свободно за да пита за нишани и темподобни,както и да изказва мнения. Може там да питаш.
eli4kato Новобранец
Заглавие: Re: има ли си някой идея нишани ли са това Сря Май 15, 2013 3:34 pm
nikolai.lulchev написа:
Здравейте, току що се регистрирах. Имам нарастващ интерес към промиването на злато, но тук искам да ви покажа нещо друго. Моля кажете какво мислите за това: