Заглавие: може би малко глупав въпрос Пон Мар 26, 2012 8:45 pm
Колеги от скоро имам ваве 2.преди това съм работил с една машинка без дискриминация и тази ми се струва като /S-CLAS/.въпроса ми е следния за какво то4но служи потенциометъра //sens//.настроивам ма6ината по следния на4ин-правя дискриминацията на нула и въртя въпрросното коп4е до положение в което ма6инката едвам едвам жужи,после давам дискрим.. на 3,4,5 и огън.Питам защото имам 4уството 4е то4но с бутона сенс се оправя дълбо4ината но на пове4е от 3,4 по скалата не се трае пи6ти яко.незнам дали е не6то от надморска висо4ина или тип на по4вата,6те бъда благодарен ако някои ме открехне малко ,ина4е ма6инката си ба4ка екстра трябва само малко на звука да и свикне 4овек и няма геле.
deultum Цезар
Заглавие: Re: може би малко глупав въпрос Пон Мар 26, 2012 10:13 pm
Sens - Sensitivity от английски език Чувствителност . Това ти определя дълбочината на апарата . По принцип се настройва както ти го каза леко да жужи .настрой си и прага на апарата(treshold) да е стабилен и действай .
nasi11 Новобранец
Заглавие: Re: може би малко глупав въпрос Пон Мар 26, 2012 10:30 pm
(treshold)???нямам такъв имам diskrimination и sens i ot dolu edno za wkliu4wane i usilwane na zwuka
nasi11 Новобранец
Заглавие: Re: може би малко глупав въпрос Пон Мар 26, 2012 10:33 pm
не мога да разбера за6то потенциометъра ми е до десет а запо4ва да жужи о6те на 3,4 от какво зависи тази скала
Petronii Цезар
Заглавие: Re: може би малко глупав въпрос Пон Мар 26, 2012 10:46 pm
nasi11 написа:
не мога да разбера за6то потенциометъра ми е до десет а запо4ва да жужи о6те на 3,4 от какво зависи тази скала
Абе няма значение , важното е някъде да почне това жужене , което ти се явява праг на най-голяма възможна чувствителност за работа . Добре е е това да се случва накрая на скалата , това че е по напред въобще да не те притеснява.
Faun Новобранец
Заглавие: Re: може би малко глупав въпрос Пон Мар 26, 2012 10:46 pm
Сензитивитито най-често зависи от активността на почвата, ако е урудена ще трябва да я държиш на по-ниско, за да може да се работи. На някои места ще ти позволява да го качваш повече, на някои не. Ако се опитваш да я настроиш вътре на затворено или с електроника наоколо няма да се получат нещата, че там ще има много електромагнитни смущения.
deultum Цезар
Заглавие: Re: може би малко глупав въпрос Вто Мар 27, 2012 10:25 am
nasi11 написа:
(treshold)???нямам такъв имам diskrimination и sens i ot dolu edno za wkliu4wane i usilwane na zwuka
предполагам че копчето за включване на апарата ти е потенциометър а не ЦК ключе така че на някой апарати прага (treshold) се регулира от там . Прага се настройва като поставиш антената на разстояние от земята на каквото долу горе ще движиш антената по време на търсене и въртиш докато почне да издава звук после връщаш леко за да се чува съвсем леко (за това се нарича праг защото се настройва на прага на започването на звука) . После си настройваш Сенс-а за да е стабилен без да се превъзбужда машината и накрая дискриминацията . Хубаво е да работиш на минимум в началото и когато извадиш перон или някакъв друг железен предмет увеличаваш дискриминацията докато ти припука този предмет и оставяш всички останали предмети . Станиола е хубаво да го оставиш да ти го свири защото някой малки златни предмети имат същата проводимост като станиола и ако го изрежеш може да ги пропуснеш . Гледам че си начинаещ и за това ти обяснявам толкова подробно , аз като започвах нямаше кой да ми ги обясни тези неща и се мъчих като грешен дявол . Успех и повече цветни полезни сигнали !
BEKS Консул
Заглавие: Re: може би малко глупав въпрос Вто Мар 27, 2012 11:39 am
В допълнение на по-горе казаното от колегата deultum да кажа,че копчето може би ти е вадено и поставено на криво.Извади го внимателно и го премести така,че жуженето да ти е почти на края.Не вярвам да е от надморската височина тя не влияе на електрониката.
nasi11 Новобранец
Заглавие: Re: може би малко глупав въпрос Вто Мар 27, 2012 7:34 pm