Заглавие: Идентифициране на метален обект Пон Мар 26, 2012 8:14 pm
Здравейте, колеги!
Какви ли не железа съм намирал по гори и паланки, като успявам да идентифицирам по-голямата част. С това не се справям, за това се надявам някой с повече опит да ми помогне.
Заглавие: Re: Идентифициране на метален обект Пон Мар 26, 2012 8:19 pm
Faun написа:
Здравейте, колеги!
Какви ли не железа съм намирал по гори и паланки, като успявам да идентифицирам по-голямата част. С това не се справям, за това се надявам някой с повече опит да ми помогне.
Заглавие: Re: Идентифициране на метален обект Пон Мар 26, 2012 8:22 pm
Faun написа:
Здравейте, колеги!
Ами питаш ли ме мене, дето нищо не разбирам от трактори. Що части намирам, и все питам кое от къде е. Има едни файди от трактора с много дупки...и колкото и да ми го врътка сигнала, все си казвам, абе ша го вадя. Да не ти казвам, че има неща, които нямат идентификация...гледаш го и не се сещаш какво е и от къде е ...
Един търсач - войн, двама - бригада, трима - чета, четирима и повече - армия. И така до 300 000!
Faun Новобранец
Заглавие: Re: Идентифициране на метален обект Пон Мар 26, 2012 8:28 pm
То и аз толкова разбирам от трактори, но все пак се оправям някак си . Но това ме учуди, защото го намерих на един баир, където ми беше трудно да се кача и пеша
Джони Цезар
Заглавие: Re: Идентифициране на метален обект Пон Мар 26, 2012 8:44 pm
Faun написа:
То и аз толкова разбирам от трактори, но все пак се оправям някак си . Но това ме учуди, защото го намерих на един баир, където ми беше трудно да се кача и пеша
Малко офтопик, ама в последната гора, където влязохме трима колеги да работим за около два часа най-сериозните постижения бяха една съвременна сребърна халка с надпис на мадамата отвътре и ....3 неизползвани презерватива.... Без да броим патроните и гилзите.
Един търсач - войн, двама - бригада, трима - чета, четирима и повече - армия. И така до 300 000!
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Идентифициране на метален обект Пон Мар 26, 2012 9:52 pm
Е сигур са го спуснали трактора с хеликоптер там -после като е заспускал из нанадолнището и "стъпенката" му са е откачила -Виж къв е метала брато -мисля има никел и още нещо в него -Едно време преди доста години така намерих една пластина от метал със структура подобна на тая -всички разбирачи се изказаха че е някаква пластина от трактор понеже имаше четири дупки в крайщата -оказа се апликация....................................-Не казвам че твоето е -найстина прилича на стъпенка -ма що от тоз рехав и чуплив метал.
Faun Новобранец
Заглавие: Re: Идентифициране на метален обект Пон Мар 26, 2012 10:27 pm
Аз на живо не съм виждал така степенка, за това ми е трудно да преценя. Слагам един линк с едно левче, за да се придобие представа за големината.
Заглавие: Re: Идентифициране на метален обект Пон Мар 26, 2012 11:02 pm
-Ами като гледам май ша ги изключим стъпенките от възможностите освен ако и трактора и тракториста не са били джуджета -Но пък и какво е не мога да ти кажа,нямам си и на идея като го гледам.
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: Идентифициране на метален обект Вто Мар 27, 2012 9:18 pm
Щтрапнел .
baar Новобранец
Заглавие: Re: Идентифициране на метален обект Чет Мар 29, 2012 9:39 am
Avrelian написа:
Щтрапнел .
Щрапнел
pitonat Новобранец
Заглавие: Re: Идентифициране на метален обект Чет Мар 29, 2012 11:24 am
Шрапнел
Radislav Цезар
Заглавие: Re: Идентифициране на метален обект Пет Мар 30, 2012 1:24 pm
Джони написа:
Малко офтопик, ама в последната гора, където влязохме трима колеги да работим за около два часа най-сериозните постижения бяха една съвременна сребърна халка с надпис на мадамата отвътре и ....3 неизползвани презерватива.... Без да броим патроните и гилзите.[/quote]
Е, и използвахте ли ги...? Извинете ме, но не се стърпях-просто шега -не държа на отговор.
топи Цезар
Заглавие: Re: Идентифициране на метален обект Вто Апр 03, 2012 8:52 am
Малко офтопик, ама в последната гора, където влязохме трима колеги да работим за около два часа най-сериозните постижения бяха една съвременна сребърна халка с надпис на мадамата отвътре и ....3 неизползвани презерватива.... Без да броим патроните и гилзите.
Е, и използвахте ли ги...? Извинете ме, но не се стърпях-просто шега -не държа на отговор.[/quote]Ама аз държа!
QNUS Консул
Заглавие: Re: Идентифициране на метален обект Пет Апр 06, 2012 7:51 pm
Еей bobo голям чешит си ! Тъкмо поутихна малко тук ...ти пък не се сещаш,3 презерватива ,трима колеги ,какво повече му трябва на човек....
Еей bobo голям чешит си ! Тъкмо поутихна малко тук ...ти пък не се сещаш,3 презерватива ,трима колеги ,какво повече му трябва на човек....
Да бе,и аз пък,ма нали съм си любопитен за подробностите!
Джони Цезар
Заглавие: Re: Идентифициране на метален обект Съб Апр 14, 2012 11:55 am
bobo написа:
Radislav написа:
Джони написа:
Е, и използвахте ли ги...? Извинете ме, но не се стърпях-просто шега -не държа на отговор.
Ама аз държа! [/quote] Обяснихме на колегата, който ги намери, че това е нишан и му казахме още същата вечер да провери кво му говорят нишаните....Не го питах какво е правил вечерта, ама след има няма две-три седмици чухме, че си има нова жена. Оставих ви известно време да си представяте тройки.
Да, осъзнах, че с китки и благонравие работата няма да стане. .....a la guerre comme a la guerre.... Да ме гледат в очите, като решат да ме стрелят, и да се надяват, че ще стане от първия път....
[/quote] Оставих ви известно време да си представяте тройки. [/quote] Eeee-ти пък ! Аз си помислих за един колега ама три пъти-щото те другите в крайна сметка не са тръгнали "да се потят" , а да си починат сред природата "търкайки" с машинките... И този,който им е бил истински приятел се е жертвал заради тях...Няма как-приятел в нужда се познава ! Ех, ех, ех- тази женска ненаситност...тройка...