Здравеѝте колеги. Избирам между fisher f75 и teknetics т2,и намерих тези два клипа
https://www.youtube.com/watch?v=AFHmHuJydlA
https://www.youtube.com/watch?v=JBCYIoj2fmo
Като ги гледам излиза че teknetics т2 е по-добър.о Не съм работил нито с единия,нито с другия апарат,така че които е в час нека сподели кое е по добро,и защо,и кои от двата е с по добра дискриминация. На втория клип интересното е накрая.
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: fisher f75 Сря Фев 08, 2012 6:33 pm
Колега,
разликата в настройките в двете машини е очевадна !!! Все едно е да сравняваш Лом и Лондон, да ме извинят лондончани...
Когато купих моята машина (Ф-75) и излезнах за първи път на полето, нещото което си помислих първо беше "ама как се набутах с тая бангия...."
Сега като слушам как пее фишера на втория клип, разбирам че #Tones е dP, аз вече имам мнооооого часове с фишера И ВСЕ ОЩЕ НЕ СЪМ РАБОТИЛ на повече от 3 тона, не съм свикнал.
Дискриминацията на първия клип е 40, пироните ги заглушавам с фишера на 7, на 6 го пее, а на 7 вече не.
С две думи: двата клипа са несъвместими, защото двете машини не са поставени под еднакви условия /настройки/. Вземай Фишера и не се съмнявай в качествата на машината. Като го вземеш, слагай на 2 или 3 тона в зависимост от нивото на дискриминация. ако искаш да чуваш желязото, тогава слагай на 3 тона и диск 4 или 5. а ако искаш да не чуваш желязото, тогава слагай диск 15 и 2 тона.
След като направиш сделката и като хванеш първите цветни сигнали, може да се срещнем някъде и да почерпиш по една голяма боза...
Успех на всички !!! http://imperio.dir.bg/_wm/catalog/item.php?did=169071&df=14&dflid=3
handjata Консул
Заглавие: Re: fisher f75 Сря Фев 08, 2012 7:07 pm
Мерси колега. Затова търся мнения,щото знам че има запознати с тези модели.
AdEoY Про-Консул
Заглавие: Re: fisher f75 Чет Фев 09, 2012 10:51 am
handjata написа:
Мерси колега. Затова търся мнения,щото знам че има запознати с тези модели.
И аз отдавна търся мнения за Т2 но явно в България не е популярен https://www.imperio.biz/t3536-topic От доста време чета чуждите форуми и оставам с впечатление че текнетикса е подобър от ф75 на замърсено по точно във почви с голямо съдържание на желязо виж му само скалата на желязото от 1 до 40, иначе като дълбочина не дават разлика но въпреки всичко си мисля че ф75 е по дълбок с една идея.И към моя приятел Йордан Ненов не винаги като запушиш желязото означава че ще чуеш цвета
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: fisher f75 Чет Фев 09, 2012 11:58 am
Приятелю Adeoy,
само казвах на колко заглушавам пирона, а не че така работя
слагам фишера на дискриминация за да чувам различните звуци на металите, ама диск = 0 !!!!!
никога не съм работил на дискриминация по-голяма от 5. Скалата на фишерот е до 15. А помеждодругото нещо двата апарата страшно много си приличат....поне външно. Все пак Фишера взема през 2009 година първите 3 места на световното първенство, а не примерно Т2...
Колеги,аз из форума съм изчел де що има писано за ф75,и мога да кажа че хората определено са доволни от него. Според мен като работиш наи добре е да се чува и черния сигнал. А когато човек не познава машините,и види тез двата клипа,определено би се заблудил
А мислиш ли колега че разликата между двата е голяма?
Аз не смятам така. Добавени са две подпрограми или процеси за търсене. По професия съм програмист на ЕИТ и мога да ти кажа, че каквато и програма или подпрограма да направиш, не смениш ли хардуера - нищо не става. Все едно да боядисаш лопатата... дали след това тя ще копа по-добре?????? Наслука на всички.
wallb2 Консул
Заглавие: Re: fisher f75 Чет Фев 09, 2012 8:01 pm
jordan_nenov написа:
Аз не смятам така. Добавени са две подпрограми или процеси за търсене. По професия съм програмист на ЕИТ и мога да ти кажа, че каквато и програма или подпрограма да направиш, не смениш ли хардуера - нищо не става. Все едно да боядисаш лопатата... дали след това тя ще копа по-добре?????? Наслука на всички.
10 см.... дали с хардуер ( смяна на кондензатори), дали със софтуер разликата си я има.... Съпротивленията на предавателната и приемната намотка в сондите са едни и същи..... Имам приятел с професия като твоята и изтече ли му гаранцията на моят Ф75, ако още е в мен - софтуерът му ще бъде хакнат и ще го "изпържа" по мой вкус....
Kъсмет на всички!
muhata Новобранец
Заглавие: Re: fisher f75 Чет Фев 09, 2012 8:09 pm
jordan_nenov написа:
колега ще трябва да те кръстим fisher f75 лошо няма не ви ли се е искало да пробвате нещо по дълбочко на времето имаше fisher gemini 3
handjata Консул
Заглавие: Re: fisher f75 Чет Фев 09, 2012 8:10 pm
Наи добре ще е новия модел
wallb2 Консул
Заглавие: Re: fisher f75 Чет Фев 09, 2012 8:14 pm
muhata написа:
на времето имаше fisher gemini 3
То и сега си го има, но това е кантар за технически цели- за тръбопроводи и елпреносна подземна мрежа.... много трудно се настройва и почти не става да се работи с тоя пискун... повечето Бг кантари са копиран Джемини...
Kъсмет на всички!
handjata Консул
Заглавие: Re: fisher f75 Чет Фев 09, 2012 8:39 pm
handjata написа:
....и да прибавим и една нел торнадо...
handjata Консул
Заглавие: Re: fisher f75 Чет Фев 09, 2012 8:51 pm
jordan_nenov написа:
Колега,аз не съм програмист,но поне до колкото чета у форумо при спектра в3 ,с различните му програми,различни дълбочини.Тук не е ли така,или...
bobo Консул
Заглавие: Re: fisher f75 Чет Фев 09, 2012 10:22 pm
handjata написа:
С най голям интерес ще чакам да си вземеш Фишера,че да направиш реална съпоставка с Гарета.Ще съм ти ного благодарен да направиш няколко сравнителна теста ако имаш възможност
handjata Консул
Заглавие: Re: fisher f75 Чет Фев 09, 2012 10:44 pm
[quote="bobo"]
handjata написа:
С най голям интерес ще чакам да си вземеш Фишера,че да направиш реална съпоставка с Гарета.Ще съм ти ного благодарен да направиш няколко сравнителна теста ако имаш възможност [/quote
Няма проблем колега,но ще е поне след 2-3 месеца
wallb2 Консул
Заглавие: Re: fisher f75 Пет Фев 10, 2012 10:44 am
handjata написа:
handjata написа:
вземи си 15" оригинална за голяма сонда... малко е тежичка, но е много по-стабилен апарата с нея...
Kъсмет на всички!
handjata Консул
Заглавие: Re: fisher f75 Пет Фев 10, 2012 2:53 pm
wallb2 написа:
handjata написа:
handjata написа:
вземи си 15" оригинална за голяма сонда... малко е тежичка, но е много по-стабилен апарата с нея...
торнадото не е ли по-добре
trakieca Про-Консул
Заглавие: Re: fisher f75 Пет Фев 10, 2012 3:30 pm
[/quote]
торнадото не е ли по-добре[/quote] Kолега "handjata" влез в руските форуми там има повече яснота относно антените Нел Торнадо ,но май са за предпочитане предимно за по-нисък клас металдетектори като ACE 250, Fisher F2 и др.....
geicezar Новобранец
Заглавие: Re: fisher f75 Пет Фев 10, 2012 7:01 pm
trakieca написа:
торнадото не е ли по-добре[/quote] Kолега "handjata" влез в руските форуми там има повече яснота относно антените Нел Торнадо ,но май са за предпочитане предимно за по-нисък клас металдетектори като ACE 250, Fisher F2 и др..... [/quote] абе май и там не вършат много работа -сефките са по добри
handjata Консул
Заглавие: Re: fisher f75 Пет Фев 10, 2012 8:47 pm
geicezar написа:
trakieca написа:
Kолега "handjata" влез в руските форуми там има повече яснота относно антените Нел Торнадо ,но май са за предпочитане предимно за по-нисък клас металдетектори като ACE 250, Fisher F2 и др..... [/quote] абе май и там не вършат много работа -сефките са по добри[/quote]
аз имам сефка на едно аце,и работи перфектно. а по руските форуми ми се стори добре торнадото,ама на живо.... незнам
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: fisher f75 Пет Фев 10, 2012 9:37 pm
Колеги, да ви кажа и аз за моите впечатления относно 38х30 сеф антена.
На спокойна почва разликата между сефката и оригиналната 11 инчова антена е около 2-3 см.
На уродено обаче, сефката просто е незаменима. Само трябва да се "маха" по-бавно. Дава такава дълбочина и сеперация, че друга антена едва ли може да се мери с нея. Такива са ми впечатленията към момента.
Наслука на всички търсачи !
wallb2 Консул
Заглавие: Re: fisher f75 Съб Фев 11, 2012 10:51 am
handjata написа:
wallb2 написа:
handjata написа:
handjata написа:
Tорнадо за Ф75 не съм пробвал, но това което е очевидно от руските колеги е че съпоставена НЕЛ с 15" е преимуществото и в тежината (около 400гр е по-лека), и торнадото е плътно залято. Т.е. по трудно ще се изметне, разбира се тука говорим за правилна експлоатация... за стабилността вече ти казах, както и за по-голямата чувствителност на 15" ( както към дребни неща така и за големи в дълбочина )
ето и още нещо по-ново от старата пеперуда на Детеч -13" ултимейт, и да Ви хвърля малко в размисли, защо ли копират формата на НЕЛ :