Заглавие: Re: РИМСКИ МУЗЕЙ Съб Дек 17, 2011 8:32 pm
е кажи на това боянско козарче да не си губи много времето по сф.и околностите,.
stan960 Джадай
Заглавие: Re: РИМСКИ МУЗЕЙ Нед Дек 18, 2011 12:44 pm
Нема такава опасност,споко-Имах в предвид че човека е отрасъл там гонейки по цел ден козите на баба си и знае всеко кътче найзуст,даже и тия де ги нема написани.
alireza Консул
Заглавие: Re: РИМСКИ МУЗЕЙ Пон Дек 19, 2011 12:08 am
г-н стан няма никакав проблем,аз си върша доста оговорно работата 2-3 метра в дълбочина удволетворявалите.
stan960 Джадай
Заглавие: Re: РИМСКИ МУЗЕЙ Пон Дек 19, 2011 12:15 am
-Нъл ти казах приятел:- Аз съм любител на чая,обикновенно пия зелен-Ти предполагам от ника,требва да пиеш кааве(кафе) -После може И да уточняваме подробностите..................
alireza Консул
Заглавие: Re: РИМСКИ МУЗЕЙ Пон Дек 19, 2011 12:22 am
добре имаме сделка.трябва да се разбереме за ден.
stan960 Джадай
Заглавие: Re: РИМСКИ МУЗЕЙ Пон Дек 19, 2011 12:25 am
Събота,неделя -кога речеш,негде у центрумо..............
plamenstannev Новобранец
Заглавие: Re: РИМСКИ МУЗЕЙ Чет Май 10, 2012 3:03 pm
Елемаг написа:
Това, че съкровището на Лизимах се намира някъде в скалите около Калиакра е мит, сигурен съм, че не е там, така че шансовете на един търсач да го намери са напълно реални!
Имането на Лизимах и досега не дава покой на търсачите
Калиакра пази тайната на Лизимах Има приказна легенда за златото на Лизимах. Стръмни 70-метрови отвесни скали ограждат морето при нос Калиакра. Тяхната непристъпност е причина още в древността тук да се издигне крепост, чийто развалини и до днес привличат туристи. Най-ранните данни за живот на полуострова са от IV в. пр. Хр. Тогава Калиакра е населявана от тракийското племе тиризи, дало и първото има не крепостта Тиризис.
Според античния географ Страбон точно тя става резиденция на владетеля Лизимах, един от пълковоците на Александър Велики. След смъртта на Александър командирите му си поделят огромната империя, простираща се от Балканите и Египет до Индия. На Лизимах се пада размирната Тракия. Пак според Страбон именно там наследникът на Александър държи своята хазна и съкровица. Легендата не дава мира на авантюристите и търсачите на съкровища. Не един и двама водолази, алпинисти, пещерняци, а така също и обикновени ентусиасти-търсачи са опитвали съкмета си на легендарния полуостров. През последните години дори чужденци изпитват шанса си да открият съкровището на Лизимах.
Съществува суеверието, че прокоба дебне над търсачите. Местните разказват, че на всеки, дръзнал да търси имането на Лизимах, му се случвало нещо лошо. Разболявал се, чупил крайници при нещастни случаи и прочие. Много често търсачи губели разсъдъка си, повлияни от идеята фикс да открият богатството. споделяне в социални мрежи
УСПЕХ, КОЛЕГА !!!!
plamenstannev Новобранец
Заглавие: Re: РИМСКИ МУЗЕЙ Чет Май 10, 2012 3:08 pm
borisov написа:
Колеги даите нещо и за Вълчан войвода понаучих някои неща за него
Колега казвай за Вълчан ????
alireza Консул
Заглавие: Re: РИМСКИ МУЗЕЙ Съб Май 12, 2012 11:08 pm