Заглавие: търсене в разорани ниви Чет Ное 24, 2011 11:33 am
колеги тъй като нямам възможност да пробвам различни като честоти детектори, ако честотата на работа въобще указва влияние за търсенето в буци, бихте ли ми помогнали кои детектори са по подходящи за такова търсене ниската или по високата честота е по пробивна....
pechkata Джадай
Заглавие: Re: търсене в разорани ниви Чет Ное 24, 2011 12:08 pm
Първо детектора трябва да е със ръчен грнд-баланс - тези със фиксиран не работят на буци или ближат само отгоре...Честотата е важна колкото е по голяма толкова по-бързо се възтановява от аномалии от грунда или др. ...
imperio Цезар
Заглавие: Re: търсене в разорани ниви Чет Ное 24, 2011 2:03 pm
Печка пак се изказваш неподготвен. Първо, няма значение дали баланса е ръчен или фиксиран. Даже ако е минерализация е по-добре да е фиксиран. Второ, това че с фиксиран баланс само "лиже буците отгоре" е хапсалютна глупост. Трето, това за честотата е архи-хапсалютна глупост, тя е свързана със способността за пробивност но не е пряко свързана с търсенето в буци. Аномалиите в грунда се компенсират с грунд баланса, а не с изменение на честотата. Хайде сега препоръчай на човека малка 20 сантиметрова сонда и по-бавно и внимателно търсене, и ще ти лепна едно зеленичко да се радваш.
НЕ МИ ПРАЩАЙТЕ ЛИЧНИ - ВЕЧЕ НЕ СЪМ СОБСТВЕНИК И ГЛАВЕН АДМИНИСТРАТОР НА ТОЗИ ФОРУМ, И НА САЙТА IMPERIO.DIR.BG Новите ми сайтове: www.metaldetecting.eu I www.metaldetectings.com I www.moneti.org
pgd Консул
Заглавие: Re: търсене в разорани ниви Чет Ное 24, 2011 2:33 pm
последните години работя предимно с автомати..цибола със сеф добра машинка, с един друг автомат soldier1 който въздушно чак плаши 20 ст сигурно на 40 см , но в земята..... сега имам маска 1 на 12,5 килохерца и от нея съм доволен но като вляза в място с буци оловно топче колкото малък лешник поставено на земята под 2-3 буци по малки от юмрук и няма никой
laki Консул
Заглавие: ПО ТЕМАТА Чет Ное 24, 2011 2:59 pm
Освен с оловно топче пробвай и с монета-антична и сьвременна.Целта е да провериш дали апарата ти не лови само олово или всички цветни цели.Апарата ти ако не лови олово .....според мен е лошо.
pgd Консул
Заглавие: Re: търсене в разорани ниви Чет Ное 24, 2011 3:05 pm
лови си всичко добре но под буци и то сухи нещата са различни
N@SKO Про-Консул
Заглавие: Re: търсене в разорани ниви Чет Ное 24, 2011 4:58 pm
За буците задължително на ръчен земен баланс.Автомата направо умира.
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: търсене в разорани ниви Чет Ное 24, 2011 11:00 pm
Колеги, при Фишер Ф75 такъв проблем с орана нива не съществува. Има си процес за търсене в орници. #PF - слагаш на него и забравяш. Може и със СЕФ-ка да търкаш, но с оригиналната 11-ка е по-удобно, щото е малка и се пъха навсякъде около буците...Късмет на всички !
последните години работя предимно с автомати..цибола със сеф добра машинка, с един друг автомат soldier1 който въздушно чак плаши 20 ст сигурно на 40 см , но в земята..... сега имам маска 1 на 12,5 килохерца и от нея съм доволен но като вляза в място с буци оловно топче колкото малък лешник поставено на земята под 2-3 буци по малки от юмрук и няма никой
-То не че Еденицата от Маските се слави с неква дълбочина - Нещо ти бяга,не би трябвало да имаш проблеми ако си я настройл както трябва,още повече пък от две три малки бучки пръст.