Заглавие: Re: Spectra V3 или Fisher F75 Вто Юни 04, 2013 10:05 am
markos написа:
Каква дълбочина максимална може да стигне Спектрата като дълбочина може ли да се доближи до GPX 5000.
Незнам кви дълбочини търсите от VLF монетар.При тях силата им е в дискриминацията,и съответно големината и проводимоста на заровеният метал,и от там ....и съответната дълбочина.GPX е пулсов и несъмнено ще е по-дълбок. Все пак да се изкажат и експертите.
Aurelius Цезар
Заглавие: Re: Spectra V3 или Fisher F75 Вто Юни 04, 2013 10:12 am
Whites Spectra работи наVLF индуkтивен баланс принцип, докато GPX5000 работи на принципа на импулсната индукция. Това са коренно различни И поради това-несравними детеkторi! GPX5000 е победtител за дълбоките сигнали-желеjни или цветни......
pavli_q Про-Консул
Заглавие: Re: Spectra V3 или Fisher F75 Вто Юни 04, 2013 11:54 am
astervil написа:
markos написа:
Каква дълбочина максимална може да стигне Спектрата като дълбочина може ли да се доближи до GPX 5000.
Незнам кви дълбочини търсите от VLF монетар.При тях силата им е в дискриминацията,и съответно големината и проводимоста на заровеният метал,и от там ....и съответната дълбочина.GPX е пулсов и несъмнено ще е по-дълбок. Все пак да се изкажат и експертите.
Стана ми интересно не съм работил нито с GPX 5000 нито с Spectra V3i на White's Но колегата питаше =============================================================== markos написа: Каква дълбочина максимална може да стигне Спектрата като дълбочина може ли да се доближи до GPX 5000 =============================================================== А аз искам да попитам кои от VLF монетар е преди GPX няма значение марката говорим за дълбочина или пък кои VLF монетар е най дълбок
markos Преторий
Заглавие: Re: Spectra V3 или Fisher F75 Вто Юни 04, 2013 5:10 pm
При Whites на пулс индукция работи модела им TDI ако не се лъжа в България е към 3 хиляди лв.Не съм гледал по щатските магазини колко струва но съм убеден че е по евтин.Колега Аурелиус моля обясни какво е пулс индукция и какво е VLF индуктивен баланс.
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Spectra V3 или Fisher F75 Вто Юни 04, 2013 6:09 pm
pavli_q написа:
А аз искам да попитам кои от VLF монетар е преди GPX няма значение марката говорим за дълбочина или пък кои VLF монетар е най дълбок
Като стана дума за дълбок сигнал кой детектор как го чува съм правил паралелен тест между GPX 4000 с антена 15" моно и Голден маск 3 с антена 15"ДД горски терен на ход сигнал от копие 30 см. на 70/80 см. дълбоко - като го изкопахме стана ясно и двата детектора го чуваха без никакъв проблем само оператора на Джи Пи-то каза че сигнала е продълговат аз бях със Маската и сигнала който чувах беше само дълбок...
astervil Про-Консул
Заглавие: Re: Spectra V3 или Fisher F75 Вто Юни 04, 2013 6:11 pm
markos написа:
При Whites на пулс индукция работи модела им TDI ако не се лъжа в България е към 3 хиляди лв.Не съм гледал по щатските магазини колко струва но съм убеден че е по евтин.Колега Аурелиус моля обясни какво е пулс индукция и какво е VLF индуктивен баланс.
VLF монетарите работят с ниски честоти,някъде до 30000Hr.По дълбоко бъркат ниските честоти 4-5000Hr. за по-едри предмети,но се пропускат много дребни.Високите над 10-12000Hr.не пропускат нищо/дори и самородно злато/,но и губят дълбочина.Затова и са и тези подобрени програми за по-голяма дълбочина при някои модели.Това е в общи линии за VLF
Последната промяна е направена от astervil на Сря Юни 05, 2013 7:08 am; мнението е било променяно общо 1 път
trakieca Про-Консул
Заглавие: Re: Spectra V3 или Fisher F75 Вто Юни 04, 2013 6:11 pm
Колеги може ли програма за XLT Spectrum да се използва при Spectra V3i , нали все пак са от един производител и модел ........
Pakata Новобранец
Заглавие: Re: Spectra V3 или Fisher F75 Вто Юни 04, 2013 6:12 pm
Колеги VLF дали не е Very Low Frequency в превод много ниска честота.
Aurelius Цезар
Заглавие: Re: Spectra V3 или Fisher F75 Вто Юни 04, 2013 8:18 pm
В този форум имаше много добра И полезна статия на инж.Воинов, в която се дава отговор на всички тези въпроси И която ви съветвам да прочетете. За мен тя беше практически полезна. Поздрави на всички!
astervil Про-Консул
Заглавие: Re: Spectra V3 или Fisher F75 Сря Юни 05, 2013 7:10 am
Pakata написа:
Колеги VLF дали не е Very Low Frequency в превод много ниска честота.
White's Spectra(Vision,V3,V3i) - Да, по-добра е, защото може да се настрои подходящо за всеки терен.
Ами покрай медните рудници, можели да се настрои, цвета да не го дава черно а да си го дава цвят, че досега пробвахме с няколко уреда, но не става, цвета го дава черно, трябва да е отгоре на повърхността за до го даде цвят или май и тя няма да стане
кои уреди пробвахте ? пробвайте с майнлаб еурека голд..
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Spectra V3 или Fisher F75 Пон Май 11, 2015 9:03 am
mario321 написа:
Ами покрай медните рудници, можели да се настрои, цвета да не го дава черно а да си го дава цвят, че досега пробвахме с няколко уреда, но не става, цвета го дава черно, трябва да е отгоре на повърхността за до го даде цвят или май и тя няма да стане
Кои детектори сте пробвали...? Къде се намира този рудник - може някой ден да дойда със Спектрата да я тестваме...?
mario321 Цезар
Заглавие: Re: Spectra V3 или Fisher F75 Пон Май 11, 2015 9:53 pm
pechkata написа:
mario321 написа:
Кои детектори сте пробвали...? Къде се намира този рудник - може някой ден да дойда със Спектрата да я тестваме...?
Панагюрския район, скалата на някой места се пълни до горе, а на места спада само една чертичка по малко, ако идваш вземи си подбре на командера машината и двама общи работника, които да не спират да копат, но да ти кажа честно драга в тоя район ми върши по добра работа И по време на работа си повтвряме думите на Прасчо и Мечо Пух
mario321 Цезар
Заглавие: Re: Spectra V3 или Fisher F75 Пон Май 11, 2015 10:15 pm
Но ако ти се разкарва ела мога да те заведа на Пазарджишки места където има и по лека почва да видим спектрата в реалност даже съм заровил едно лев че и чака да бъде чуто от някой добър оператор