Заглавие: МОНЕТАТА ПАМЕТНИК НА КУЛТУРАТА ЛИ Е? Нед Апр 24, 2011 12:33 pm
Здравейте колеги,честито возкресение Христово!
Пиша тази тема,за да си кажите вашето мнение, Монетите паметник на културата ли са? Как мислите вие,защото държавата и определен кръг от хора спекулират със думите,и обектите които представляват паметници на културата.
За мен лично,монетата е била и ще бъде платежно средство за което се плащат данъци и по никакъв начин не допринася един или друг вид културно наследство.
Във последните три месеца съм се ровил почти всеки ден във чужди форуми и нумизматични сдружения и никъде другаде по света, освен тук при нас,монетата не се определя за паметник на културата.
Във Гугъл напишете също на какъвто език искате....МОНЕТАТА ПАМЕТНИК НА КУЛТУРАТА
И никъде няма да откриете на света,простотията която пишат и определят тук при нас,като определят монетите за паметник на културата.
Монетите са просто колекционерска страст и на вън да ги продаваш трябва просто да си плащаш данъка за тяхната продажба. За търсене на монети с метал детектор не плащаш нищо,просто това ти е хобито.
ТАКА ЧЕ КОЛЕГИ,ВИЕ КАКВО МИСЛИТЕ ЗА ТОВА?
А УПРАВЛЯВАЩИТЕ ОТ КУЛТУРНОТО МИНИСТЕРСТВО ДА СЕ ПОРОВЯТ ПО ФОРУМИТЕ В ЧУЖБИНА,ДА СЕ ДОПИТАТ ДО ЧУЖДЕСТРАННИТЕ СИ КОЛЕГИ ДА ИМ ОБЯСНЯТ МАЛКО ПО ВЪПРОСА!
nasko75 Джадай
Заглавие: Re: МОНЕТАТА ПАМЕТНИК НА КУЛТУРАТА ЛИ Е? Нед Апр 24, 2011 12:49 pm
pld-monetarka написа:
Пиша тази тема,за да си кажите вашето мнение, Монетите паметник на културата ли са? Как мислите вие,защото държавата и определен кръг от хора спекулират със думите,и обектите които представляват паметници на културата.
За мен лично,монетата е била и ще бъде платежно средство за което се плащат данъци и по никакъв начин не допринася един или друг вид културно наследство.
Във последните три месеца съм се ровил почти всеки ден във чужди форуми и нумизматични сдружения и никъде другаде по света, освен тук при нас,монетата не се определя за паметник на културата.
Във Гугъл напишете също на какъвто език искате....МОНЕТАТА ПАМЕТНИК НА КУЛТУРАТА
И никъде няма да откриете на света,простотията която пишат и определят тук при нас,като определят монетите за паметник на културата.
Монетите са просто колекционерска страст и на вън да ги продаваш трябва просто да си плащаш данъка за тяхната продажба. За търсене на монети с метал детектор не плащаш нищо,просто това ти е хобито.
А УПРАВЛЯВАЩИТЕ ОТ КУЛТУРНОТО МИНИСТЕРСТВО ДА СЕ ПОРОВЯТ ПО ФОРУМИТЕ В ЧУЖБИНА,ДА СЕ ДОПИТАТ ДО ЧУЖДЕСТРАННИТЕ СИ КОЛЕГИ ДА ИМ ОБЯСНЯТ МАЛКО ПО ВЪПРОСА!
колега мисля че не би трябвало да се определят като ПАМЕТНИК НА КУЛТУРАТА монетата ама
deultum Цезар
Заглавие: Re: МОНЕТАТА ПАМЕТНИК НА КУЛТУРАТА ЛИ Е? Нед Апр 24, 2011 1:13 pm
Монетите не са паметник на културата , но са неразделна част от даден археологически обект .Монетите и другите артефакти намерени на обекта и покрай него дават информация за самия археологически обект . Поне аз така си мисля . А , че няма да вземат пример от другите държави то е ясно !
pld-monetarka Про-Консул
Заглавие: Re: МОНЕТАТА ПАМЕТНИК НА КУЛТУРАТА ЛИ Е? Нед Апр 24, 2011 2:07 pm
deultum написа:
Монетите не са паметник на културата , но са неразделна част от даден археологически обект .Монетите и другите артефакти намерени на обекта и покрай него дават информация за самия археологически обект . Поне аз така си мисля . А , че няма да вземат пример от другите държави то е ясно !
Не говоря да търсим на археологически обект. Излизаш да практикуваш хобито си и намираш едно гърне със монети заровено в някоя нива или в гората. Прибираш се спира те полиция и ти ги намират. Ако това се случи на вън в чужбина,полицаите ще те поздравят за късмета ти,ще ти запишат имената ти в случай случайно не си ги придобил незаконно -откраднал- и си заминаваш по живо по здраво.
Ако е тук, ще те осъдят за ПАМЕТНИК НА ДВИЖИМ КУЛТУРАТА. Виждате ли Българската простотия,хем не са паметник на културата пък те осъждат за това.
МИСЛЯ ЧЕ ФЕДЕРАЦИЯТА,АДВОКАТ ГЕОРГИЕВ БИ ТРЯБВАЛО ДА СЕ ДОПИТАТ СЪС КОЛЕГИ ОТ МЕЖДУНАРОДНИТЕ ДРУЖЕСТВА ПО МЕТАЛДЕТЕКТИНГ И НУМИЗМАТИКА, ДА ИЗГОТВИМ ЕДНА ПЕТИЦИЯ КОЯТО КОЛЕГИТЕ ДА СЕ ПОДПИШЕМ И ДА СЕ ПРЕДСТАВИ ТОЗИ ВЪПРОС ПРЕД ЕВРОПА. СТИГА СМЕ СЕ ЗАЛЪГВАЛИ ЧЕ НЯКОИ ОТ ТЕЗИ НАШИ ИЗМЕКЯРИ ЩЕ НИ ПОМОГНЕ ТОЗИ НАБОЛЯЛ ВЪПРОС ДА СЕ ОПРАВИ В БЪЛГАРИЯ.
НАШИЯТ ВЪПРОС ТРЯБВА ДА СЕ РАЗГЛЕДА КАКТО ШВЕДСКИЯ КОЛЕГИ, И РЪКОВОДСТВОТО НА ФЕДЕРАЦИЯТА ТРЯБВА ДА НАПРАВИ ВСИЧКО ТОЗИ ВЪПРОС ДА СЕ ПОВДИГНЕ НА ВЪН.
deultum Цезар
Заглавие: Re: МОНЕТАТА ПАМЕТНИК НА КУЛТУРАТА ЛИ Е? Нед Апр 24, 2011 2:38 pm
ами сега се поразтърсих в нета и се оказа друго ,че монетите са движим паметник на културата ! Добре , нека да са , това не пречи да упражняваме хобито си . не си на арх. обект значи няма проблем , само че хората не са били застопорени на едно място само в античния град ,нито в римската баня ,те са можели и да ходят. и след като са можели и да ходят можели са и да губят и нарочно скриват монети и др. неща ! Тук вече , ние ако намерим нещо такова сме длъжни да го занесем в музей . обачеее , батко Илия като занесе старинните предмети в музея какво стана ? http://www.sobstvenik.com/2010/12/01/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B8-%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D1%83%D0%B7%D0%B5%D0%B9-%D1%82%D0%BE%D0%B9-%D0%B3%D0%B8-%D0%BE/
И какво излиза в крайна сметка ? че живеем в Абсурдистан , Цървуландия и др. такива !
Варианта остана един , търкайте си и се молете да не ви хванат .
поздрав за всички колеги !
pld-monetarka Про-Консул
Заглавие: Re: МОНЕТАТА ПАМЕТНИК НА КУЛТУРАТА ЛИ Е? Нед Апр 24, 2011 2:51 pm
deultum написа:
ами сега се поразтърсих в нета и се оказа друго ,че монетите са движим паметник на културата ! Добре , нека да са , това не пречи да упражняваме хобито си . не си на арх. обект значи няма проблем , само че хората не са били застопорени на едно място само в античния град ,нито в римската баня ,те са можели и да ходят. и след като са можели и да ходят можели са и да губят и нарочно скриват монети и др. неща ! Тук вече , ние ако намерим нещо такова сме длъжни да го занесем в музей . обачеее , батко Илия като занесе старинните предмети в музея какво стана ? http://www.sobstvenik.com/2010/12/01/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B8-%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D1%83%D0%B7%D0%B5%D0%B9-%D1%82%D0%BE%D0%B9-%D0%B3%D0%B8-%D0%BE/
И какво излиза в крайна сметка ? че живеем в Абсурдистан , Цървуландия и др. такива !
Варианта остана един , търкайте си и се молете да не ви хванат .
поздрав за всички колеги !
КОЛЕГА, ТОВА КАЗВАМ ЧЕ---- МОНЕТИТЕ СА ПАМЕТНИК НА КУЛТУРАТА САМО ВЪВ БЪЛГАРИЯ, НИКАДЕ ДРУГАДЕ ПО СВЕТА----- ПРОСТОТИЯТА Е ПРИ НАС. ЗА ТОВА ТРЯБВА РЪКОВОДСТВОТО НА ФЕДЕРАЦИЯТА ДА НАПРАВИ ТАКА ЧЕ ТОЗИ ВЪПРОС ДА СЕ ПОВДИГНЕ ПРЕД СЪВЕТА НА ЕВРОПА И ТОЗИ АБСУРД ДА СЕ ПРЕМАХНЕ. СПОРЕД УПРАВЛЯВАЩИ БЪЛГАРИЯ СЛЕД КАТО Е В ЕВРОПА ЦЕНИ,ДАНЪЦИ И ТЕМ ПОДОБНИ ГЛАМОТИИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЕВРОПЕЙСКИ. АМИ НЕКА ДА ИМ ПОМОГНЕМ И ТОВА ПЕРО-НУМИЗМАТИКА И МЕТАЛДЕТЕКТИНГ ДА СТАНАТ ЕВРОПЕЙСКИ. ДА ГИ ОТБИЕМ ОТ НЯНКАТА НАРЕЧЕНА КУЛТУРНО НАСЛЕДСТО ОТ КОЕТО ПРОДЪЛЖАВАТ ДА БОЗАЯТ И СЕ КРИЯТ ЗАД КРИВИТЕ СИ И НЕЛИГИТИМНИ ЗАКОНИ С КОИТО НИ КТАТЯТ КАКТО ИСКАТ!
deultum Цезар
Заглавие: Re: МОНЕТАТА ПАМЕТНИК НА КУЛТУРАТА ЛИ Е? Нед Апр 24, 2011 3:04 pm
и как предлагаш да стане това , аз щото нямам идея ,като виждам какво е положението в държавата .Сега ще ти кажа аз как го виждам : Тези които са налапали кокала ,няма да го пуснат лесно ! а за народа , народа отдавна е свел глава и няма сили да преживява вече . Това е ядат и пият от държавните пари от евро бюджета от твоите и моите данъци строят кооперации (на името на фирмата на жената ) продават и печелят милиони ядат от гърба ни и когато опиташ да им кажеш нещо те гледат като нищожество и дори не искат да разговарят с теб щот са от голямото добро утро . Според мен решението на проблема в Бг има две решения : или национален бунт или евро парламент с нито един Бг поданник в него макар че като си знам народа - и тях ше ги научим да крадат
pld-monetarka Про-Консул
Заглавие: Re: МОНЕТАТА ПАМЕТНИК НА КУЛТУРАТА ЛИ Е? Нед Апр 24, 2011 3:26 pm
deultum написа:
и как предлагаш да стане това , аз щото нямам идея ,като виждам какво е положението в държавата .Сега ще ти кажа аз как го виждам : Тези които са налапали кокала ,няма да го пуснат лесно ! а за народа , народа отдавна е свел глава и няма сили да преживява вече . Това е ядат и пият от държавните пари от евро бюджета от твоите и моите данъци строят кооперации (на името на фирмата на жената ) продават и печелят милиони ядат от гърба ни и когато опиташ да им кажеш нещо те гледат като нищожество и дори не искат да разговарят с теб щот са от голямото добро утро . Според мен решението на проблема в Бг има две решения : или национален бунт или евро парламент с нито един Бг поданник в него макар че като си знам народа - и тях ше ги научим да крадат
За да се оправим,го виждам така.
Вдига се народа и измекярите които са спомогнали за унищожението на държавата Куршум за тях. Не нужно да се доказва вината им. Тя е доказана отдавна. Всичко което притежават се конфискува във полза на държавата,национализира им се. Не да се разруши това което са построили. Има толкова нуждаещи се които не могат съществуват благодарение на тези грабители. Не може крали,убивали през прехода във момента да са най големите и най чисти бизнесмени. тъй наречения ВИП. Ха извади 40 000 лв. и ще ти сторят живота черен да доказваш от къде ги имаш, а техните милиончета да са най чистите пари.
ТАКА ТРЕБВА,ТАКА ГО МИСЛЯ АЗ,ИНАК ВСЕ ЩЕ СМЕ НА ПАНГАЛА И ВСЕ ЩЕ НИ Е ВЪТРЕ, А ТЕ ВСЕ ЩЕ СА ДОБРЕ. И СМЯНА НА КОНСТИТУЦИЯТА КОЛЕГА. ДЕПУТАТА,МИНИСТРИТЕ,СЪДИИТЕ,ПРОКУРОРИТЕ НА ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА ИМ БЪДЕ МАХНАТ ИМУНИТЕТА. НЕ МОЖЕ ТОЙ КАТО Е С ИМУНИТЕТ ДА Е НЕ МОЖЕ НИЩО ДА МУ НАПРАВИШ И ДА СИ ВЕЯТ ХУЯ НАСАМ НА ТАМ. ТОЙ ГРЕШИ,СЪДИШ ДЪРЖАВАТА, ПЛАЩАТ ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА, ДЕМЕК ПАК ТИ СИ ПЛАЩАШ НА СЕБЕ СИ ИЛИ НА КОМШИЯТА ЗА ТОВА ЧЕ ВИШЕСТОЯЩИТЕ НЕ СИ ВЪРШАТ КАКТО ТРЯБВА РАБОТАТА.
ТОЯГАТА ТРЯБВА ДА ИГРАЕ КОЛЕГА,ТАКА ГО МИСЛЯ АЗ
deultum Цезар
Заглавие: Re: МОНЕТАТА ПАМЕТНИК НА КУЛТУРАТА ЛИ Е? Нед Апр 24, 2011 3:37 pm
браво , и в този ред на мисли ще ти кажа че тази тема както в много други теми в които е повдиган този въпрос ,са забравени и всичко продължава по старому докато на някой не му дойде до гуша и напише поредната тема . Говорим си по форумите и тва е или другояче казано "кучетата си лаят , кервана си върви " Народа е потъпкан и няма смелост да скочи щото и хляба и ножа е в тях а си скочил а са те смачкали ,но защо ? нали уж всички това искаме , защото българина чака някой да го оправи на добра воля и търпи ако ти скочиш колко ще скочат с теб и колко ще предадат идеята на първата загуба ? Не сме единни като народ за това ни правят така . Хубавото знаеш ли кое е ? Че и те са от същия род и те не са единни ! Аз не виждам изход , не знам за теб ! казваш ТРЯБВА , да ,трябва но няма да стане скоро докато не измре старото поколение дето е научено да се страхува и мълчи пред висше стоящия.
nasko75 Джадай
Заглавие: Re: МОНЕТАТА ПАМЕТНИК НА КУЛТУРАТА ЛИ Е? Нед Апр 24, 2011 6:57 pm
pld-monetarka написа:
deultum написа:
За да се оправим,го виждам така.
Вдига се народа и измекярите които са спомогнали за унищожението на държавата Куршум за тях. Не нужно да се доказва вината им. Тя е доказана отдавна. Всичко което притежават се конфискува във полза на държавата,национализира им се. Не да се разруши това което са построили. Има толкова нуждаещи се които не могат съществуват благодарение на тези грабители. Не може крали,убивали през прехода във момента да са най големите и най чисти бизнесмени. тъй наречения ВИП. Ха извади 40 000 лв. и ще ти сторят живота черен да доказваш от къде ги имаш, а техните милиончета да са най чистите пари.
ТАКА ТРЕБВА,ТАКА ГО МИСЛЯ АЗ,ИНАК ВСЕ ЩЕ СМЕ НА ПАНГАЛА И ВСЕ ЩЕ НИ Е ВЪТРЕ, А ТЕ ВСЕ ЩЕ СА ДОБРЕ. И СМЯНА НА КОНСТИТУЦИЯТА КОЛЕГА. ДЕПУТАТА,МИНИСТРИТЕ,СЪДИИТЕ,ПРОКУРОРИТЕ НА ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА ИМ БЪДЕ МАХНАТ ИМУНИТЕТА. НЕ МОЖЕ ТОЙ КАТО Е С ИМУНИТЕТ ДА Е НЕ МОЖЕ НИЩО ДА МУ НАПРАВИШ И ДА СИ ВЕЯТ ХУЯ НАСАМ НА ТАМ. ТОЙ ГРЕШИ,СЪДИШ ДЪРЖАВАТА, ПЛАЩАТ ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА, ДЕМЕК ПАК ТИ СИ ПЛАЩАШ НА СЕБЕ СИ ИЛИ НА КОМШИЯТА ЗА ТОВА ЧЕ ВИШЕСТОЯЩИТЕ НЕ СИ ВЪРШАТ КАКТО ТРЯБВА РАБОТАТА.
ТОЯГАТА ТРЯБВА ДА ИГРАЕ КОЛЕГА,ТАКА ГО МИСЛЯ АЗ
pld-monetarka
stan960 Джадай
Заглавие: Re: МОНЕТАТА ПАМЕТНИК НА КУЛТУРАТА ЛИ Е? Нед Апр 24, 2011 8:46 pm
-Не тояга за тези национални предатели мамицата им долна А.................
miroslavmladenov Про-Консул
Заглавие: Re: МОНЕТАТА ПАМЕТНИК НА КУЛТУРАТА ЛИ Е? Сря Апр 27, 2011 5:01 pm
georgi_at Легионер
Заглавие: Re: МОНЕТАТА ПАМЕТНИК НА КУЛТУРАТА ЛИ Е? Сря Апр 27, 2011 8:51 pm
Е тва е , ма.......ца само напред.
sitalk Джадай
Заглавие: Re: МОНЕТАТА ПАМЕТНИК НА КУЛТУРАТА ЛИ Е? Чет Апр 28, 2011 10:12 pm
pld-monetarka написа:
Монетарка,отново ли отваряш такава тема? Преди година-две,имаше такава обширна тема в тоя Форум. Имаше големи дебати,караници и т.н...... Май ти пак беше я оторил,а?
zaki83 Преторий
Заглавие: Re: МОНЕТАТА ПАМЕТНИК НА КУЛТУРАТА ЛИ Е? Съб Апр 30, 2011 1:04 am
deultum написа:
браво , и в този ред на мисли ще ти кажа че тази тема както в много други теми в които е повдиган този въпрос ,са забравени и всичко продължава по старому докато на някой не му дойде до гуша и напише поредната тема . Говорим си по форумите и тва е или другояче казано "кучетата си лаят , кервана си върви " Народа е потъпкан и няма смелост да скочи щото и хляба и ножа е в тях а си скочил а са те смачкали ,но защо ? нали уж всички това искаме , защото българина чака някой да го оправи на добра воля и търпи ако ти скочиш колко ще скочат с теб и колко ще предадат идеята на първата загуба ? Не сме единни като народ за това ни правят така . Хубавото знаеш ли кое е ? Че и те са от същия род и те не са единни ! Аз не виждам изход , не знам за теб ! казваш ТРЯБВА , да ,трябва но няма да стане скоро докато не измре старото поколение дето е научено да се страхува и мълчи пред висше стоящия.
Усещам че и тук рано или късно ще се поеме по стъпките на либия въпрос на време само трябва да се яви някой нашенски кадафи. Жал ми е като се замисля че нашите предци са се борили с зъби и нокти за да създадът тази държава а сега виждам само алчни к-----а които се опитват да оскубят и малкото което ни е останало от тях! Ако преди 500 години имахме такива управници като днес сега може би изобщо да ни нямаше на картата на европа
maksim12 Консул
Заглавие: Re: МОНЕТАТА ПАМЕТНИК НА КУЛТУРАТА ЛИ Е? Съб Апр 30, 2011 10:07 am
zaki83 написа:
deultum написа:
Усещам че и тук рано или късно ще се поеме по стъпките на либия въпрос на време само трябва да се яви някой нашенски кадафи. Жал ми е като се замисля че нашите предци са се борили с зъби и нокти за да създадът тази държава а сега виждам само алчни к-----а които се опитват да оскубят и малкото което ни е останало от тях! Ако преди 500 години имахме такива управници като днес сега може би изобщо да ни нямаше на картата на европа
същтите са същтите са както преди 500 години туркофили американофили русофили и какви ли не безродници само булгари не са
stan960 Джадай
Заглавие: Re: МОНЕТАТА ПАМЕТНИК НА КУЛТУРАТА ЛИ Е? Съб Апр 30, 2011 8:50 pm
То откак България пада под Турско иго(1396г.) са изминали вече 615г. -Така че преди 500г. вече не е имало Български управници а ако е имало то те са били турски мекерета -И ако сме чакали такива да ни освобождават верно е нямало да се случи нищо -Иначе картинката е идентична само че вместо двама царе и един куп разединени боляри сега си имаме президент и мин.председател и един куп безполезни разнопартийни парламентаристи -И едните и другите очевидно не са мислели и не мислят ни за България ни за Народа -Толкова са затънали в партийният си еснаф че просто им е далече от говеждите мозъци че без България и Българският народ и тех нема да ги има......................................................................PS -А иначе Русофилството е било и Е полезно за България и който го отрича очевидно не си знае Историята и не е в час с Геополитиката.
Petronii Цезар
Заглавие: Re: МОНЕТАТА ПАМЕТНИК НА КУЛТУРАТА ЛИ Е? Нед Май 01, 2011 12:09 am
Пределно ясно е,че монетата не е и не може да бъде паметник на културата . Паметника е израз на спомени за даден субект и неговите житейски прояви , с монети са си купували кози и жито ,а паметниците са слагали на други места едно време,а и сега. Паметник е и също това което ще сложим на управляващите ,когато бъдат изхвърлени от власта и когато некой се спомине , мир на прахта им.
imperio Цезар
Заглавие: Re: МОНЕТАТА ПАМЕТНИК НА КУЛТУРАТА ЛИ Е? Нед Май 01, 2011 1:23 am
Aбе то и преди имаше едни управници дето не струваха нищо. Царски. Нинето Чилова И като дойде време за избори тука изпонаизлязоха едни сурвакари- агитатори дето нададоха вой до небесата. Какво сърдене какво чудо беше като ги гонех от форума...мани,мани Сега са се покрили като пръдня в гащи и се таят все едно нищо не е било Щото от трън се качихме на глог, че и по зле. Готов съм да споря с всеки че и следващите управници ще бъдат като сегашните и предишните - алчни, корумпирани, и некадърни
НЕ МИ ПРАЩАЙТЕ ЛИЧНИ - ВЕЧЕ НЕ СЪМ СОБСТВЕНИК И ГЛАВЕН АДМИНИСТРАТОР НА ТОЗИ ФОРУМ, И НА САЙТА IMPERIO.DIR.BG Новите ми сайтове: www.metaldetecting.eu I www.metaldetectings.com I www.moneti.org
Magikman Консул
Заглавие: Re: МОНЕТАТА ПАМЕТНИК НА КУЛТУРАТА ЛИ Е? Нед Май 01, 2011 12:26 pm
Няма нужда да спориш-едва ли ще се намери някой,който да не е съгласен с тебе
Всяко идиотско начинание има своето философско оправдание.
Petronii Цезар
Заглавие: Re: МОНЕТАТА ПАМЕТНИК НА КУЛТУРАТА ЛИ Е? Нед Май 01, 2011 6:53 pm
imperio написа:
Готов съм да споря с всеки че и следващите управници ще бъдат като сегашните и предишните - алчни, корумпирани, и некадърни
Много ясно, крушата не пада по далеко от дървото,а и от това дърво няма как да се родят картофи.