Заглавие: Re: Металотърсачи - практически схеми Пет Мар 16, 2012 7:20 pm
Последната промяна е направена от Pakata на Съб Юни 08, 2013 5:20 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Petronii Цезар
Заглавие: Re: Металотърсачи - практически схеми Съб Мар 17, 2012 12:54 am
Pakata написа:
http://dox.bg/files/dw?a=3417c87aa6 Колеги ето едно видео.
Pakata , поздравления за видеото и добрата изработката , надявам се да не го възприемаш като нападки и съмнения , просто обсъждаме схемата. Както казах ако съм пробвал генератора , тогава ще кажа категорично мнение , иначе пробвал съм варианти на 4046 , но за да изкара добър сигнал и да управлява мултиплексора , би трябвало да мине през някакъв ключ поне за да не се свързват директно схемите , не мисля че такова свързване е добро решение. По правилно беше ако показваше с осцилографа сигнал не на изхода на 4053 , а на входовете на 4046 и 9,10 краче на 4053 и ако не ти представлява трудност да ги покажеш. То от видеото не видяхме нищо от елементите , но ще приемем , че действително са така .
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Металотърсачи - практически схеми Съб Мар 17, 2012 10:53 am
Petronii написа:
Pakata написа:
http://dox.bg/files/dw?a=3417c87aa6 Колеги ето едно видео.
Pakata , поздравления за видеото и добрата изработката , надявам се да не го възприемаш като нападки и съмнения , просто обсъждаме схемата. Както казах ако съм пробвал генератора , тогава ще кажа категорично мнение , иначе пробвал съм варианти на 4046 , но за да изкара добър сигнал и да управлява мултиплексора , би трябвало да мине през някакъв ключ поне за да не се свързват директно схемите , не мисля че такова свързване е добро решение. По правилно беше ако показваше с осцилографа сигнал не на изхода на 4053 , а на входовете на 4046 и 9,10 краче на 4053 и ако не ти представлява трудност да ги покажеш. То от видеото не видяхме нищо от елементите , но ще приемем , че действително са така .
То работи ама със изместена фаза - преди тестване със метал се прави грунд-баланс със саксия за цвете и пръст...Монетата трябва да се чува в центъра на рибката - където се сливат двете бобини а не в края... Ето една схема която свалих навремето... http://prikachi.com/images.php?images/110/4531110B.jpg
pantera Легионер
Заглавие: Re: Металотърсачи - практически схеми Съб Мар 17, 2012 5:17 pm
Така трябва да се прави-много добре Пака!
Pakata Новобранец
Заглавие: Re: Металотърсачи - практически схеми Вто Мар 20, 2012 11:24 pm
pantera написа:
Така трябва да се прави-много добре Пака!
Благодаря ти pantera.И на другите колеги разбира се,ако има подобрения споделете ги.Успехи колеги времето е прекрасно.
Petronii Цезар
Заглавие: Re: Металотърсачи - практически схеми Сря Юли 04, 2012 9:25 pm
verotopasera написа:
Pakata написа:
Ето я и схемата с EAGLE. Работи перфектно.
Всъщност на тази схема неработи генератора а казваш че работи перфектно обясни кое и как и съответно защо схемата е публикувана с умишлени грешки най вероятно в стойностите на някои елементи.
Днес се сетих и понеже имах малко свободно време реших да пробвам дали работи генератора или не . Поиграх си един час ,най-трудно бе да събера елементи ,че са разхвърляни насам натам . Та в крайна сметка се оказа , че схемата си работи и то добре , с някаква намотка ,която ми се мотаеше се получи около 50 волта напрежение и честота 15 килохерца. С малко донастройка ще се получи желания резултат . Мита че не работи е съборен и поздравления за паката , най вероятно и цялата схема ще е работеща и с добри параметри .