Заглавие: Re: AT PRO или fisher f5 Сря Дек 25, 2013 6:58 pm
lobtor написа:
Не разчитай на AT PRO в солена вода. Fisher F5 има и 33см. сонда, а Гарета това е най-голямата 28см. ДД
Ето по голяма сонда за за Ат Про-то бе колега http://www.metalotarsachi.com/sondi/garrett/nel-tornado-30-x-33-cm-%D0%B7%D0%B0-garrett-at-pro-detail.html ,има и по голяма
бобо Джадай
Заглавие: Re: AT PRO или fisher f5 Сря Дек 25, 2013 8:34 pm
Ще се опитам да съпоставя двата детектора по някои неща..По принцип капачките от бира си ги дават цвят всички детектори.Обикновено около45 -50 на скалата.Звуково нормално ги отчитат като цвят.И при АТ серията е така......НОООО,ако включиш айрън аудио вижте кво се получава-желязото го дава с много нисък тон-бръмчене,монета я дава с висок тон ,а капачката-нея я дава нисък,висок,нисък тон!Нищо,че я отчита като цвят,на звук е черно-цвят-черно,докато монетата си я пее само високо.Тва Ф5 може ли го,в смисъл да разбереш дали е капачка или монета???........АТ е водоустойчйво-гоооолям плюс!!!!......Като дълбочина,не вярвам да се различават съществено.......АТ няма ал метал,Ф5 има,но не знам дали е истински,като на гъдулка,или просто е режим с нулева дискриминация.....Като антени-разбрахме-нямат съществена разлика....като цена-АТ е по скъп-дали си заслужава????!!!.....АТ има про-аудио-тоест пропорционален звук-плиткия ,както и големия сигнал го "крещи",дълбокия и дребния ги"маже"-за мен-невероятна екстра-Ф5 може ли го-това не е същото като скалата за дълбочина,нея и двата я имат,но тя е калибрирана обикновено само за монети,и за други сигнали лъже!!!....До тук АТ то според мен води!!!!!!...Дайте ся някои плюсове за фишера,щото на мен ми е по далечен...
Мушамата Новобранец
Заглавие: Re: AT PRO или fisher f5 Сря Дек 25, 2013 10:28 pm
12.25.2013 Браво колега бобо,сравнението между двете машини ми изглежда доста разумно и безпристрастно (разбира се от гледната точка на лаик ),но нали все пак, двете машини не са ТОЧНО от един и същи ценови сегмент?
бобо Джадай
Заглавие: Re: AT PRO или fisher f5 Сря Дек 25, 2013 11:06 pm
Мушамата написа:
12.25.2013 Браво колега бобо,сравнението между двете машини ми изглежда доста разумно и безпристрастно (разбира се от гледната точка на лаик ),но нали все пак, двете машини не са ТОЧНО от един и същи ценови сегмент?
Да,и това съм го отчел като минус за гарета,но не аз съм я пуснал темата така,-за двата детектора.
werewolf1 Легионер
Заглавие: Re: AT PRO или fisher f5 Чет Дек 26, 2013 12:01 pm
бобо написа:
Мушамата написа:
Да,и това съм го отчел като минус за гарета,но не аз съм я пуснал темата така,-за двата детектора.
Гарета е по-скъп , но за мен е по-добър!
Мушамата Новобранец
Заглавие: Re: AT PRO или fisher f5 Чет Дек 26, 2013 3:41 pm
werewolf1 написа:
бобо написа:
Мушамата написа:
Гарета е по-скъп , но за мен е по-добър!
Говориш за GARRETT AT Pro или AT Gold? AT Gold е над моя бюджет за покупка. Към двата детектора избрани за сега от мен на първо четене:Garrett AT Pro и Minelab X-Terra 705 ,прибавих Fisher F 5.Но избора за крайно решение вместо да се улесни,стана по-сложен!!!!!!!
бобо Джадай
Заглавие: Re: AT PRO или fisher f5 Чет Дек 26, 2013 7:17 pm
Говоря за ПРО......АТ голд има АЛ МЕТАЛ и това го прави съвсем друг апарат! Аз например дискриминационен режим ползвам мноооого рядко.Според мен от двата апарата-АТ ПРО и Ф5 гарета е по добър,но е по скъп.
Мушамата Новобранец
Заглавие: Re: AT PRO или fisher f5 Чет Дек 26, 2013 7:44 pm
бобо написа:
Говоря за ПРО......АТ голд има АЛ МЕТАЛ и това го прави съвсем друг апарат! Аз например дискриминационен режим ползвам мноооого рядко.Според мен от двата апарата-АТ ПРО и Ф5 гарета е по добър,но е по скъп.
Ок, благодаря ти !Връщам се на първоначалния ми избор,АТ Pro и X-Terra 705.AT Pro-то ми харесва с това, че не влизаш в разни подменюта и за водоустойчивостта му разбира се,но от друга страна мисля че X-Terra-та е малко по универсална, от гледна точка на възможността да извършваш сканирането на таргетите чрез 3 различни честоти.
бобо Джадай
Заглавие: Re: AT PRO или fisher f5 Чет Дек 26, 2013 9:14 pm
Мушамата написа:
бобо написа:
Ок, благодаря ти !Връщам се на първоначалния ми избор,АТ Pro и X-Terra 705.AT Pro-то ми харесва с това, че не влизаш в разни подменюта и за водоустойчивостта му разбира се,но от друга страна мисля че X-Terra-та е малко по универсална, от гледна точка на възможността да извършваш сканирането на таргетите чрез 3 различни честоти.
е,да ама всяка честота иска отделна антена...
werewolf1 Легионер
Заглавие: Re: AT PRO или fisher f5 Чет Дек 26, 2013 9:39 pm
Колега взимай АТ голд! И не се чуди!
Мушамата Новобранец
Заглавие: Re: AT PRO или fisher f5 Чет Дек 26, 2013 9:49 pm
werewolf1 написа:
Колега взимай АТ голд! И не се чуди!
Даааа ,и двамата сте прави за съжаление!! Смятах, ако взема Х-терата ,да си набавя комплекта от търсещи бобини ,разнесено във времето както се казва
pavli_q Про-Консул
Заглавие: Re: AT PRO или fisher f5 Чет Дек 26, 2013 10:56 pm
Не се занимавай с тия играчки X-Terra 705 и вземай Golden Mask - 4 PRO Или по добре един BLISSTOOL „Шах с пешката”
Мушамата Новобранец
Заглавие: Re: AT PRO или fisher f5 Чет Дек 26, 2013 11:54 pm
pavli_q написа:
Не се занимавай с тия играчки X-Terra 705 и вземай Golden Mask - 4 PRO Или по добре един BLISSTOOL „Шах с пешката”
Наистина ме "хвърли на вълците", и това ли е бг.детектор-стига бе човек,аз за 2 марки не мога да взема решение,ти наливай още,пък и никакви нишани не си ми оставил
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: AT PRO или fisher f5 Пет Дек 27, 2013 12:01 am
Мушамата написа:
pavli_q написа:
Наистина ме "хвърли на вълците", и това ли е бг.детектор-стига бе човек,аз за 2 марки не мога да взема решение,ти наливай още,пък и никакви нишани не си ми оставил
Абе кво се чудиш толкова? Х-терра 705 е супер машина за парите си! Ще бие всички изброени от тези дето се двоумиш! Не бързай, а почети малко теми в тоя форум и сам ще си вземеш решение...
Мушамата Новобранец
Заглавие: Re: AT PRO или fisher f5 Пет Дек 27, 2013 1:00 am
Gandalf написа:
Мушамата написа:
pavli_q написа:
Абе кво се чудиш толкова? Х-терра 705 е супер машина за парите си! Ще бие всички изброени от тези дето се двоумиш! Не бързай, а почети малко теми в тоя форум и сам ще си вземеш решение...
Добре колега ,може би подсъзнателно вече съм кандисал за х терата,а е и да ти кажа, че ако чета още ,сигурно колебанието ще е по-голямо,баси не съм вярвал, че това ще е такова сложно!При такъв богат избор от марки и модели и да не можеш да направиш избор !!!
FELIX Цезар
Заглавие: Re: AT PRO или fisher f5 Пет Дек 27, 2013 10:57 am
Мушамата написа:
pavli_q написа:
Не се връзвай на колегата за Блистула,той се шегува(освен ако не си решил бързо да намразиш хобито ).Колкото пове4е 4етеш,толкова пове4е ще ти се "размива" инфото и изборът ти няма да е никак лек.Според мен си вземи апарат с който работят пове4ето колеги и който държи някаква цена,щото ако се окаже 4е това хоби не е за теб по ред при4ини да можеш да продадеш машината с по малка загуба.Терата и Фишера отговарят горе долу на това условие,макар 4е според мен новия Дете4 ще е хита на сезона
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: AT PRO или fisher f5 Пет Дек 27, 2013 1:58 pm
FELIX написа:
Мушамата написа:
pavli_q написа:
Не се връзвай на колегата за Блистула,той се шегува(освен ако не си решил бързо да намразиш хобито ).Колкото пове4е 4етеш,толкова пове4е ще ти се "размива" инфото и изборът ти няма да е никак лек.Според мен си вземи апарат с който работят пове4ето колеги и който държи някаква цена,щото ако се окаже 4е това хоби не е за теб по ред при4ини да можеш да продадеш машината с по малка загуба.Терата и Фишера отговарят горе долу на това условие,макар 4е според мен новия Дете4 ще е хита на сезона
И аз имам съмнения че Детеч-а ще излезе Бг хит! Но това ще го разберем по-нататък, когато почнат да пишат тези които са си го купили!
pavli_q Про-Консул
Заглавие: Re: AT PRO или fisher f5 Пет Дек 27, 2013 4:48 pm
FELIX написа:
Мушамата написа:
pavli_q написа:
FELIX написа:
Наистина ме "хвърли на вълците", и това ли е бг.детектор-стига бе човек,аз за 2 марки не мога да взема решение,ти наливай още,пък и никакви нишани не си ми оставил [/quote] Не се връзвай на колегата за Блистула,той се шегува(освен ако не си решил бързо да намразиш хобито ). =========================================================== Браво колега радвам се че ми осети шегата ,но тя не се отнася само за BLISSTOOL желая ти весели празници
Мушамата Новобранец
Заглавие: Re: AT PRO или fisher f5 Пон Яну 06, 2014 2:46 am
pavli_q написа:
FELIX написа:
Мушамата написа:
pavli_q написа:
FELIX написа:
Не се връзвай на колегата за Блистула,той се шегува(освен ако не си решил бързо да намразиш хобито ). =========================================================== Браво колега радвам се че ми осети шегата ,но тя не се отнася само за BLISSTOOL желая ти весели празници [/quote]
Eeййййй момчета ,ама сте голяма работа
Мушамата Новобранец
Заглавие: Re: AT PRO или fisher f5 Пон Яну 06, 2014 12:19 pm
Мушамата написа:
pavli_q написа:
FELIX написа:
Мушамата написа:
pavli_q написа:
FELIX написа:
Не се връзвай на колегата за Блистула,той се шегува(освен ако не си решил бързо да намразиш хобито ). =========================================================== Браво колега радвам се че ми осети шегата ,но тя не се отнася само за BLISSTOOL желая ти весели празници
Eeййййй момчета ,ама сте голяма работа [/quote]
Наистина ми правите избора труден,но и това е част от тръпката в хобито
mario321 Цезар
Заглавие: Re: AT PRO или fisher f5 Пон Яну 06, 2014 7:18 pm
дай още малко парички и си вземи Т2 ЛТД,това е страхотна машина с която ще вадиш сигналите които не са чули, също така няма да вадиш ръждивите сигнали като доста колеги
Мушамата Новобранец
Заглавие: Re: AT PRO или fisher f5 Пон Яну 06, 2014 9:09 pm
mario321 написа:
дай още малко парички и си вземи Т2 ЛТД,това е страхотна машина с която ще вадиш сигналите които не са чули, също така няма да вадиш ръждивите сигнали като доста колеги
Е да,стигаме до може би най-чувствителният въпрос при избор и закупуване на МД,а именно -финансовият.Моят бюджет за такава покупка е до 1000лв (може би съм забравил да отбележа това),за съжаление
atina Про-Консул
Заглавие: Re: AT PRO или fisher f5 Пон Яну 06, 2014 9:28 pm
Обърни внимание и към технетикс омега с 13''ултимеит с тая антена е добър убиец!
Мушамата Новобранец
Заглавие: Re: AT PRO или fisher f5 Вто Яну 07, 2014 12:06 am
atina написа:
Обърни внимание и към технетикс омега с 13''ултимеит с тая антена е добър убиец!
Говориш за Технетикс Омега 8000 предполагам,даа изглежда доста добра машина.Мнението ти за нея ,от личен опит ли го имаш или от наблюдение на работата на колеги? P.S. В аватара ти виждам, че си с Технетикс и 13" ултимейт - извинявай късно видях!!
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: AT PRO или fisher f5 Вто Яну 07, 2014 1:36 pm
atina написа:
Недей да говориш така , че ПЕЧКАТА ще ти направи компрометиращи клипове и срещу твоя технетикс омега!
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
Понякога за да бъде истинско приятелството е нужен и скалпел!!!