Коя от тези две пити е по-добра за Explorer SE, ако някой е работил и с двете - 10х14 на Detech или 15 WOT на Coiltek? Аз имам втората, но съм я ползвал само веднъж - на едно много орудено място, където трябваше да намаля чувствителността под 10. Стори ми се толкова стабилна колкото и оригиналната (11" Pro Coil). Чудя се дали да си поръчам Detech 10x14, но ако не е по-добра от 15" WOT няма смисъл.
даи го на мен това уродено място по евтино щте ти излезе
Около Дебелт. Не че другите обекти са много по-добре. Онзи ден бях в село Войника и там работих на Sens. 12-15.
Амбицирах се да си купя Minelab SD2200v2, особено след като попаднах на тази тема - http://www.findmall.com/read.php?27,489521,489521
Би трябвало да ми върши много по-добра работа на орудено от всеки ИБ монетар.
Колега то няма лошо да земеш SD2200v2 но трябва да знаеш че ще ти трябват много нерви и копане до като му свикнеш питай колегите които работят с такъв тип детектори колко перони са извадили в първите месеци иначе с тежка почва кофти камъни и керамика грижи няма да имаш
deso Преторий
Заглавие: Re: минелаб ехплорер Вто Фев 03, 2009 12:15 am
AlexP написа:
Коя от тези две пити е по-добра за Explorer SE, ако някой е работил и с двете - 10х14 на Detech или 15 WOT на Coiltek? Аз имам втората, но съм я ползвал само веднъж - на едно много орудено място, където трябваше да намаля чувствителността под 10. Стори ми се толкова стабилна колкото и оригиналната (11" Pro Coil). Чудя се дали да си поръчам Detech 10x14, но ако не е по-добра от 15" WOT няма смисъл.
прдлагат ми 15" coiltek i новата 11"pro coil, двоумя се между двете .ти какво предлагаш? дали в деиствителност 15" na coiltek е по-дълбоката ? имам 12"sun ray и съм пробвал доста пъти exelerator 12" и като чели не са много по-дълбоки от стандартната /старата 10.5"/
Като си купувах Coiltek 15" питата се допитах до един западен форум (findmall.com) и там ми казаха, че 15" Coiltec е с около 2 инча (5см) по-дълбока. Аз не съм правил сравнение със стандартната пита, понеже излизам или с едната или с другата. Струват ми се еднакво стабилни и е логично 15-инчовата да е малко по-дълбока. Но е доста по-тежка. Онзиден си поръчах SwingyThingy от ebay.co.uk и с него не би трябвало да е проблем теглото.
Нормално ли е Explorer SE да не хваща малки златни предмети? Тествах моят с едни малки златни обеци и не ги свири.
Като си купувах Coiltek 15" питата се допитах до един западен форум (findmall.com) и там ми казаха, че 15" Coiltec е с около 2 инча (5см) по-дълбока. Аз не съм правил сравнение със стандартната пита, понеже излизам или с едната или с другата. Струват ми се еднакво стабилни и е логично 15-инчовата да е малко по-дълбока. Но е доста по-тежка. Онзиден си поръчах SwingyThingy от ebay.co.uk и с него не би трябвало да е проблем теглото.
Нормално ли е Explorer SE да не хваща малки златни предмети? Тествах моят с едни малки златни обеци и не ги свири.
това кето не ми харесва на големите антени е че губяат малко от точнустта на дискриминацията. със стандартната антена и дискр. nail съм вадил монета от доса дълбоко и в началото ми я даваше като почти черен сигнал.да кажшм ,че с 15 ичувата печелим 2 сантиметра дълбочина,но ако ги в тия два сантиметра които печелим ни дава цветното черно заради по-лошата дискриминация,какво правим.проверяваме всички дълбоки чери сигнали? и теглото също си е проблем освем за нас и за самия апарат-получава се един лифт между кутията и долната част
ако не ти е проблем би ли пробвал двете антени във въздуха и да сравниш резултатите.въпреки ,че тестовете във въздуха не са много достуверни , но все пак ще добием някаква представа
благодаряти предварително
AlexP Про-Консул
Заглавие: Re: минелаб ехплорер Нед Фев 08, 2009 8:58 am
Няма проблем. Току що ги тествах на масата в къщи. С малката пита беше на сенс. 17, а с голямата трябваше да го намаля до 15 за да е толкова стабилен колкото с малката. С голямата хваща 1лв въздушно на 28-29см, а с малката - с 2-3см по-малко.
Няма проблем. Току що ги тествах на масата в къщи. С малката пита беше на сенс. 17, а с голямата трябваше да го намаля до 15 за да е толкова стабилен колкото с малката. С голямата хваща 1лв въздушно на 28-29см, а с малката - с 2-3см по-малко.
пак ти благодаря,бешеми от голяма полза ,остава и в реални условия теа 2-3 см. да се запазят.аз също пробвах в къщи със стандартната 10.5" на all metal и сенс.17, 1лв. на 28 см. ми даваше добър сигнал.разликата е разбираема заради смущенията който може да има в една къща.в къщи успях да го кача до сенс. 24 същия 1 лв. на около 38 см. дава някакви сигнали/ако може да се наречат сигнали/и на около 35 см.дава сигнал който си заслужава проверка
ако някой постигне различни пезултати да ме поправи
rumen83 Новобранец
Заглавие: настройки Вто Мар 09, 2010 7:35 pm
Ако може някой да ми прати настройки за "Minelab explorer se pro "ще Ви бъда много благодарен.Купих апарата наскоро,но не съм наясно как се работи с него.Очаквам отговорите Ви.
cska Новобранец
Заглавие: Re: минелаб ехплорер Вто Мар 09, 2010 7:43 pm
.
Последната промяна е направена от cska на Вто Мар 08, 2011 10:41 am; мнението е било променяно общо 1 път
petrovbs Новобранец
Заглавие: Re: минелаб ехплорер Вто Мар 09, 2010 7:47 pm
колега кажи нещо за почвата при която искаш да работиш иначе как да ти помогнем
rumen83 Новобранец
Заглавие: Re: минелаб ехплорер Сря Мар 10, 2010 3:53 pm
Работя при различни видове почва,но с експлоръра съм от 5 дни-изобщо не знам как да го настроя.Почвата при мен е уродена,но има и чиста също.Искам някакви указания и за двата вида почва,с които да започна.Благодаря!