Заглавие: 1ви ден с тесоро тежон Чет Яну 20, 2011 7:07 pm
голяма бъркотия но леко по леко свикваме,отначало едни симфонии докато по някъкъв начин оправих грунда и тръгнаха нещата.като цяло на 30 см нормален пирон,голям болт на 40 см това директно в нивата не съм заравял нищо просто пообиколих.дискриминацията нещо ме бъзика,доста железа изкопах защо болтовете си ми ги дава цветно не си обяснявам а като ги извадя не ги отчита
adminn Admin
Заглавие: Re: 1ви ден с тесоро тежон Чет Яну 20, 2011 7:24 pm
http://weekend-shop.com/shop5/index.php?cPath=73_93_120 турни една сонда 38-30 за да видиш апарата си в още по-добра светлина Сподели относно дискриминацията на близко разположени метални цели. Примерно слагаш желязо и приближаваш монета, на колоко разтояние разделя сигналите?
https://mdetectors.com/
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА БАТСЗМ
arabeto1975 Новобранец
Заглавие: Re: 1ви ден с тесоро тежон Чет Яну 20, 2011 7:32 pm
сега тепърва ще правя тестове каква ще е разликата с голямата антена незнам сигурно по дулбоко ще засича ама то и сега не е малко обаче дискриминацията нещо много странно работи защо в земята засича пирона цвят
FILIP2 Консул
Заглавие: Re: 1ви ден с тесоро тежон Чет Яну 20, 2011 7:37 pm
нещо неси настроил както трябва тежона има супер дискриминация
arabeto1975 Новобранец
Заглавие: Re: 1ви ден с тесоро тежон Чет Яну 20, 2011 7:41 pm
FILIP2 написа:
нещо неси настроил както трябва тежона има супер дискриминация
ами да като ги извадя на ливадата хич не го свири пирона ама в земята дайте акъл каде бъркам
arabeto1975 Новобранец
Заглавие: Re: 1ви ден с тесоро тежон Чет Яну 20, 2011 7:49 pm
adminn написа:
http://weekend-shop.com/shop5/index.php?cPath=73_93_120 турни една сонда 38-30 за да видиш апарата си в още по-добра светлина Сподели относно дискриминацията на близко разположени метални цели. Примерно слагаш желязо и приближаваш монета, на колоко разтояние разделя сигналите?
а колко kh14/18 или няма значение защото тежона работи на 17kh дайте мнение другите гледам че са на друга честота сигурно има значение
ztec Консул
Заглавие: Re: 1ви ден с тесоро тежон Чет Яну 20, 2011 8:13 pm
Човеко нещо не си настоил апарата,аз не мога да ти обясня как да го настроиш,но още няколко дена и ще му хванеш цаката, само не се отегчавай.
arabeto1975 Новобранец
Заглавие: Re: 1ви ден с тесоро тежон Чет Яну 20, 2011 8:41 pm
ztec написа:
Човеко нещо не си настоил апарата,аз не мога да ти обясня как да го настроиш,но още няколко дена и ще му хванеш цаката, само не се отегчавай.
дано да е така ще опитвам пак,ако има някой колега близо до софия да ми направи показно ще му бъда благодарен
FILIP2 Консул
Заглавие: Re: 1ви ден с тесоро тежон Чет Яну 20, 2011 9:52 pm
на какво ниво си поставил даскриминаците даваше ли странични сигнали-смущения
wallb2 Консул
Заглавие: Re: 1ви ден с тесоро тежон Чет Яну 20, 2011 9:56 pm
няма начин ръждиви железа да не ги пее и по точно ръждата... ако ги отрежеш изцяло, това означава да пропущаш цветни сигнали...
arabeto1975 Новобранец
Заглавие: Re: 1ви ден с тесоро тежон Чет Яну 20, 2011 10:37 pm
FILIP2 написа:
на какво ниво си поставил даскриминаците даваше ли странични сигнали-смущения
ами на IRON
arabeto1975 Новобранец
Заглавие: Re: 1ви ден с тесоро тежон Чет Яну 20, 2011 10:38 pm
wallb2 написа:
няма начин ръждиви железа да не ги пее и по точно ръждата... ако ги отрежеш изцяло, това означава да пропущаш цветни сигнали...
да де ама като го извадя не го отчита
wallb2 Консул
Заглавие: Re: 1ви ден с тесоро тежон Чет Яну 20, 2011 11:17 pm
arabeto1975 написа:
wallb2 написа:
да де ама като го извадя не го отчита
е то оставаше и да го отчита във въздуха.... не се оттегчавай просто има и интересни неща от черни метали... примерно връх на стрели, копия, ножове.... а и в крайна сметка аз съм го казвал доста пъти, че не знаеш какво има под желязото
sc Про-Консул
Заглавие: Re: 1ви ден с тесоро тежон Чет Яну 20, 2011 11:32 pm
колега тежона има два дискр. единия го сложи на iron, а другия между 1,,,и 2..по скалата работиш на вси4ки метали и като засе4еш сигнал превклу4вас на втория за да го дискриминирас ,естествено това е на незамарсени места и като си му направил грунда,,,
nik Легионер
Заглавие: Re: 1ви ден с тесоро тежон Пет Яну 21, 2011 10:07 pm
Колега такава е за съжаление дискриминацията на тежона. Не е проблема в твойта настройка. И аз го имам същия проблем. Някои железа в земята си ги дава цвят. Това е тъпо, да. Дръж втория дискриминатор на Foil сантиметър или два отгоре или отдолу и като засечеш на основния го чуй непременно и на алтернативния дискриминатор, така до някаде ще отсяваш ама далеч няма да си доволен. Копа се доста напразно. И друго да ти кажа. Ако лови цел на много силна дискриминация това е или алуминии или мед. Иначе хубави апарати са. Мине ли над нещо, колкото и малко да е - засича го. Обаче дискриминацията, нещо не ми се нрави и на мен.
arabeto1975 Новобранец
Заглавие: Re: 1ви ден с тесоро тежон Пет Яну 21, 2011 10:46 pm
nik написа:
Колега такава е за съжаление дискриминацията на тежона. Не е проблема в твойта настройка. И аз го имам същия проблем. Някои железа в земята си ги дава цвят. Това е тъпо, да. Дръж втория дискриминатор на Foil сантиметър или два отгоре или отдолу и като засечеш на основния го чуй непременно и на алтернативния дискриминатор, така до някаде ще отсяваш ама далеч няма да си доволен. Копа се доста напразно. И друго да ти кажа. Ако лови цел на много силна дискриминация това е или алуминии или мед. Иначе хубави апарати са. Мине ли над нещо, колкото и малко да е - засича го. Обаче дискриминацията, нещо не ми се нрави и на мен.
имаш лично
N@SKO Про-Консул
Заглавие: Re: 1ви ден с тесоро тежон Пет Яну 21, 2011 10:53 pm
Да ви попитам нещо, при кое положение на потенциометъра GB изчиства земята.Имам предвид почваме от крайно дясно да въртим на ляво и броим оборотите колко са.В средата ли е?Около 1 оборот и половина?
arabeto1975 Новобранец
Заглавие: Re: 1ви ден с тесоро тежон Пет Яну 21, 2011 11:15 pm
N@SKO написа:
Да ви попитам нещо, при кое положение на потенциометъра GB изчиства земята.Имам предвид почваме от крайно дясно да въртим на ляво и броим оборотите колко са.В средата ли е?Около 1 оборот и половина?
ами незнам то копчето е безконечно и аз отначало го въртях наляво надясно и все бръмчеше и накрач само наляво докато изчисти и сега е супер а сега ми е малко над минуса и спи много добре работи ама много железа вадя нещо дискриминацията не е много добра
trakieca Про-Консул
Заглавие: Re: 1ви ден с тесоро тежон Пет Яну 21, 2011 11:27 pm
Колега "Arabeto" пробвай в началото докато се учиш да работиш със слушалки за да си отсяваш сигналите ,така може би по-малко железа ще вадиш
arabeto1975 Новобранец
Заглавие: Re: 1ви ден с тесоро тежон Пет Яну 21, 2011 11:33 pm
trakieca написа:
Колега "Arabeto" пробвай в началото докато се учиш да работиш със слушалки за да си отсяваш сигналите ,така може би по-малко железа ще вадиш
да сега ще купувам дай идея от каде и да взема,днес малко по добре с железата понякога се усещат припукват и ще се очукаме леко полеко
trakieca Про-Консул
Заглавие: Re: 1ви ден с тесоро тежон Пет Яну 21, 2011 11:46 pm
Колега , не знам къде ще има слушалки за Тежон ,но в www.ishop.bg има слушалки за Гарет виж дали ще станат или да ти каже някой друг от форума и успех
nik Легионер
Заглавие: Re: 1ви ден с тесоро тежон Съб Яну 22, 2011 12:31 pm
N@SKO написа:
Според почвата бе човек. Навсякаде е различно положението на GB. Различните краища на българия е различно. Ти на един и половина оборот навсякаде ли работиш?
nik Легионер
Заглавие: Re: 1ви ден с тесоро тежон Съб Яну 22, 2011 12:51 pm
[/quote]да сега ще купувам дай идея от каде и да взема,днес малко по добре с железата понякога се усещат припукват и ще се очукаме леко полеко[/quote]
Не се изхвърляй за скъпи слушалки. И "професионални" и тем подобни. Само излишни пари ще набиваш. Мойте са Filips за 17лв от "Техномаркет". Гледай само буксата да ти отговаря. Тя е или тънка или дебела (на слушалките). Към Тежона влиза с дебелата букса.
N@SKO Про-Консул
Заглавие: Re: 1ви ден с тесоро тежон Съб Яну 22, 2011 5:45 pm
nik написа:
N@SKO написа:
Според почвата бе човек. Навсякаде е различно положението на GB. Различните краища на българия е различно. Ти на един и половина оборот навсякаде ли работиш?
То е ясно че зависи от почвата,но разликата е някакви милиметри (изключение правят само някои почви ама той там няма как да работи).Потенциметъра е 3 оборота и малко.Просто ме интересува къде горе долу изчиства земята.
amm Преторий
Заглавие: Re: 1ви ден с тесоро тежон Нед Фев 13, 2011 12:55 am
v tejona diskriminatora e napraven narochno da hvashta kovano jeliazo inache kakav arheologichen ured bi bil . zvuka na tova jeliazo e razlichen ot cveta signala e po kratak i silen vrah cvetnia e mek i s po fini frontove ot toia na jeliazoto prosto umishleno e napraven taka diskriminatora tova v chernia model e izmeneneno za tarsachite v anglia koito sashto sa imali toia problem , v obrabotvaemi ploshti kadeto ima mnogo savremenen otpadak no po toia nachin se gubi signali ot jeleznite streli i drugi antichni kovani jeleza tejona e naistina silen aprat no mnogo malko tarsachi uspiavat da se nauchat da nastroiat aparata za da raboti na 100% , slushalki preporachva hubavi markovi ot niskia klas primerno sennhaiser ili akg ,KOSS poneje zvuka e napraven kato dal bokomer i kolkoto e po slab signala triabva da e po dalboka celta za koeto ti triabvat hubav audiizlachvatel da ne se gubi poleznia signal v parzitnia shum spored men e nedeocenen aparat zaradi zvuka ne vseki chovek e sposoben da se spravia sas zvuka tova e fiziologicheski ne se pridobiva ili go imash ili go niamash