Колеги,искам да попитам за този руски модел. Има много информация в руските сайтове, но искам да чуя мнението на някой който го е правил тук. Имам готови няколко платки изработил съм си ги с Протел но 2 г.стоят. Става въпрос за Анкер 50 м. Не видях мнения за този модел.
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Анкер 50 Сря Яну 05, 2011 12:17 pm
markantony написа:
Колеги,искам да попитам за този руски модел. Има много информация в руските сайтове, но искам да чуя мнението на някой който го е правил тук. Имам готови няколко платки изработил съм си ги с Протел но 2 г.стоят. Става въпрос за Анкер 50 м. Не видях мнения за този модел.
Един колега от В.Търново го беше направил и не е доволен от работата му...
markantony Преторий
Заглавие: Re: Анкер 50 Сря Яну 05, 2011 12:52 pm
v smisal?
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Анкер 50 Сря Яну 05, 2011 1:08 pm
markantony написа:
v smisal?
Сравнявал ли си Спектрума със Маската на закопана монета...? Анкера работи като Спектрума с голям толеранс въздух-земя...
www Консул
Заглавие: Re: Анкер 50 Сря Яну 05, 2011 1:18 pm
анкер 50 е може би един от най дълбоките уреди,ако е направен правилно по схемата,а в нета кадето е пуснат свободно е пълен с грешки-имам го направен но както казах схемата е отпуска и ако не си правил концентрична ант. не се хващай ако няма кой да ти покаже как става-то във руските форуми има описание как става ама футевънт работа.успех
markantony Преторий
Заглавие: Re: Анкер 50 Сря Яну 05, 2011 1:21 pm
DA, sa6oto kazvat i rusnacite zatova pusnah temata da ne si guba vremeto.A za GM i Spectruma e viarno , no ako moze6 da nastroi6 ma6inkata (za spectruma) se polu4avat dobri rezultati s koncentri4nata antena.Ako se slozi 2d ne6ata 6e izglezdat po drug na4in.
markantony Преторий
Заглавие: Re: Анкер 50 Сря Яну 05, 2011 1:35 pm
izviniavam se no sam v 4uzbina zatova pi6a na lat.Ot mobilnia e goliama igra.
www Консул
Заглавие: Re: Анкер 50 Сря Яну 05, 2011 1:38 pm
какво имаш в предвид за спектрума ДД най малката антена която е за самородно злато ли..... za originalna DD antena li govorish ili pravena
bulpan Легионер
Заглавие: Re: Анкер 50 Чет Яну 06, 2011 6:58 pm
markantony написа:
Стара работа 2006г.... попитаи ПАНТЕРА !
www Консул
Заглавие: BULPAN Съб Яну 15, 2011 1:20 am
bulpan ;Стара работа 2006г.... попитаи ПАНТЕРА ![/quote]
колега само не мога да разбера кое му е старата работа на АНКЕРА 2006г.твойта дет я праиш да не е 2011г.дай да видим какво ново под сльнцето или само кутии и дизаин сменяш и от там го докарваш този нов модел седни го направи и тогава говори кое е стар модел и кой не-пьк за модел с концентри4на антена се обзалагам 4е вьобще не си правил,а само си гледал в нета и на картинки....... ама само приказките tи големи
laki Консул
Заглавие: по темата Съб Яну 15, 2011 8:07 pm
В дебелите книги пишат че Анкера е една от най -дьлбоките машини ,но нека специалистите да коментират.
pantera Легионер
Заглавие: Re: Анкер 50 Нед Яну 16, 2011 7:10 pm
При анкера предимството е в наличието на 3 канала-един да реагира винаги на "цел"(all metal), а другите два "да вземат решение" цветно ли е или черно,както и двутоновата аудиодискриминация,кварцовата стабилизация на честотата на предавателя,повишената термостабилност на каналите поради "повдигнатото" захранване на част от интегралите...сигурно има и още-отдавна се упражнявахме на тая схема...НО-с тоя последователен резонанс...много мощност се тъпче в предавателната антена и от там-голяма консумация като цяло(киселинен акумулатор вместо пачка NiMh батерии) както и трудно грундиране(няма диапазон за регулиране а е по-скоро точков,завърташ режекцията-изчезва земята,но и част от цветното...).Опити с НЯКОЛКО концентрични сонди-с компенсираща намотка както върху приемната така и върху предавателната намотка,с различни ОУ в буфера долу.....забравил съм вече... Питане към "WWW": Понеже ми събуди любопитството с това,че имаш схема с редакции,подобряващи работата, е ли възможно постване/показване/изпращане на mail или друга форма на споделяне на твоя вариант???
Petronii Цезар
Заглавие: Re: Анкер 50 Нед Яну 16, 2011 7:52 pm
Анкера в този си вид в който циркулира схемата , нищо не става ,ако човек не разбира от детектори . Има много грешки и стойности на елементи и неправилни управляващи сигнали за фазовия детектор. Аз не съм го правил , но близък приятел го направи и сме коментирали действието му . Интересното е че има два канала за земният баланс и това го прави много добър за орудено , обаче пък както казва колегата ,поради последователният резонанс и много мощните импулси става почти невъзможно балансирането му , иначе за тест на маса и във въздух има невероятни резултати, 1 лев на 65 см . С две думи на теория добре ,на практика не.
pantera Легионер
Заглавие: Re: Анкер 50 Пон Яну 17, 2011 3:42 am
Знамзнам-"лепил" съм и А50 и А50М...
wallb2 Консул
Заглавие: Re: Анкер 50 Пон Яну 17, 2011 7:41 pm
Petronii написа:
Анкера в този си вид в който циркулира схемата , нищо не става ,ако човек не разбира от детектори . Има много грешки и стойности на елементи и неправилни управляващи сигнали за фазовия детектор. Аз не съм го правил , но близък приятел го направи и сме коментирали действието му . Интересното е че има два канала за земният баланс и това го прави много добър за орудено , обаче пък както казва колегата ,поради последователният резонанс и много мощните импулси става почти невъзможно балансирането му , иначе за тест на маса и във въздух има невероятни резултати, 1 лев на 65 см . С две думи на теория добре ,на практика не.
бях споделил със един колега за едни самоделки дето ловят левче на толкова долу горе, но и в земята го чуват доста добре на 50см... но хората, на които бяха на по 60години и на горе не ми казаха какви са тия монетари самоделки.... та въпроса ми е към хората които правят уредчета възможно ли е да са били такива анкери?