Заглавие: fisher f5 ili minelab relic howck Пет Дек 24, 2010 9:43 pm
колеги моля за спешен съвет .Каква машина да си взема.Фишер ф5 или маинлаб релик хоук.Имам нужда от далбока машина за средна оруденост. Помагайте за сега съм работил само с български машини.
pgd Консул
Заглавие: Re: fisher f5 ili minelab relic howck Пет Дек 24, 2010 10:11 pm
колега говориш за дълбока машина мисля че релика е по дълбока от ф5
kokolino Новобранец
Заглавие: Re: fisher f5 ili minelab relic howck Пет Дек 24, 2010 10:14 pm
релика е с сеф сонда
pgd Консул
Заглавие: Re: fisher f5 ili minelab relic howck Съб Дек 25, 2010 8:47 am
перфектно, сефките са много добри антени. и за ф5 има , но мисля че релика пак е по дълбок
kokolino Новобранец
Заглавие: Re: fisher f5 ili minelab relic howck Съб Дек 25, 2010 9:48 am
а как стои въпроса с дискриминацията на кой е по добра
колега лично аз не мога да ги съпоставя коректно защото не съм работил с релик но имам познати които работят с него и с мускетар и имам наблюдения към тяхната работа. аз съм бачкал с фишер ф70 и не мисля че ф5 е много по различен или по добър. двете машини са доста различни и е трудно да се сравнят естествено дискриминацията на фишера е по добра, а за дълбочина в сантиметри не мога да кажа точно отдавна съм спрял са си меря пишката с други колеги ( да ме прощават администраторите)
Марковите по далбоки ли са от българските,при едни и същи условия?
зависи от условията ! .. пример:
подравнено място без разкопаване на мястото
отворен изкоп с монетка вътре
лека почва при горните версий на почвата
тежка почва при.....
при замърсено ( много железца и тук там монетка )
изорано място (буци) / лека почва / бургазка почва ... варианти много /
обопщено :няма еднозначен отговор на въпроса ти
kokolino Новобранец
Заглавие: Re: fisher f5 ili minelab relic howck Нед Дек 26, 2010 11:37 am
с една дума никой няма идея коя е по добра в търсенето на монети.Така че ще взема фишера и каквото сабя покаже.Идеята ми беше да работя малко по на дълбоко от колегите които масово са с български машини ,но не получих компетентни мнения,тка че вземам фишера и толко!!!!!!!!!!!!!!!! !
Аз нямам Fisher F5, но обичам да преглеждам чуждите форуми и там колегите се оплакват че няма дълбочина. Според мен за същите пари Tesoro Vaquero е по-добър избор. А Relic Hawk е за по-големи неща, например за находки, и няма хубава дискриминация.
dobo67 Про-Консул
Заглавие: добо67 Нед Дек 26, 2010 5:55 pm
най добре колега поне няма да ти трябва да мъкнеш и лопата с фишерчето
да разбира се че правя разлика между двата.Те са различен клас.Направо се обърках един казва този апарат е хубав друг казва не той не е хубав еди кой си епо хубав,веднага друг го оборва,направо не знам.А аз искам да си взема,по хубав от българските.Да не се окаже че мойта бангия е по добра?
joro_76 Легионер
Заглавие: Re: fisher f5 ili minelab relic howck Пон Дек 27, 2010 10:03 am
Колега бангията си е бангия , фишера си е фишер... въпроса е да му свикнеш
tepes Цезар
Заглавие: Re: fisher f5 ili minelab relic howck Пон Дек 27, 2010 11:07 am
Щях да бъда много учуден, ако не се беше объркал Вземи този, който има по красив дизайн и по ти допада външно. Не дей да вярваш много на драсканиците по горе, когато човек разбира какво говори, то обикновено обяснява, като дава категорични отговори. Всичко друго са дрънканици, на чул-недочул...
днеска говорих с Кирчо,каза ми че с СЕФ сондата ф5 е отличен апарат с много добра дълбочина с качества на по скъпи апарати.
Гост Гост
Заглавие: Re: fisher f5 ili minelab relic howck Вто Дек 28, 2010 12:47 am
kokolino написа:
днеска говорих с Кирчо,каза ми че с СЕФ сондата ф5 е отличен апарат с много добра дълбочина с качества на по скъпи апарати.
ся последно ф5 или ф75 .. има разлика от мен до другото дърво !
и се оплакваш че нема отговор .. ми има .. казах ти че нема еднозначен отговор .. кажи къде фишера ще е по добър от гаражната бангия аз веднага ще ти кажа условия където ще е обратното .... харесваш си един и тръгваш по полята .. тва е .. останалото е
kokolino Новобранец
Заглавие: Re: fisher f5 ili minelab relic howck Вто Дек 28, 2010 7:45 am
прави сте че ходене му е майката ама като е обрано всичко от горе единственния начин е да бъркаш на по дълбоко.За това си търся по дълбока от моята и с по добра дискриминация да не копам железа че не е приятно някак си!!!!!!!!!1
Заглавие: Re: fisher f5 ili minelab relic howck Сря Дек 29, 2010 10:29 am
в момента съм с българска,която между другото е доста дълбока, но малко дискриминацията и чуствителноста са малко капризни.Но като цяло е доста добра.При нас има много замърсени обекти и за това искам добра дискриминация.Смисъл има много буклуци,а ф5 казват че има добра дискриминация с сеф сонда на замърсено за това се спрях на нея.