Заглавие: Отново за концентричните антени Пет Ное 12, 2010 9:33 pm
Колеги писали сте доста по темата, и е видно че търсачите са преценили че 2D антените са по добри във всяко едно отношение от концентричните, но и така не става ясно? защо фирмите производителки все още настояват да произвеждат и продават концентриочни антени .. че и в комплект с апаратите си .. или ние не можем да ги оценим ?
adminn Admin
Заглавие: Re: Отново за концентричните антени Съб Ное 13, 2010 10:58 am
Основно защото се правят доста по-лесно и са по-евтини ДД сондите са по-скъпи и по-трудни за направа.
https://mdetectors.com/
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА БАТСЗМ
deultum Цезар
Заглавие: Re: Отново за концентричните антени Нед Ное 14, 2010 9:03 pm
аз мога да добавя и че с концентричната сонда много по лесно се намира центъра на сигнала и за начинаещи е идеална .
drujba6 Новобранец
Заглавие: Re: Отново за концентричните антени Нед Ное 14, 2010 10:07 pm
deultum написа:
аз мога да добавя и че с концентричната сонда много по лесно се намира центъра на сигнала и за начинаещи е идеална .
това е верно но не разбирам как апарати който не са от любителската серия на дадена марка се продават с такива .. как може да ми вземат 2000 лева за апарат със сонда която не лови? това е подигравка с хората.. едно време ги нямаше тия работи
quell Легионер
Заглавие: Re: Отново за концентричните антени Нед Ное 14, 2010 10:14 pm
drujba6 написа:
това е верно но не разбирам как апарати който не са от любителската серия на дадена марка се продават с такива .. как може да ми вземат 2000 лева за апарат със сонда която не лови? това е подигравка с хората.. едно време ги нямаше тия работи
Като реших да слагам по-голяма сонда на моето Кортесче на полигона не ми хареса как се държи с ДД-то и сложих най-голямата концентрична.. Сега с нея бачкам и се държи стабилно... Центъра е добре а и дълбочината е прилична... Иначе зая Тежона мисля че трябва да го предлагат фабрично с ДД-то... и за Лобо също.. но производителите си знаят защо
4орта Про-Консул
Заглавие: Re: Отново за концентричните антени Нед Ное 14, 2010 10:24 pm
Цитат :
Основно защото се правят доста по-лесно и са по-евтини ДД сондите са по-скъпи и по-трудни за направа.
Не беше ли обратното ?
drujba6 Новобранец
Заглавие: Re: Отново за концентричните антени Нед Ное 14, 2010 11:29 pm
quell написа:
drujba6 написа:
Като реших да слагам по-голяма сонда на моето Кортесче на полигона не ми хареса как се държи с ДД-то и сложих най-голямата концентрична..
за по стабилна работа и центриране съм съгласен но и топ модели с претенций за дълбочина се предлагат с такива на това се мъзмущавам
denarr Преторий
Заглавие: Re: Отново за концентричните антени Вто Ное 16, 2010 11:16 am
ako ne moge6 da si nastroi6 ureda vse taia s kakva antena si.operatora e vagen....
sony147 Цезар
Заглавие: Re: Отново за концентричните антени Вто Ное 16, 2010 4:38 pm
Зависи от типа на търсене!Аз например ходя почти бегом с машината и концентричната ми дава винаги повече цвят.Вярно дд то е по голямо и обира по добре и повече,но и копая повече и се мотая повече ииииии се уморявам повече Без майтап обаче и двете антени е хубаво да ги има човек.
Дошло е време,робите да преброят господарите!
magnetron! Преторий
Заглавие: DD Вто Ное 16, 2010 7:09 pm
adminn написа:
adminn,от одговора ти си личи ,че никога не си правил металдетектори, и по точно не си правил и от двата типа антени. Концентричните се правят най трудно ,и не са най -евтини . Кои антени ,DD или концентричните са по-добри ?Това е все едно да питаш : кои гуми са по добри,зимните или летните.
Petronii Цезар
Заглавие: Re: Отново за концентричните антени Вто Ное 16, 2010 8:44 pm
magnetron! написа:
adminn написа:
adminn,от одговора ти си личи ,че никога не си правил металдетектори, и по точно не си правил и от двата типа антени. Концентричните се правят най трудно ,и не са най -евтини . Кои антени ,DD или конценричните са по-добри ?Това е все едно да питаш : кои гуми са по добри,зимните или летните.
Баш така си е , кръглите имат едни качества и предимства , ДД - то други и в различни ситуации печелившия избор не е еднозначен . Сега и аз се чудя каква да избера ,за да си сменя старата която се счупи и беше 30 см кръгла ,сега май се насочвам на 28 ДД .
pantera Легионер
Заглавие: DD Вто Ное 16, 2010 8:44 pm
DD са по-лесни за направа!!!
Petronii Цезар
Заглавие: Re: Отново за концентричните антени Вто Ное 16, 2010 9:10 pm
pantera написа:
А бе и двете си е играчка , аз участвах в правенето на кръглата почти като наблюдател , ДД то е важна технологията и внимание при правенето ,защото ще се гризне дървото ако при стягането на смолата избяга ,това при кръглата не може да се случи . Освен това омацването със смола е задължително , затова не ми се почва ами се ослушвам за готова .
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: Отново за концентричните антени Вто Ное 16, 2010 9:36 pm
pantera написа:
Ти май си първия който казва това
drujba6 Новобранец
Заглавие: Re: Отново за концентричните антени Вто Ное 16, 2010 10:24 pm
тва кое се прави по лесно не го интересува никой потребител, въпроса е дали ДД или концентрична антена е по дълбока, доколкото аз видях ми се струва че концентричните са за боклука! ако греша някой да ме поправи !
Petronii Цезар
Заглавие: Re: Отново за концентричните антени Вто Ное 16, 2010 10:34 pm
drujba6 написа:
тва кое се прави по лесно не го интересува никой потребител, въпроса е дали ДД или концентрична антена е по дълбока, доколкото аз видях ми се струва че концентричните са за боклука! ако греша някой да ме поправи !
А бе другарю , вие сам в първия ви въпрос се насочвате към отговора , ами щом се произвеждат различни видове глави ,значи има защо , то трябва да се спазва партийната линия за петилетното производство ,не може само един вид да се прави ,трябва и разнообразие на пазара за работната класа. Що се отнася за това , да ДД по дълбоко лови , доказано е ,но както се казва по-горе , в определена ситуация , с ДД то само ще гледаш .
drujba6 Новобранец
Заглавие: Re: Отново за концентричните антени Вто Ное 16, 2010 10:37 pm
търябва да потренирам повечко да им свикна значи, в краен случай на пролетната сбирка ще видя как го правят спициалистите и ша са уча
Petronii Цезар
Заглавие: Re: Отново за концентричните антени Вто Ное 16, 2010 10:44 pm
drujba6 написа:
търябва да потренирам повечко да им свикна значи, в краен случай на пролетната сбирка ще видя как го правят спициалистите и ша са уча
Ама да знаеш ОО главите имат най-добри параметри , но не са много разпространени в производство , и за това също има причини , но не е най-важно каква е главата , а дали ще ти се усмихне късмета.
FILIP2 Консул
Заглавие: Re: Отново за концентричните антени Вто Ное 16, 2010 10:50 pm
несам специалис по антени ама концентичните неса ли по добри за замарсено