Пиша каквото съм видял от личен опит.Пък ако има някой да каже че не е вярно нека заповяда и ме убеди в обратното.Сега си мисля за някой плюс да драсна ама аде като не се сещам в момента?Айде утре пък може и да се сетя.да трупна някоя точка и аз.
айде от мен да е плюса...
СТАТИК режима е трепач с 38см сонда камък тухли, бетон.... направо кърти за големи предмети....
Новия режим които е за едри предмети как се справя с различните антени
Новия режим които е за едри предмети как се справя с различните антени
За новите програми при ЛТД не мога да кажа, но специално за статик режима при Ф75 като цяло говоря.... и имайки предвид че в ЛТД версиите е още по усилен когато си превключил след BP или CL, ще е още по-добре. Статик режима иска доста практика, докато се научи, особенно в съвкупност със дърпането на спусъка- става допълнително усилване на чувствителността или намалянето и ... за това се прави контролно приближаване на метал до сондата, както има и възможност за работа със фон след неколкократно натискане на спусъка... Тука грундирането към повърхността е много важно, особенно когато не е почва, а камък, тухла или керпичена стена (от жълта пръст ) За по-големите сонди още по-голяма дълбочина ,стига отгоре да няма други парчетийки метали...
Последната промяна е направена от wallb2 на Чет Дек 08, 2011 12:37 am; мнението е било променяно общо 1 път
Сетих се още един минус-влияе се от електромагнитни смущения.Не работи добре под жици,дори да сменяш честотите и да намаляваш чувствителността.от мобилни телефони също.Сигурен съм че ще се сетя за още плюсове и минуси,но може би ще са по малко съществени.А и останалите да добавят де...
за електропроводи незнам ама аз работя на плажа и не си исключвам телефона а пък и плажа към седем часа е все още пълен с хора които надали са си исключили телефоните и несум имал проблеми.даже работи и в мокрото само го повдигам като дойде вълна че ако залее питата бучи нещо та на около 25см в пясъка и около 5 7sm solena voda xvashtam 20eurocenta kato pitata e nad vodata mislq 4e moje i po dulboko ama nesum opitval 4e vulnite mi pre4at da kopaq
Колега до сега не сам имал възможност да работя на плаж,но се надявам в най-скоро време и това да се случи.Поне да го изпробвам и в такива условия.С твърдото намерение съм да присъствам на предстоящия събор в Бургас.Скоро се прибирам от Холандия а ако котка не ми мине път съм там.Така че живот и здраве след около месец може да обменяме опит там
Колега до сега не сам имал възможност да работя на плаж,но се надявам в най-скоро време и това да се случи.Поне да го изпробвам и в такива условия.С твърдото намерение съм да присъствам на предстоящия събор в Бургас.Скоро се прибирам от Холандия а ако котка не ми мине път съм там.Така че живот и здраве след около месец може да обменяме опит там
и аз бих желал да присъствам ама надали ще мога да се прибера а и незнам дали ще имам проблем на границите ако го взема с мен.а за плажа е супер .
Каква е тази сонда: черната, която ползва след стандартната и преди бялата 15" фишер сонда, на клипа не можах да разбера, но като гледам не е СЕФ?
NEL Tornado e.
Благодаря колега за инфото, но тя много добра бе или на мен така ми се струва...? Работил ли си с такава или ако имаш, сподели нещо, че из форомите не съм срещал нещо подобно!?! Сърдечно благодаря!
Каква е тази сонда: черната, която ползва след стандартната и преди бялата 15" фишер сонда, на клипа не можах да разбера, но като гледам не е СЕФ?
NEL Tornado e.
Благодаря колега за инфото, но тя много добра бе или на мен така ми се струва...? Работил ли си с такава или ако имаш, сподели нещо, че из форомите не съм срещал нещо подобно!?! Сърдечно благодаря!
не съм работил с Nel,но съм чувал че са добри.Аз си работя с 15' Fisher и сам доволен, малко е тежка но се свиква
Последната промяна е направена от ivan_a2 на Съб Окт 06, 2012 6:52 pm; мнението е било променяно общо 1 път (Reason for editing : к)
NEL Tornado e.
не съм работил с Nel,но съм чувал че са добри.Аз си работя с 15' Fisher и сам доволен, малко е тежка но се свиква
Как е Fisher LTD black с тази бялата оригинална сонда от 15'' на статик режим при големи предмети?
Ще ми се колеги да пробвам 15" Fisher и NEL Big Tornado, преди да си закупя една от двете. - Четох някъде, че торнадата на нелките работели на по-голямо напрежение или нещо такова - понеже с тока съм на вие и си мисля, че и оригиналната на фишера е направена така. - Защото моят Ф75 е черен лимитирана серия и забелязах, че като отида на единия от двата процеса за дискриминация, и усобенно на BP (Boost Process) - води се процес усилване 25% дълбочината, и SENSIVITI на апарата не може да се усилва на по-вече от 60, в режим на дискриминация - това е с оригиналната 11" сонда на Фишера, за това с нея си бръмча на процеса dE и SENSIVITI 90-95, така ми е най-добре. - Та за това ми се ще първо да пробвам тези две по-големи сонди на този процес BP и дали ще мога да си осиля така и сенса на този процес, абе с две думи малко тест а после покупка и по-точно за коя от двете да си дам левчетата...? Мерси на всички колеги!
Умът не е добродетел, а качество!
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: F75 ltd отзиви и мнения Сря Яну 09, 2013 11:22 am
Ще ми се колеги да пробвам 15" Fisher и NEL Big Tornado, преди да си закупя една от двете. - Четох някъде, че торнадата на нелките работели на по-голямо напрежение или нещо такова - понеже с тока съм на вие и си мисля, че и оригиналната на фишера е направена така. - Защото моят Ф75 е черен лимитирана серия и забелязах, че като отида на единия от двата процеса за дискриминация, и усобенно на BP (Boost Process) - води се процес усилване 25% дълбочината, и SENSIVITI на апарата не може да се усилва на по-вече от 60, в режим на дискриминация - това е с оригиналната 11" сонда на Фишера, за това с нея си бръмча на процеса dE и SENSIVITI 90-95, така ми е най-добре. - Та за това ми се ще първо да пробвам тези две по-големи сонди на този процес BP и дали ще мога да си осиля така и сенса на този процес, абе с две думи малко тест а после покупка и по-точно за коя от двете да си дам левчетата...? Мерси на всички колеги!
Неправа реклама на никоя марка , Колега , но мисля , че с NEL Big Tornado фишера ще се държи по спокойно. Казвам го , защото един мой приятел има по стара версия на фишер и е с нелка. Продаде си сефката. Не коментирам повече.
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
Понякога за да бъде истинско приятелството е нужен и скалпел!!!
Станах свидетел как една terra-705 с 15" coiltek скри топката на един фишер с СЕВ 38/30 и едно сафари. Терата със спокоен праг чува ясен цветен сигнал, онези нищо . Махат 5 см. фишера чува желязо сафарито нищо , чак след още 3 фишера и сафарито чуха сигнала.
Имах оригиналната 15-ка на фишер... Продадох я. Нестабилна работа на апарата. Смущения при температурни разлики. Тежка е. На орудено пък я няма никаква. Сега съм със сеф 38х30. Иска ми се да пробвам голямата нелка. Ако някой колега я има, нека направим съвместен излет !
Късмет на всички колеги !
adminn Admin
Заглавие: Re: F75 ltd отзиви и мнения Чет Яну 10, 2013 10:19 am
Колеги,
ULTIMATE 13" /33cm./ е уникална за Фишер F5 - самата геометрия на ултимата е УНИКАЛНА засега на нито един тест НЕЛ не ме е смаяла, а напротив
https://mdetectors.com/
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА БАТСЗМ
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: F75 ltd отзиви и мнения Чет Яну 10, 2013 10:36 am
Админ, я кажи според теб за Ф75 коя е най-добрата антена? И как се държи ултимейта с този апарат?
ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ...
miroslav Легионер
Заглавие: Re: F75 ltd отзиви и мнения Чет Яну 10, 2013 3:33 pm
jordan_nenov написа:
Админ, я кажи според теб за Ф75 коя е най-добрата антена? И как се държи ултимейта с този апарат?
Аз също може да проявя интерес при положение че ултимейта за ф75 е по-добра от голямата сефка
Късмет на всички колеги !
LX20 Легионер
Заглавие: Re: F75 ltd отзиви и мнения Чет Яну 10, 2013 3:41 pm
ivangrozni написа:
Станах свидетел как една terra-705 с 15" coiltek скри топката на един фишер с СЕВ 38/30 и едно сафари. Терата със спокоен праг чува ясен цветен сигнал, онези нищо . Махат 5 см. фишера чува желязо сафарито нищо , чак след още 3 фишера и сафарито чуха сигнала.
възможно е ,но само ако фишъра е бил намален на наполовина,и на дискриминация
adminn Admin
Заглавие: Re: F75 ltd отзиви и мнения Чет Яну 10, 2013 4:07 pm
Специално за Фишер F75 препоръчвам 38-30см. SEF защото е чувствително по-дълбока от 28см. ДД оргинална сонда, особенно за по-големите сигнали над 5-8см. в диаметър и нагоре.
При ултимата нещата са по-дълбоки но ве драстично спрямо оргиналната 28см. ДД сонда на Фишер Ф75
https://mdetectors.com/
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА БАТСЗМ
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: F75 ltd отзиви и мнения Чет Яну 10, 2013 6:40 pm
Значи съм напипал правилната комбинация на любимия ми фишер... Затова имам такива успехи ! Благодарско, Админ !!!
ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ...
leche Новобранец
Заглавие: Re: F75 ltd отзиви и мнения Чет Яну 10, 2013 8:50 pm
Сори Админ но не ми дава да отговарям -не е активно прозорчето,а пише ,че имам право?Помагай моля
leche Новобранец
Заглавие: Re: F75 ltd отзиви и мнения Чет Яну 10, 2013 10:13 pm
Ок ще отговарям през цитатите. Така, аз си взех F75LTD BLACK, преди седмица и още го разучавам ,но със сигурност ще се сдобия и с по-голяма сонда.Колеги разтро'ен съм от Вашите мнения за това"каква да е голямата сонда":СЕФ,НЕЛ-БИГ-Торнадо или Ultimate13"/за оригинала 15 не говорим-ценово и тегловно не си струва/.До колкото знам С.Е.Ф и Ултимейт се правят тук от една фирма,на сайта ,на която не видях да има СЕФ 38*30 за Ф75?Как ще коментирате това?Откъде си ги взимате?И последно ULTIMATE e по-нов модел пробил е и в Сащ и в Русия,с колко %е по-слаба /ако е от СЕФ-ката?
leche Новобранец
Заглавие: Re: F75 ltd отзиви и мнения Чет Яну 10, 2013 10:22 pm
15 x 12" SEF Search Coil
For Minelab GPX, GP and SD series detectors
на сайта на производителя за тази сонда/38*30/пише ,че е за цитираните модели?