Заглавие: мнение за minelab exkalibur2 Чет Окт 07, 2010 4:02 pm
моля някои ако е запознат с тази машина да сподели мисля да купувам един такъв апарат втора ръка но ме притеснява това че си променя звука на тришолда от висок на грубо пъркане . това нормално ли е и на какво се дължи това ако е нормално.
batned Про-Консул
Заглавие: excalibur 2 Пет Яну 28, 2011 10:53 am
silver написа:
моля някои ако е запознат с тази машина да сподели мисля да купувам един такъв апарат втора ръка но ме притеснява това че си променя звука на тришолда от висок на грубо пъркане . това нормално ли е и на какво се дължи това ако е нормално.
Здравей колега и аз се интересувам от този апарат, но явно колегите не искат да дават информация от първа ръка за машината. Филмчета за Excalibur колкото щеш , но от тях можеш само бегло да се запознаеш с апарата съвсем друго е да говориш с някой който отдавна работи с него но уви пуста му българска завист. Ако говориш английски влез в някой западен форум, хората са много вежливи и учтиви и без проблем ще ти кажат някои тънкости. Не съм работил с такъв апарат колега иначе с удоволствие бих ти помогнал. Имам познат който работи с такъв и е доволен , но нали знаеш ,,око да види ръка да пипне'' е най- добре.Направило ми е впечатление,че когато някой колега си купи бангия другите си умират от кеф и го спукват от бъзик - познато нали типично по български. Чух че е плитък когато е във водата но това е само слух .Не можах ни къде засега да видя тест на дълбочина с апарата. Имам предвид на колко сантиметра открива целта в пясъка а не на каква дълбочина може да работи апарата нали дълбочината я знаем 66 метра
batned Про-Консул
Заглавие: За Excalibur 2 Вто Фев 15, 2011 11:01 am
silver написа:
Както се казва ни вопъл ни стон не човек а желязо нали. Имам чувството че притежателите на Excalibur 2 членуват в някакъв свръх таен клуб и са дали обет за мълчание. Никой не иска да споделя каквото и да е за този апарат Кой знае сигурно има защо
къртичко Новобранец
Заглавие: Re: мнение за minelab exkalibur2 Пет Авг 26, 2011 7:45 pm
Работя с такава машина.Да наистина сменя звука на треша но това е нормално.След преминаване над феритен обект звука остава нисък и след като премине над цветен сигнал се връща на установеното ниво.Това понякога се получава и при по големи вълни които вдигат пясък от дъното.Ако това те дразни минаваш с питата близко до санд скопа и звукът се възстановява.
къртичко Новобранец
Заглавие: Re: мнение за minelab exkalibur2 Пет Авг 26, 2011 7:54 pm
Колкото до дълбочината никога не съм я мерил до сантиметър но е около 35/38 см. за монета от 1лев в реални условия на солена вода и Sens.7,5 .
pechkata Джадай
Заглавие: Re: мнение за minelab exkalibur2 Съб Авг 27, 2011 10:12 am
къртичко Новобранец
Заглавие: Re: мнение за minelab exkalibur2 Съб Авг 27, 2011 11:49 am
Добри са клипчетата,но това са тоновете във въздушна среда докато в реални условия е по различно.Например ако звукът на монета от 10ст.на дълбочина до 20/23см. звучи като в клипа след това намалява като като сила и става по писклив като може да се сбърка с малък сребърен предмет на по малка дълбочина.Колкото до пинпоинта в повечето случаи не е необходимо използването му защото апарата локализира обектите много добре,изключение е само когато са на пределна дълбочина на ловене.
pechkata Джадай
Заглавие: Re: мнение за minelab exkalibur2 Съб Авг 27, 2011 7:26 pm
Да на този модел сухоземния брат е Sovereign GT работил съм с такъв 2 год. да прага на звука работи по този начин - от време на време издава фон от ниска тоналност(желязо) но това е в норма...Не е много дълбок но каже ли че е цвят е цвят и не винаги дава центъра на метала - характерно за него...Иначе е стабилен апарат и се държи мъжки на различни терени на орудено не го бива много предпочита да премълчава сигналите...Настройките на този модел зависят от вида на почвата или оператора дали иска да му слуша звуците които издава на тежка почва...
utus777 Новобранец
Заглавие: Re: мнение за minelab exkalibur2 Пет Дек 09, 2011 8:10 pm
Информация от къде мога да си го купя тук в България на добра цена,някои може ли да даде?
къртичко Новобранец
Заглавие: Re: мнение за minelab exkalibur2 Съб Дек 10, 2011 7:35 pm
Не знам в българия на каква цена го продават,моят го взех от Orcrom metaldetectors за 1150е. с подарък box за батерии.