колеги имате ли моя проблем със уреда на Владо да пропуска бронзовите монети в дълбочина и как се справяте
Как така ги пропуска и за каква дълбочина става въпрос.Ако си засилил дискриминацията до краи по дребните от порядъка на 1-1,5mm ще ги пропуска.Също така зависи как докарваш земния баланс.
Да верно интересен въпрос аз си го държа на около 7 когато е над 8 става много чуствителен и по трудно се работи според моите лични наблюдения най добре се държи на 7 но нека да кажат и другите колеги.
Колега при мене нещата са обратното аз пък си бачкам на AUDIO DISC сенса ми е на 8-9 и дискриминация FULL и потенциметъра ми е както е препоръчено,прага едвам да загатва а POWER BOXA си го пускам на по леки терени.
sitalk Джадай
Заглавие: Re: ................ Сря Яну 07, 2009 2:12 am
satir написа:
когато търсите SENS-са,на колко е?
Ако сте гледали снимките от тестовете в Пазарджик сигурно ви е направило впечатление колко много колеги работят с Golden Mask в нашия край.Общото ни впечатление от опита който имаме, съветите ни към всички работещи с този апарат са: 1.SENS на максимум,DISC.LEVEL на нула /при работа в замърсено до 2,3 максимум/ 2.включваш апарата и грундираш при изключени AUDIO и VCO DISC при висок праг но задължително да мълчи 3.включваш VCO DISC /препоръчвам ви го/ Така работим и никой досега не е пожелал да мине на AUDIO DISC Лично аз предпочитам Golden Mask 2,средства не ми липсват и мога да си позволя всякакъв апарат, но само ако ми демонстрира някой, че ще бъде по-добър от този.Имам колега които изключва апарата само когато си ляга и твърдя, че няма друг в страната който да има по-голям стаж от него с този апарат.Той казва ,че никога няма да го смени и че по-важното е човек да свикне с апарата.
Искаш да кажеш,че когато ДИСК ЛЕВЕЛ е на нула ще хваща на по-дълбоко ли? Ако е така,нарушава ли се деленето и ако да,до каква степен? Виж си точка "2".Писал си,4е се грундира при висок праг .но задължително да мълчи.И какво е това? Все едно "при висок праг,ама да не е висок праг"??????? Нали за "жуженето говориш?
Гост Гост
Заглавие: Re: ................ Чет Яну 15, 2009 2:49 pm
Последната промяна е направена от satir на Вто Ное 17, 2009 10:51 pm; мнението е било променяно общо 1 път
sve Новобранец
Заглавие: Re: ................ Чет Яну 15, 2009 9:11 pm
Аз имах такъв проблем с ГМ3. Не ги пропускаше, а ги свиреше желязо и не само бронзови. Ползвах само VCO дискриминация и винаги го балансирах възможно най-добре. Иначе бях доста доволен от апарата, но не се доверявах много на дискриминацията. Може и моя да е бил нещо дефектен незнам.
sitalk Джадай
Заглавие: Re: ................ Пет Яну 16, 2009 3:35 am
Нещо и двамата грешите.Най-максималния праг на апарата е "жуженето".Ако го няма,хваща по-плитко.Иначе VCO-to e най-сполучливата дискрим.на апарата.Тя може да разпознава в известна степен оловото,фолиото,капачките и някои др.боклуци,както и голямото желязо.Докато NORM i FULL не ги "познават".Но иска доста опит и малко.....риск.Щото ако е на плитко,може да ти ги изскърца.Абе иска се опит,сложна е Маската,не е за всеки...Но тези,дето я оплюват,не са прави...
Гост Гост
Заглавие: Re: ................ Пет Яну 16, 2009 7:33 pm
Последната промяна е направена от satir на Вто Ное 17, 2009 10:50 pm; мнението е било променяно общо 1 път
max.thrax Новобранец
Заглавие: Re: ................ Пет Яну 16, 2009 7:38 pm
Kакво значи на плитко може да ти ги изкърца? Може, ако караш на DISK FULL, аз бачкам на нормална диск., най-много диск.ниво на 2-3 и така нямам проблеми. Аудио диск. също разпознава повечето съвременни боклуци, но дори да не ги отделя в дъбочина,на мен лично това не ми пречи . Просто трябва практика и свикваш с повечето сигнали. То диск.на дълбоко няма, това се отнася за почти всички апарати в дълбочина от този клас, с малки изключения като Експлорерите и някои други. Това е истината, всичко друго е реклама. Не мога да разбера някои колеги, дето хем искат апаратите им да свирят само на монети, пръстени и пр., хем на всичко друго да мълчат или 100 % да отделят на плитко и дълбоко. Предимството на Маската е, че веднъж настроен добре, е наистина стабилен и дълбок апарат, а това е най - важното според мен. Случва се да извадя монета 25 мм(напр.коруба) на 25-30 см., а това си е постижение за кой да е апарат, който кавото иска да говори.
Този момент за голяма дълбочина го преодолях отдавна.Колкото повече свикваш с апарата толкова ти се иска да го настроиш на още по- висок праг и от там идва проблема , започваш да пропускаш.Настроен и без жужене на прага си е достатъчно дълбок.Опитай да го настроиш без жужене и ще видиш ,че ще се връщаш с повече сигнала в джоба.
Ама нали жуженето е макс.праг бе? Ако няма жужене става малко по-плитък...От десет души с Г.Маск,мога да чуя десет различни варианта за настройки,начин на работа и т.н.......Може би щото почвите са различни навсякъде,незнам.....
колегата ситалк е прав за жуженето,а имай на предвид ,че някой бронзови монети като коцетата например не са от чиста проба бронз.Аз преди работех с ГМ2 и тези коцета ми ги даваше като на оловен сигнал или мога да ти кожа по друг начин от единия край го дава цветно а от другия не го връщаше същия сигнал ,а го попръцкваше леко и като одариш 1бел се изчиства вече.На някой фолиси също правеше така.Имай предвид че говоря за дълбоки сигнали ако монетата е на 5санта например не е редно да бърка така.
sitalk Джадай
Заглавие: Re: ................ Пон Яну 19, 2009 3:32 am
satir написа:
.....бе???Не ми бекай а избирай или да се обадиш на Лилов в Монтана или тук http://detectors.netfreehost.com/detectors-ftopic233.html в Пазарджик за да научиш да си настройваш машината.
Аз, машината си я настройвам с вързани очи. Просто ви се чудя на на някои хорица,какви ги дрънкате.Та затова питам,знам ли може вече да е излязъл Г.Маск 4 и аз да не знам. Без да "жужи"...
herkulii Новобранец
Заглавие: Re: ................ Вто Яну 27, 2009 10:09 am
При моята маска се получава припукване на желязо на най-дребните костаци и изрезки от коруби в непосредствена близост до сондата когато дискриминацията е над 7. При ниво 4 и по надолу няма проблеми. За да ти дава монети като желязо на ниво на дискриминацията 2, и то в дълбочина значи му има нещо на апарата. Колкото до "жуженето" това вече си е индивидуално, кой както е свикнал. Аз се пробвах няколко пъти да работя с праг на жужене, изкопах бая празни дупки изнервих се и се отказах.
sitalk Джадай
Заглавие: 888 Чет Яну 29, 2009 11:54 pm
Копаеш празни дупки? И защо?Чудна работа...
rock Новобранец
Заглавие: Re: ................ Пет Яну 30, 2009 5:35 pm
А можели някой да ми каже дали е нормално след около 20см. въздушно да ми свири пирон като монета.Говоря за въздушен тест.
yaponetsa Цезар
Заглавие: Re: ................ Пет Яну 30, 2009 5:52 pm
.
Последната промяна е направена от yaponetsa на Вто Сеп 13, 2016 2:41 am; мнението е било променяно общо 1 път
rock Новобранец
Заглавие: Re: ................ Пет Яну 30, 2009 6:25 pm
мерси за отговора.
sitalk Джадай
Заглавие: ** Съб Яну 31, 2009 11:28 am
да, пове4ето са така.Железата на границата ги дават цветно,с известни изключения.Веднъж видях едно ХЛТ,което монетата на най-високата точка,дето я хваща(въздушно) ,я даваше "черно". И хората викат- "...ами ние дълбоките черни сигнали ги копаем...." Така ли са ХЛТ-тата?