Заглавие: Дерони на аукцион Сря Сеп 22, 2010 9:46 pm
Колеги ето нещо което излиза по река Струма надолу на анонимното тракийско племе Дерони.Нека институцийте да видят как наши неща се продават на аукциони на добри пари и да продължават да не искат да направят така закона, че да бъде добре за всички.Много жалко.
Колеги ето нещо което излиза по река Струма надолу на анонимното тракийско племе Дерони.Нека институцийте да видят как наши неща се продават на аукциони на добри пари и да продължават да не искат да направят така закона, че да бъде добре за всички.Много жалко.
[img] Uploaded with ImageShack.us[/img]
Е, тоя път сърцето ме заболя чак. Това трябваше да си е в България, ако е скъпо за НИМ, поне в български колекционер да беше. Много жалко. Някои от колегите може и да ми се изсмеят, но съм съвсем искрена.
Един търсач - войн, двама - бригада, трима - чета, четирима и повече - армия. И така до 300 000!
То си е за яд и вчера и аз много се ядосвах като гледах този аукцион,не ми се качват още и други снимки да видиш къкво красоти са от България качени на аукциона.А между другото господата от важната институция имат друга работа . Служители на ГДБОП от сектор "Трафик на културни ценности" са иззели архив на войводата Петър Ацев, оригиналният дневник на Кръстьо Мисирков, част от личния архив на Атанас Лозанчев, кореспонденция на Гоце Делчев, на Тодор Александров, Пере Тошев и Борис Сарафов. Акцията е извършена съвместно с ДАНС. Действията са предприето вчера, като определената цел била "пресичане на незаконна търговия с архивни документи". Претърсени са 3 адреса, като най-ценните книжа са иззети от дома на 76-годишен мъж с инициали А.П.
Документи са пряко свързани с дейността на ВМРО. Антимафиотите са иззели и стари топографски карти на Солун и бинокъл на Васил Чакаларов. /БЛИЦ
Тя България за това е на тоя хал, щото никого за нищо и за никого не го боли.... колега. И докато продължаваме да мислим само за собствената си копанка,ще е все така. Някой ден децата ни ще ни хвърлят на свините, щото не мислим и за тях.
Един търсач - войн, двама - бригада, трима - чета, четирима и повече - армия. И така до 300 000!
абе колеги работете си вадете и продаваите на тоя които ви плаща и несе вживяваите толкова.
Aemilivs Джадай
Заглавие: Re: Дерони на аукцион Чет Сеп 23, 2010 1:51 am
Тая дека колкото и да е хубава и рядка е капка в морето МИЛИОНИ монети от нашите земи са в чужбина ... И кой е виновен?Е как кой ... редовия търсач разбира се
outsider Преторий
Заглавие: Re: Дерони на аукцион Съб Сеп 25, 2010 12:02 am
ау! колко сте ми хрисими ко са шашкате ва някой USA изгоря
Във всички нормални страни монетите са свободни за продажба и то без всякакви регистрации, за притежание на археология е различно. Общественоста е разделена на две, дали нещата да останат там където са намерени или там където ще бъдат видяни от повече хора , които правилно ще ги оценят. Аз съм привърженик на второто тук всеки се интересува колко струва, само някой колега ще изкаже мнение за изработка красота и др. така е навсякаде, трябва да си навътре в нещата за да ти бъдат интересни. А за ДЕРОНИ, преди нашите специалити са ги мислели за фалшиви чак когато намерили 1 бр. в Египед ги извадили на витрината.