Заглавие: Четири тракийски могили са изчезнали Чет Авг 19, 2010 10:12 pm
Четири тракийски могили са изчезнали. Много интересно как така изчезнаха без знанието на местните власти.Все едно че се намираме на Луната. http://bnt.bg/bg/news/view/35202/chetiri_trakijski_mogili_sa_izcheznali
Заглавие: Re: Четири тракийски могили са изчезнали Чет Авг 19, 2010 10:20 pm
кире тва са си техни хора па сега се праят на щури така ли езчезва могила без никои да забележи
Aemilivs Джадай
Заглавие: Re: Четири тракийски могили са изчезнали Чет Авг 19, 2010 10:25 pm
Платен репортаж. Интересно тия от ТЕМП ползват Бандито.Как е регистриран като няма нито сериен номер? По този начин през археолозите могат да регистрират 100 апарата Бандито 2 на свои "агенти"
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: Четири тракийски могили са изчезнали Чет Авг 19, 2010 10:35 pm
Aemilivs написа:
Платен репортаж. Интересно тия от ТЕМП ползват Бандито.Как е регистриран като няма нито сериен номер? По този начин през археолозите могат да регистрират 100 апарата Бандито 2 на свои "агенти"
Имат сериен номер малко преди разкопките минаха при мен да сложа номер на двата бандита и на една маска .
Aemilivs Джадай
Заглавие: Re: Четири тракийски могили са изчезнали Чет Авг 19, 2010 10:39 pm
Golden Mask написа:
Aemilivs написа:
Имат сериен номер малко преди разкопките минаха при мен да сложа номер на двата бандита и на една маска .
Деба...умни били.
Последната промяна е направена от Aemilivs на Чет Авг 19, 2010 10:41 pm; мнението е било променяно общо 1 път
don Про-Консул
Заглавие: Re: Четири тракийски могили са изчезнали Чет Авг 19, 2010 10:41 pm
Найстина е много интересно,как така са изчезнали-за многознайковците археолози ,иманерите най-вероятно нямат нищо общо,лично съм виждал какво правят тракторите на земеделците,след 3 години оране на една могила с цел сеидба и т .н от нея нямаше и помен.Доколкото видях от репортажа,земята на която е имало могила е обработваема ,но за всичко са виновни иманерите който са въоражени с калашници"металдетектори" и стрелят на воля в нашата история
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Четири тракийски могили са изчезнали Чет Авг 19, 2010 10:52 pm
Как изчезнали как със техника а кой има техника - който владее положението...?!!!
Гост Гост
Заглавие: Re: Четири тракийски могили са изчезнали Чет Авг 19, 2010 11:27 pm
Видях темата и не се стърпях да се включа.Днес пътувах от Бургас за София и видях между петолъчката и Сливен една голяма жълта машина да гребе от една могила и беше вече я преполовила.Бях сънен и не запомних точното място,но беше на не повече от 200 метра в дясно от пътя.Не видях хора около машината,но местни колеги могат да установят на място ситуацията.
Последната промяна е направена от satir на Чет Авг 19, 2010 11:44 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Гост Гост
Заглавие: Re: Четири тракийски могили са изчезнали Чет Авг 19, 2010 11:41 pm
Между другото,работя с GPS и руските топокарти и установявам ,че много повече от ,,четири"могили липсват.
sitalk Джадай
Заглавие: Re: Четири тракийски могили са изчезнали Пет Авг 20, 2010 12:11 am
Не,че защитавам могиладжиите,ама как може да изчезне цяла могила? Колкото и да е копана от imanqri,не може да бъде заличена. По-скоро може да бъде заличена от багер и фадрома на археолози. Това са пак на журналистите фантасмагориите. Утре ще ида до там да видя за какво става въпрос. Ама ми го няма цифровия....
spartak Легионер
Заглавие: Re: Четири тракийски могили са изчезнали Пет Авг 20, 2010 9:42 am
самия КИТ махна и заличи много от тях.Някои пък ги премести на 20-50 метра
sony147 Цезар
Заглавие: Re: Четири тракийски могили са изчезнали Пет Авг 20, 2010 9:50 am
Я Диянчето да каже само в Старосел,колко могили изравниха със земята!?!?!Три или четири,че не си спомням!?!
Дошло е време,робите да преброят господарите!
comander Цезар
Заглавие: Re: Четири тракийски могили са изчезнали Пет Авг 20, 2010 8:00 pm
satir написа:
Видях темата и не се стърпях да се включа.Днес пътувах от Бургас за София и видях между петолъчката и Сливен една голяма жълта машина да гребе от една могила и беше вече я преполовила.Бях сънен и не запомних точното място,но беше на не повече от 200 метра в дясно от пътя.Не видях хора около машината,но местни колеги могат да установят на място ситуацията.
място е между селата Тамарино и Челник,мене ме уведомиха веднага.багера е жълто JSB.Но копачите не са местни.
deadman_ Цезар
Заглавие: Re: Четири тракийски могили са изчезнали Нед Авг 22, 2010 6:01 pm
comander написа:
satir написа:
място е между селата Тамарино и Челник,мене ме уведомиха веднага.багера е жълто JSB.Но копачите не са местни.
Хехе даммм миналата година около едното село едната могила беше изравнена с повархноста посред бял ден и колачите бяха щастливи! Но с течрние на времето все повече ще започнат да изчезват!
BG------------
deadman_ Цезар
Заглавие: Re: Четири тракийски могили са изчезнали Нед Авг 22, 2010 6:06 pm
comander написа:
satir написа:
Бургазки в нашия раион от краи време си изчезват могилки особено и аз сам виждал как 6-т човека копат яко и багера до тях им разкрива по малко!тези хора за трепане!заради тяхната алчност сме натова деридже да те е страх да мраднеш заради такивава хора!
BG------------
PlovdivTrakiq Цезар
Заглавие: Re: Четири тракийски могили са изчезнали Нед Авг 22, 2010 6:25 pm
sitalk написа:
Не,че защитавам могиладжиите,ама как може да изчезне цяла могила? Колкото и да е копана от imanqri,не може да бъде заличена. По-скоро може да бъде заличена от багер и фадрома на археолози. Това са пак на журналистите фантасмагориите. Утре ще ида до там да видя за какво става въпрос. Ама ми го няма цифровия....
Каматсуто копае,два 30-тонни мана извозват пръстта и готово. Чувал съм за такъв случай ,но не съм виждал на живо.
Aemilivs Джадай
Заглавие: Re: Четири тракийски могили са изчезнали Нед Авг 22, 2010 7:25 pm
Като знаете,че копаят защо не се обадите да сигнализирате а мишкувате по форумите ?
PlovdivTrakiq Цезар
Заглавие: Re: Четири тракийски могили са изчезнали Нед Авг 22, 2010 7:29 pm
Ако става дума за мен,нито знам кой са нито дали е истина ,така че няма как да съобщя на полицията.