Заглавие: МОБИЛНА МИНИ ДРАГА ! Съб Юли 31, 2010 12:18 am
Много от нас желаят да имат нещо евтино и ефективно и в същото време да е ,,мобилно" леко за пренасене! Аз го виждам това пособие така;Двигател от мото тример дето косят парковете и градинките и помпа с турбина така подбрана че песачинките да не я повреждат!
Заглавие: Re: МОБИЛНА МИНИ ДРАГА ! Чет Авг 12, 2010 12:07 am
ето схемата как какво и що конкретно за помпата и как деиства
brutus Легионер
Заглавие: Re: МОБИЛНА МИНИ ДРАГА ! Чет Авг 12, 2010 2:13 am
Ако искате да искарате злато работете с машини с които се работи с лопата.Тия смукала горят много бензин и прехвърлят до 5 коли4ки на ден ,колко трябва да е концентрациятана тон за да изкараш един грам.Не се заблуждаваите,вси4ко идва от преработения материал(като коли4ество).Бъдете умни.
Гост Гост
Заглавие: Re: МОБИЛНА МИНИ ДРАГА ! Чет Авг 12, 2010 8:12 am
brutus написа:
Ако искате да искарате злато работете с машини с които се работи с лопата.Тия смукала горят много бензин и прехвърлят до 5 коли4ки на ден ,колко трябва да е концентрациятана тон за да изкараш един грам.Не се заблуждаваите,вси4ко идва от преработения материал(като коли4ество).Бъдете умни.
Може много да се спори по тоя въпрос,според мен важно е качеството на материала а не количеството.С тези смукала промиваш това което не можеш да загребеш с лопата от дъното и по цепките на скалите.И за количеството материал прекаран през драгите също мога да споря,пет колички да но зависи какво си направил,мога да ти демонстрирам как минава много материал за един ден но не с помпа която можеш да я носиш на гръб,размера и мощноста са от значение.
brutus Легионер
Заглавие: Re: МОБИЛНА МИНИ ДРАГА ! Чет Авг 12, 2010 10:05 am
Стефане приветствам,Втората ти машинка която работи комбинирано.Но за 3 цоловото смукало е по добре да не спорим.Не се обиждаи и успехи за в бъдеще.
нито едното нито другото.това е изобретено за да 4исти пясъка около морските артефакти.1 2 3 4 цола няма зна4ение,големия цолаж вади малко пове4е а гори .....uauu.
Стефане приветствам,Втората ти машинка която работи комбинирано.Но за 3 цоловото смукало е по добре да не спорим.Не се обиждаи и успехи за в бъдеще.
Не се обиждам за нищо но се обоснови с какво не е добро това смукало трите цола.Златопромиването е като риболова трябва да имаш всякакви такъми за различните места,за това направих и двата цола комбинирана и други неща съм замислил.За съжаление пособията са скъпи и не може човек да има всичко.За информация трите цола драга за цял ден работа без да се гаси харчи 10 литра бензин,с няколко човека подържам връзка дето работят с такива драги и казвам със сигорност са извадили общо едно кило за два месеца.Всички пособия си имат предимства и недостатаци.
Стефане ,аз имам това смукало твое производство.За това казах да не спорим,но ти не спираш.Не сам ти и конкурент похвалих това което е добро,какво още желаеш да ти кажа.Този форум е не да образоваме хората а да продавате,ок мисля 4е ако про4етеш какво съм писал винаги поддържам добрия тон,но ти натискаш ще ти кажа още ако питаш .
Стефане ,аз имам това смукало твое производство.За това казах да не спорим,но ти не спираш.Не сам ти и конкурент похвалих това което е добро,какво още желаеш да ти кажа.Този форум е не да образоваме хората а да продавате,ок мисля че ако прочетеш какво съм писал винаги поддържам добрия тон,но ти натискаш ще ти кажа още ако питаш .
Никога не съм използвал форума за реклама и не съм предлагал драги в него,имам над 300 поста и може да прегледаш да видиш че се опитвам да образовам доколкото и аз разбирам.Както виждаш това е първата тема за драги и не съм я аз пуснал.
Brutus какво намекваш с това ,,приятели или"???Нещо не те разбирам!Ако има с какво да помогнеш давай-но ако се заяждаш не върви! Пуснах темата в противовес на големите професионални драги с голям капацитет но в същото време скъпи и тежки! А речното злато е предимно в цепнатини и в ,,шахти"!Майката му е да извадиш 100кг материал който садържа 2гр.-отколкото 3куб. с 1гр.!
С поздрав:Киро.
brutus Легионер
Заглавие: Re: МОБИЛНА МИНИ ДРАГА ! Пет Авг 13, 2010 5:39 am
С никого не се заяждам наи малко със Стефан,защото той е 4овек с много идеи и знания.Казах ве4е кое е добро и кое не не мисля да повтарям по 100 пъти.Това 4е критикувам нещо се дължи на моя скромен опит.Казах ли да не купувате от него не просто купете комбито,защото ще ви върши работа.Ако пък на някои не му харесва моето мнение си е негова работа.Ако мислите да си помагаме в този форум трябва да си споделяме това което мислим.Ако пък мислите 4е това което пиша е безполезно и обидно,аз мога и да не се влю4вам по темите.Успешен ден.
Гост Гост
Заглавие: Re: МОБИЛНА МИНИ ДРАГА ! Пет Авг 13, 2010 10:44 am
Последната промяна е направена от PHOENIX на Вто Дек 07, 2010 9:13 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
може да се работи по този начин,казвам го от опит.малко се изчаква с хвърлянето на материала,но все пак върши работа
saiganica Легионер
Заглавие: mini draga! Съб Авг 14, 2010 11:59 pm
Форума затова е форум дасе изказват мнения и препоръки и несъм този който да разрешава(забранява)! На мен лично ми се струва че темата се измести върху истинските-професионални драги с голям капацетитет! Затова да се върна на въпроса-можели засмукването да е директно(не с увличане) макар че там възниква едно неудобство за честото обезвъздушаване на системата и нараняване на помпената турбина от песъчинките!
Форума затова е форум дасе изказват мнения и препоръки и несъм този който да разрешава(забранява)! На мен лично ми се струва че темата се измести върху истинските-професионални драги с голям капацетитет! Затова да се върна на въпроса-можели засмукването да е директно(не с увличане) макар че там възниква едно неудобство за честото обезвъздушаване на системата и нараняване на помпената турбина от песъчинките!
Не искам да изказвам мнение за драги в форума,но само ще ти кажа че пясъка е абразив и износва всичко,та камоли турбината на помпата която се върти с голями обороти,просто няма шанс да работи и няколко дни.
Колеги ето ви нещо интересно,мисля че всеки може да си набави нещо такова,практично и лесно преносимо.Като изгледате филмчето чукнете на линка на Американския форум и малко по долу има снимки.
Изминаха точно три годинин от пускането на тази тема!И макар,че си изработих драга на принципа на увличнето(вентури) все-пак има траш помпи(макар и скъпи),които могат да бъдат използвани поне за малки и качественни участъци!Ако някой е опитвал този вариант нека сподели-независимо от резултата!Става въпрос не за оросителната система а за инжектора! Поздрав!