Заглавие: ГДБОП разби канал за антики Чет Юли 22, 2010 7:42 pm
ГДБОП разби канал за антики.
Служители на ГДБОП пресякоха канал за вътрешен трафик на културни ценности, съобщава пресцентъра на МВР.
Извършени са обиски на четири адреса в Ихтиман и в селата Мирово и Стамболово, собственост на Ю.М. на 40 г. - криминално проявен и осъждан за убийство, А.Д. на 56г. и И.Д. на 60 г.
Открити са 4 металотърсача, 29 керамични предмета с праисторическа и антична стойност, римски съд, остриета от антично въоръжение -стрели копия и други, каменна метална бойна топка, сребърни и медни антични монети.
Спецполицаи с богата „находка” от културни ценности.
Служители на ГДБОП задържаха на ГКПП „Калотина" мъж, който е с висящо дело за трафик на културни ценности, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Заедно с 52-годишния Н.И. - Геврека в лек автомобил „Пежо" пътувал исловашки гражданин М.А. на 33 г., който е регистриран в полицията у нас за различни престъпления и е с наложеназабрана за влизане в страната ни.
В багажника на колата са откритистатуетка, наподобяваща птица, старинна халка, свещник с изображение на лице, старинна стомна и монета.
Иззети са още лаптоп и мобилен телефон.
В хода на операцията в Хасково и в с. Узунджово са претърсени три адреса, собственост на Н.И., сред които и неговхотел. Там полицаите се натъкнали на още старинни предмети - статуетка, наподобяваща глава на Александър Македонски, ризници, наколенници, налакътници.
От една от къщите му са иззети компютърни конфигурации, две топки хашиш, около 90 таблетки амфетамин и марихуана.
По случая е образувано досъдебно производство.
На Н.И. и М.А. е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража" за 72 часа.
Работата по документирането на престъпната им дейност продължава.
Заглавие: Re: ГДБОП разби канал за антики Чет Юли 22, 2010 7:51 pm
Колега, тия са си престъпници.
https://mdetectors.com/
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА БАТСЗМ
pechkata Джадай
Заглавие: Re: ГДБОП разби канал за антики Чет Юли 22, 2010 7:59 pm
Да престъпници - аз по скоро бих ги нарекъл "казанджия, малджияи" а не "търсачи"...
sitalk Джадай
Заглавие: Re: ГДБОП разби канал за антики Пет Юли 23, 2010 9:51 am
pechkata написа:
Да престъпници - аз по скоро бих ги нарекъл "............., малджияи" а не "търсачи"...
Не са нито казанджии,нито малджии. Престъпници са,щом и с амфетамини и марихуани се занимават.
Казанджия означава човек ,който работи на Казан за варене на ракия.. Малджия(imanqr по старому) означава човек който търси иманета по легенди,слухове,карти,нишани и т.н.Точно те най-не нарушават закона( с някои изключения) Стига вече с тия "Казанджии","малджии"
Гост Гост
Заглавие: Re: ГДБОП разби канал за антики Пет Юли 23, 2010 12:13 pm
sitalk написа:
Стига вече с тия "Казанджии","малджии"
цензурата не прощава нали кат напишеш imanqr тя се замества автоматично с Казанджии","малджии" , imanqr e мръсна дума според форума, администрацията а пък сме тръгнали обществено мнение да променяме .. ха ха ..
първо трябва всеки да е наясно че може да се говори за imanqrstwo при изказване на мнение за тази съсловица .. стига да се прави ясно разграничаване че не говорим за търСАЧИТЕ (ТОЕСТ ЗА НАС) .
как като самите ние си запушваме ушите само при споменаване на тая дума хората отстрани да повярват че ние не сме именно споменатите хора.. ако си говорим спокоино за тях и показваме или разкриваме набези от тяхна страна и без притеснение я изричаме, тогава именно ще сме с високо вдигнати глави и да си кажем .. да ние не сме такива ..
в някоя тема ако се спомене думата крадец и трябва ли да се цензурира и тя? аз не съм такъв и ако ще и директно да ми кажат че съм такъв пак няма да се засегна пооради простата причина че не съм такъв.. както и ако ми мажат иман.р ...
даже у форума няма свобода на словото пък ще променяме законите на държавата .. дано да стане ... и тогава.. тогава , предвиждам такъв живот.. че само си викам ДАНО ДАНО ДАНО ...
sitalk Джадай
Заглавие: Re: ГДБОП разби канал за антики Пет Юли 23, 2010 9:09 pm
Да,прав си.Много ме е яд,когато някой се плаши от думата "imanqr".... Например,утре един възрастен човек ме вика да идем до някво място,за което има опис-показа ми го.Не е пълен обаче,описа.Става въпрос за ....да не казвам.Лично прочетох писмото и ми се струва ,че е реално. Тъй като утре не съм планувал да правя "Металдетектинг",има ли нешо лошо да се разкарам из красивата ни природа? И ако имаме късмет да открием посоченото дере,кладенчето,счупения нишан и грамадите.Ако ги намерим,лошо ли е да пообикалям района с дтектора,да направя малко снимки,да хапнем и т.н.? И в случея какъв съм? анфетамини ли имам,наркотици ли,могила ли копая или...?
pechkata Джадай
Заглавие: Re: ГДБОП разби канал за антики Пет Юли 23, 2010 9:26 pm
sitalk написа:
Да,прав си.Много ме е яд,когато някой се плаши от думата "imanqr".... Например,утре един възрастен човек ме вика да идем до някво място,за което има опис-показа ми го.Не е пълен обаче,описа.Става въпрос за ....да не казвам.Лично прочетох писмото и ми се струва ,че е реално. Тъй като утре не съм планувал да правя "Металдетектинг",има ли нешо лошо да се разкарам из красивата ни природа? И ако имаме късмет да открием посоченото дере,кладенчето,счупения нишан и грамадите.Ако ги намерим,лошо ли е да пообикалям района с дтектора,да направя малко снимки,да хапнем и т.н.? И в случея какъв съм? анфетамини ли имам,наркотици ли,могила ли копая или...?
Щом говориш и мислиш за имане това означава че си такъв ...Защо се обиждаш от истината...?
Гост Гост
Заглавие: Re: ГДБОП разби канал за антики Пет Юли 23, 2010 9:32 pm
pechkata написа:
Щом говориш и мислиш за имане това означава че си такъв ...Защо се обиждаш от истината...?
Ами може би за утре е imanqr но нее могилар, калекопач
/забележи че и двете думи не са цензурирани /
бушон Преторий
Заглавие: Re: ГДБОП разби канал за антики Пет Юли 23, 2010 10:16 pm
pechkata написа:
Щом говориш и мислиш за имане това означава че си такъв ...
Здрасти, Печка! Виж сега, по принцип си прав, ама не съвсем, щото примерно, ако аз говоря и мисля за междупланетен полет до Марс, това още не значи, че съм космонавт, нали? Едно са приказките, а друго...