По млади и по стари момчета и колеги -Четете бре братлета
ние четем или не четем не знам ама ти със сигурност не четеш изобщо не става въпрос за битката а че е логично монетите му да се намират по нашите земи все пак около 2 години е бил с легионите си по тия земи и с тия монети е ставал алъш-вериша
stan960 Джадай
Заглавие: Re: жълт Брут Сря Юли 21, 2010 8:24 pm
Гледам че в обясненията към темата някой мешат географски Македония със Гърция -тоест идея си нямат къде се е намирал Филипи -но няма значка- друг е въпросът че в битката са участвали много Тракийски наемници и от двете страни -така че монети на Брут можеш да намериш не само в Юж.БГ.
zempar Цезар
Заглавие: Re: жълт Брут Сря Юли 21, 2010 8:46 pm
все пак е монета и пътува по търговските пътища а за филипи че се намира в гърция няма спор , но по онова време почти цялата днешна гърция се е казвала провинция македония даже и днес гърците имат територия на която и викат македония , затова и бяха против днешната държава македония да бъде призната с това име дори ако не греша не са признали официално съществуването на такава държава
zempar Цезар
Заглавие: Re: жълт Брут Сря Юли 21, 2010 8:54 pm
41.012528° 24.286630° ето тук е филипи
бушон Преторий
Заглавие: Re: жълт Брут Сря Юли 21, 2010 11:11 pm
zempar написа:
Малко странна е тази карта, има Асеновград, Хасково, Кърджали, а го няма Смолян А оттам би трябвало да минава един от пътищата от Беломорието към Тракия през Родопите...
Гост Гост
Заглавие: Re: жълт Брут Сря Юли 21, 2010 11:47 pm
бушон написа:
zempar написа:
Малко странна е тази карта, има Асеновград, Хасково, Кърджали, а го няма Смолян А оттам би трябвало да минава един от пътищата от Беломорието към Тракия през Родопите...
гугъла е преценил че е по малко от другите, кат се даде още една стъпка зуум тогава исзкача смолян
бушон Преторий
Заглавие: Re: жълт Брут Чет Юли 22, 2010 12:04 am
PHOENIX написа:
гугъла е преценил ...
Туй ми беше мисълта. Тоя гугъл нещо много е почнал да преценява, как тъй Асеновград ще е по-голям от Смолян?
www Консул
Заглавие: Re: жълт Брут Чет Юли 22, 2010 9:24 am
[quote="sitalk"]
www написа:
и аз сьм чел че е в македония там умира ,ама дека са му кинтите един господ знай,може само да се предполага за македония и гьрция
sitalk написа: Кои кинти бе? Как къде? Навсякъде може да "замине" една монета по търговски път.Защо само там предпологаш? В България също са вадени доста негови.Аз също съм намирал денар на Брут.
абе колега sitalk нали точно това сьм письл че не се знае каде точно са кинтите може да са прьснати из различни дьржави-ТЕ СА-колегата zampar е писал за гарциЯ и македониЯ-за там моЖе само да се предполага казвам-ама тука само май всеки само си драска туй онуй кото е чул или предполага и айде историята е написана ми който го интересува да седне и да почете малко не да говори празни приказки тука
и сестерцията за 2 000 000 : http://www.sixbid.com/nav.php?p=press&sid=29&lang=en
sony147 Цезар
Заглавие: Re: жълт Брут Нед Авг 01, 2010 10:16 am
Пожелавам на всички колеги по един!!!
Petronii Цезар
Заглавие: Re: жълт Брут Пет Авг 27, 2010 1:09 pm
Golden Mask написа:
Uploaded with ImageShack.us
Това ми напомня сега за една смешна история , преди десетина години колеги намират подобен ауреус с дупка ,не си спомням на кой беше. Като го намират такъв с дупка решават,че за да могат да му вземат цена трябва да запълнят дупката и отиват при златар,той съответно го правии и те след това отиват в София да го продадат и после остават като попарени ,когато прекупвача им казва ,че са съсипали монетата,защото тя редовно трябва да си е с дупка , не знам впоследствие какво са направили с нея.