Заглавие: White's Prizm III или minelab explorer se Чет Юни 24, 2010 9:14 pm
Чудя се каква машина да си взема и се двоумя м/у тези две ,нов съм и не разбирам много .ПОМОГНЕТЕ!!!!!!!!!!!!
didoneta@abv.bg Легионер
Заглавие: Re: White's Prizm III или minelab explorer se Пет Юни 25, 2010 11:51 am
belaka написа:
Чудя се каква машина да си взема и се двоумя м/у тези две ,нов съм и не разбирам много .ПОМОГНЕТЕ!!!!!!!!!!!!
призмата е по лесна за работа но е по плитка ес е по далбок но по сложен
Kiril62 Admin
Заглавие: Re: White's Prizm III или minelab explorer se Пет Юни 25, 2010 2:16 pm
Експлорера е хубав апарат който добре се държи и на уродена почва,но тъй като си нов в тази област ти препоръчвам Призмата но мега пакета и със голямата сонда.Със нея параметрите на дълбочина доста са добри .Аз го имам и е много лесен и удобен за работа.За тези пари апарата си е много добър. http://www.imperio.dir.bg/_wm/catalog/item.php?did=169817&df=14&dflid=3
Заглавие: Re: White's Prizm III или minelab explorer se Пет Юни 25, 2010 4:59 pm
minelab ми го дават с две пити едната е голяма+ картончета с програми за 1100лв. заслужава ли си тази цена (машината е добре запазена) ,а мисля че ще успея да се науча как се бачка невярвам да е много сложно
zempar Цезар
Заглавие: Re: White's Prizm III или minelab explorer se Пет Юни 25, 2010 5:21 pm
вземай еСЕто и после ако имаш възможност си купи това
или това
PlovdivTrakiq Цезар
Заглавие: Re: White's Prizm III или minelab explorer se Пет Юни 25, 2010 6:29 pm
И аз имах призма и гарантирам,че с нея ще се научиш да работиш с западни апарати,след като натрупаш опит може да е смениш с милапа,но иначе ,който е перфектна машина ,но ще я гледаш странно докато и свикнеш,ще минат можеби 4-5 месеца
zempar Цезар
Заглавие: Re: White's Prizm III или minelab explorer se Пет Юни 25, 2010 6:45 pm
според мен да се хвърля директно ма майнлаба ако разбира се има възможност и е решил да го взема аз минах през 2 по-прости машини и загубих година и половина с тях и с нищо наученото с по-простите не ми помогна за майнлаба , така че ако ти оттърва хвърляй се директно на майнлаба и това е не е чак толкова сложна машина , аз за има няма 3 години и хванах цаката но да ти кажа оригиналните антени на майнлаб не са много добри с изключение на 11"ProCoil на Minelab горната от предния ми пост а долната 10на14 елипса е направо трепач не съм имал възможноста да пробвам сефките на детеч така наречените пеперуди и не мога да дам мнение за тях
belaka Новобранец
Заглавие: Re: White's Prizm III или minelab explorer se Пет Юни 25, 2010 7:46 pm
ОК май ще взема маинлапа , голямата пита е S.E.F и била по далбока от фабричната БАЛГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ЗА СЪВЕТИТЕ
tepes Цезар
Заглавие: Re: White's Prizm III или minelab explorer se Пет Юни 25, 2010 7:47 pm
Не знам какво ви притесняват толкова тези настройки на Майнлабите, всичко е много елементарно и интуитивно. Достатъчно е да се прочете внимателно манюала, да си поиграете 5-6 пъти с емулатора, за да разучите менюто, после за няколко часа да свикнете със сигналите на баира и сте готови Разбира се трябва и да попрочетете, някои подробности и тънкости в чуждестранните форуми, защото в българските, все още няма такива. За 2-3 дена, всичко си идва на мястото
belaka написа:
... голямата пита е S.E.F и била по далбока от фабричната ...
Бих ти препоръчал първо да се запознаеш в предимствата и недостатъците на различните големини сонди. Често по малката сонда е доста по-удачна, както и обратното... Дълбочината е фактор, който според мен много се преекспонира
kalin_79 Легионер
Заглавие: Re: White's Prizm III или minelab explorer se Съб Юни 26, 2010 6:19 pm
Ако имаш възможност вземи Minelapa
maksim12 Консул
Заглавие: Re: White's Prizm III или minelab explorer se Съб Юни 26, 2010 7:18 pm
[ quote="zempar"]вземай еСЕто и после ако имаш възможност си купи това
или това [/qu ote колега я кажи на каква дулбочина максимум заси4а апарата ти монета например 1 лев в лека и орудена почва
zempar Цезар
Заглавие: Re: White's Prizm III или minelab explorer se Съб Юни 26, 2010 9:56 pm
да ти кажа нарочни тестове в земята не съм правил но в реални условия в лека почва монета около 30мм и около 17гр сребро съм вадил под 45см сигнала беше слабо чуваем но 100% сигнал , със слушалки не съм работил а на уродено да ти кажа имам работено само 1 ден и най дълбокия сигнал който съм вадил е оловно топче на около 20см , уродяването представляваше по-скоро висока концентрация на свирещи камъни или горещи камъни както там им се вика
maksim12 Консул
Заглавие: Re: White's Prizm III или minelab explorer se Съб Юни 26, 2010 10:21 pm
zempar написа:
да ти кажа нарочни тестове в земята не съм правил но в реални условия в лека почва монета около 30мм и около 17гр сребро съм вадил под 45см сигнала беше слабо чуваем но 100% сигнал , със слушалки не съм работил а на уродено да ти кажа имам работено само 1 ден и най дълбокия сигнал който съм вадил е оловно топче на около 20см , уродяването представляваше по-скоро висока концентрация на свирещи камъни или горещи камъни както там им се вика
мерси за отговора колега а тази антена на долната снимка колко е голяма и снея ли работиш
zempar Цезар
Заглавие: Re: White's Prizm III или minelab explorer se Съб Юни 26, 2010 10:34 pm
антената е 10на14 инча и е най доброто с което съм работил имах и 16.5 инчова на майнлаб коята изобщо не може да се опре на елипсата въпреки че е доста по-голяма беше по-плитка по простата причина че не позволява издуване на машината пример , за да е стабилна машината трябваше да я карам на сенс 23-24 а с елипсата я издувам на 30-31 и машината остава стабилна като направя въздушни тестове със съответния сенс за съответната антена се получаваше доста внушителна разлика в полза на елипсата другото предимство е че елипсата тежи 730гр а 16ката 1000гр , с елипсата и доста по-лесно се работи в трева храсталаци и гора единственото предимство на 16ката и 18ката е че покрива по-вече площ , ако работиш на декар е предимство
maksim12 Консул
Заглавие: Re: White's Prizm III или minelab explorer se Съб Юни 26, 2010 10:42 pm
zempar написа:
антената е 10на14 инча и е най доброто с което съм работил имах и 16.5 инчова на майнлаб коята изобщо не може да се опре на елипсата въпреки че е доста по-голяма беше по-плитка по простата причина че не позволява издуване на машината пример , за да е стабилна машината трябваше да я карам на сенс 23-24 а с елипсата я издувам на 30-31 и машината остава стабилна като направя въздушни тестове със съответния сенс за съответната антена се получаваше доста внушителна разлика в полза на елипсата другото предимство е че елипсата тежи 730гр а 16ката 1000гр , с елипсата и доста по-лесно се работи в трева храсталаци и гора единственото предимство на 16ката и 18ката е че покрива по-вече площ , ако работиш на декар е предимство
изклучително точни отговори.
zempar Цезар
Заглавие: Re: White's Prizm III или minelab explorer se Съб Юни 26, 2010 10:49 pm
дано съм ти помогнал , в кой район си , какви са почвите