Заглавие: Golden Mask 3+Pbox ili DFX втора употреба Вто Юни 22, 2010 10:38 pm
Един колега ме помоли да пусна това във Форума. Събрал е около 800 лв. за апарат и се чуди между нов Голдън Маск3+ПБ или ДФХ втора употреба. Пита за сравнение между двата детектора.Почвата в неговия край е и орудена,и лека. Няма опит в работата с детектори.
Но пък ще се научи.... Ако някой може да помогне с акъл,че аз не можах....
Aemilivs Джадай
Заглавие: Re: Golden Mask 3+Pbox ili DFX втора употреба Вто Юни 22, 2010 10:45 pm
Моя съвет е DFX без никакъв опит с детектори - НЕ. Просто много бързо ще го продаде и ще се откаже от хобито.
NERON Цезар
Заглавие: Re: Golden Mask 3+Pbox ili DFX втора употреба Вто Юни 22, 2010 10:45 pm
според мен маската е по-добрият избор за приятеля ти
ТЕЗИ, КОИТО ИЗКОВАХА ОТ МЕЧОВЕТЕ СИ РАЛА, СЕГА ОРАТ ЗА ОНЕЗИ, КОИТО СИ ЗАПАЗИХА МЕЧОВЕТЕ
pavlinbass Про-Консул
Заглавие: Re: Golden Mask 3+Pbox ili DFX втора употреба Вто Юни 22, 2010 11:06 pm
sitalk ти какво му препоръча аз съм за маската...на орудено е доста добра Като за начало може да започне с гм1..или ако си вземе 3+ докато разбере как стоят нещата да кара на AUTO .
sitalk Джадай
Заглавие: Re: Golden Mask 3+Pbox ili DFX втора употреба Сря Юни 23, 2010 11:37 am
Моето мнение си му го казах.
Но като спомена за начинаещи,че трябвало да започват да се учат на АУТО,а после на ръчен баланс,мисля че не е правилно.После ще е по-трудно да свикнат с ръчната,щото е по-трудна
pavlinbass Про-Консул
Заглавие: Re: Golden Mask 3+Pbox ili DFX втора употреба Сря Юни 23, 2010 12:39 pm
sitalk написа:
Но като спомена за начинаещи,че трябвало да започват да се учат на АУТО,а после на ръчен баланс,мисля че не е правилно.После ще е по-трудно да свикнат с ръчната,щото е по-трудна
Mисля че неме разбра правилно Щом човека никога нее хващал детектор за него щее по лесно да кара на АУТО докато влезе в час за да несе натоварва с други настроики и разбере кое как е...А за ръчния баланс предимството му е само на чист терен,и нее чак толкова сложен.
sitalk Джадай
Заглавие: Re: Golden Mask 3+Pbox ili DFX втора употреба Сря Юни 23, 2010 1:08 pm
pavlinbass написа:
sitalk написа:
Mисля че неме разбра правилно Щом човека никога нее хващал детектор за него щее по лесно да кара на АУТО докато влезе в час за да несе натоварва с други настроики и разбере кое как е...А за ръчния баланс предимството му е само на чист терен,и нее чак толкова сложен.
И ти не ме разбра. Не съм казал,че никога не е хващал детектор,а няма опит в работата с детектори. Не съм казвал,че ръчната е толкова сложна,а че е ПО-СЛОЖНА от автоматичната. И пак твърдя,че за да се научи човек с такъв уред е по-добре първо с по-трудното,а после с лесното. Преди години старите търсачи как са станали добри търсачи? С гъдулки със стрелки,които трудно се балансирват,често се рзстройват.На орудено пък копаят само черно,щото ...цветно няма(не във всички случеи,естественно).Така са станали хората търсачи.А сега? Компютърни,автоматични,перфектни деленета и т.н.Няма лошо...
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: Golden Mask 3+Pbox ili DFX втора употреба Сря Юни 23, 2010 6:17 pm
Првия ми апарат беше с ръчен баланс, сега каквото и да взема съм спец.
Последната промяна е направена от Avrelian на Пон Окт 17, 2016 9:21 pm; мнението е било променяно общо 1 път
petrov75 Новобранец
Заглавие: Re: Golden Mask 3+Pbox ili DFX втора употреба Сря Авг 25, 2010 5:47 pm
Аз също съм за GM3+pbox!!Никога не съм работил с него,но от вашите писания разбирам че,не е лесен за новаци и това ме надъхва още повече!!Съвсем скоро ще го притежавам и тогаваа..Много ясно, ако не поостанеш на полето(и други такива терени) N часа работа с "труден' апарат и не поизвадиш куп железария няма как да се научиш!Повторение,инат и мазоли по ръцете(от копане имам предвид )туй му е майката викам аз ай Наздраве!!!
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Golden Mask 3+Pbox ili DFX втора употреба Сря Авг 25, 2010 8:54 pm
sitalk написа:
pavlinbass написа:
sitalk написа:
И ти не ме разбра. Не съм казал,че никога не е хващал детектор,а няма опит в работата с детектори. Не съм казвал,че ръчната е толкова сложна,а че е ПО-СЛОЖНА от автоматичната. И пак твърдя,че за да се научи човек с такъв уред е по-добре първо с по-трудното,а после с лесното. Преди години старите търсачи как са станали добри търсачи? С гъдулки със стрелки,които трудно се балансирват,често се рзстройват.На орудено пък копаят само черно,щото ...цветно няма(не във всички случеи,естественно).Така са станали хората търсачи.А сега? Компютърни,автоматични,перфектни деленета и т.н.Няма лошо...
Да ДФХ-са е добър - можеш да го настройваш както пожелаеш ама по време на търкане си мислиш дали правилно си го настроил - и от там идва съмнението да ли е твой тип апарат...Аз мисля че апарата не трябва да е сложен а да работи правилно Голден маск-3 е №1 за сега...
solid Легионер
Заглавие: Re: Golden Mask 3+Pbox ili DFX втора употреба Пон Дек 19, 2011 6:46 pm