Заглавие: Бартеросвам си лаптопа... Пон Юни 07, 2010 5:28 pm
Привет на всички ви!!! Имам лаптоп който не ползвам от известно време защото си взех на сметка нов по-мощен и този ми е излишен!!! Несъм наясно с металотърсачите ,но ми се ще да имам някакъв за да си вадя пирони и капачки от двора просто да имам още нещо с което да си губя времето... Лаптопа е Компак Пресарио 2800т ,Пентиум на 1.7, 1Gb рам 30Gb хардиск ,комбо цд ,батерията му държи над час!!!
Очаквам предложения ,за връзка с мен ми пишете тук
kiril-limona Легионер
Заглавие: Re: Бартеросвам си лаптопа... Пон Юни 07, 2010 8:12 pm
ПРАТИМИ СНИМКИ НА ЛАПТОПА И МОЖЕ ДА СИ ПОМИСЛЯ НА СКАИПА
Мимо Новобранец
Заглавие: Re: Бартеросвам си лаптопа... Пон Юни 07, 2010 10:12 pm
kiril-limona написа:
ПРАТИМИ СНИМКИ НА ЛАПТОПА И МОЖЕ ДА СИ ПОМИСЛЯ НА СКАИПА
Утре ще го щракна и ще пратя снимки!!!! Машинката няма проблеми ,няма бед сектори диска ,работи си...
Гост Гост
Заглавие: Re: Бартеросвам си лаптопа... Пон Юни 07, 2010 11:58 pm
качи ги тук
Мимо Новобранец
Заглавие: Re: Бартеросвам си лаптопа... Вто Юни 08, 2010 1:26 pm
Заглавие: Re: Бартеросвам си лаптопа... Вто Юни 08, 2010 1:58 pm
t1it1 Немога да пращам лични съобщения засега Прати ми някакви кординати за да се свържа с теб
Гост Гост
Заглавие: Re: Бартеросвам си лаптопа... Вто Юни 08, 2010 3:56 pm
писах ти на лични
Мимо Новобранец
Заглавие: Re: Бартеросвам си лаптопа... Сря Юни 23, 2010 12:09 am
Обявата може да се трие... Намерих си по-голям диск ,направих си му профилактика ,че се беше позапушил и мисля да си го ползвам и него!!! За металотърсач вече не се интересувам защото си направих!!! Даже съм доста очарован от резултата!!!
ztec Консул
Заглавие: Re: Бартеросвам си лаптопа... Сря Юни 23, 2010 12:16 am
Колега Досега пишеше че не си наясно с металотърсачите а сега изведнъж си си направил После като си предлагаше лаптопа защо не каза че е запушен и там каквото му е ? И колега каквото и да си си направил след 1 месец ще трсиш друг металдетектор и дано тогава не предлагаш този лаптоп.
Мимо Новобранец
Заглавие: Re: Бартеросвам си лаптопа... Сря Юни 23, 2010 12:39 am
ztec написа:
Колега Досега пишеше че не си наясно с металотърсачите а сега изведнъж си си направил После като си предлагаше лаптопа защо не каза че е запушен и там каквото му е ? И колега каквото и да си си направил след 1 месец ще трсиш друг металдетектор и дано тогава не предлагаш този лаптоп.
Принципно несъм наясно с металотърсачите защото несъм се занимавал с това!!! Това не значи ,че несъм наясно с електрониката като цяло!! Търсих ,намерих информация за това какви видове детектори има ,какви "антени" има как се правят и тн... За лаптопа ,намерих си по-голям хардиск и при монтажа му реших да го разглобя целия при което видях ,че е позапушено радиаторчето му!!!Нормално е ползвано е все пак... Сега е с чисто ново охлаждане ,термопасти и тн... Всъшност радвам се ,че не го бартеросах защото щях да съм на чиста загуба!!! Просто е имал нужда от профилактика...
А за това ,че се правя на супер некомпетентен по технически въпроси е само за да видя кои с какво ще се опита да ме излъже...
ztec Консул
Заглавие: Re: Бартеросвам си лаптопа... Сря Юни 23, 2010 12:52 am
Добре Аз съм наясно с компютрите колега 1- За да смениш охлаждането на този лаптоп ще ти струва повече от лаптопа такаче врели некипели не приказвай 2 - И това което си направил може да е добро,но показва че явно друг апарат не си хващал и няма как да не си доволен за първо хващане. Колега не искам нещо да те засегна Ако му разбираш браво,но не става с един или два апарата и все пак продължавай в същия дух все пак знае ли човек..........
Virosss Легионер
Заглавие: Re: Бартеросвам си лаптопа... Сря Юни 23, 2010 12:55 am
@Мимо, направо ме разсмиваш... бил се позапушил радиатора... и след като го отпуши вече си с ново охлаждане?! Ние не ядем доматите с колците и сам се издъни, че не е работил добре и затова си решил и да го продадеш... Лошо няма, че си добре с електрониката, но имай предвид, че само това не е достатъчно за да направиш ефикасен детектор... питай хората които се занимават именно с това. Понякога са необходими години, докато добиеш някаква представа кое как е и направиш нещо качествено. В интернет може и да си намерил схема, но ти давам гаранция, че никой няма да представи схема на супер металотърсач, за свободно ползване Хората правят пари от подобни неща...
Мимо Новобранец
Заглавие: Re: Бартеросвам си лаптопа... Сря Юни 23, 2010 1:04 am
ztec написа:
Добре Аз съм наясно с компютрите колега 1- За да смениш охлаждането на този лаптоп ще ти струва повече от лаптопа такаче врели некипели не приказвай 2 - И това което си направил може да е добро,но показва че явно друг апарат не си хващал и няма как да не си доволен за първо хващане. Колега не искам нещо да те засегна Ако му разбираш браво,но не става с един или два апарата и все пак продължавай в същия дух все пак знае ли човек..........
Добре... Наясно си с компютрите не споря... Както бях написъл по-нагоре лаптопа го бартеросвах защото си взех друк а този ми седеше от известно време еи така... Повярваи ми ,змам колко струва много добре охлаждането на лаптопа (все пак работя в сервиза на компютърна фирма ) Имам колеги които също са се занимавали/занимават с металдетедтори така че имам от кои да се уча какво и как!!!
Мимо Новобранец
Заглавие: Re: Бартеросвам си лаптопа... Сря Юни 23, 2010 1:12 am
Virosss написа:
@Мимо, направо ме разсмиваш... бил се позапушил радиатора... и след като го отпуши вече си с ново охлаждане?! Ние не ядем доматите с колците и сам се издъни, че не е работил добре и затова си решил и да го продадеш... Лошо няма, че си добре с електрониката, но имай предвид, че само това не е достатъчно за да направиш ефикасен детектор... питай хората които се занимават именно с това. Понякога са необходими години, докато добиеш някаква представа кое как е и направиш нещо качествено. В интернет може и да си намерил схема, но ти давам гаранция, че никой няма да представи схема на супер металотърсач, за свободно ползване Хората правят пари от подобни неща...
Ами щом те разсмивам няма лошо ,но щом съм написъл че е с ново охлаждане значи е така!!! Сменен е вентилатора и е добавена термоконтактна СРЕБЪРНА паста а не силиконова... Никъде несъм споменавал ,че нее работил добре и затова го продавам!!! До последно (преди 2 месеца) лаптопа си го ползвах всеки ден и нее правил никакви проблеми!!!Проблем с прегряване ми направи само един път и то точно когато мислех да го бартеросвам!!!Затова се и заинатих да видя какво всъшност му има ,изпадна ми 120Gb хардиск и реших да си го монтирам и тогава му направих и профилактиката!!!
Хората наистина правят пари от разработването на металотърсачи съгласен съм ,но това незначи ,че човек неможе да си сглоби сам ( с малко помощ) читаво работещ уред!!!
Virosss Легионер
Заглавие: Re: Бартеросвам си лаптопа... Сря Юни 23, 2010 1:25 am
Мимо написа:
Virosss написа:
Ами щом те разсмивам няма лошо ,но щом съм написъл че е с ново охлаждане значи е така!!! Сменен е вентилатора и е добавена термоконтактна СРЕБЪРНА паста а не силиконова... Никъде несъм споменавал ,че нее работил добре и затова го продавам!!! До последно (преди 2 месеца) лаптопа си го ползвах всеки ден и нее правил никакви проблеми!!!Проблем с прегряване ми направи само един път и то точно когато мислех да го бартеросвам!!!Затова се и заинатих да видя какво всъшност му има ,изпадна ми 120Gb хардиск и реших да си го монтирам и тогава му направих и профилактиката!!!
Хората наистина правят пари от разработването на металотърсачи съгласен съм ,но това незначи ,че човек неможе да си сглоби сам ( с малко помощ) читаво работещ уред!!!
От контекста се разбира, че си имал проблеми... решаваш да го продаваш понеже имаш нов и стария само бере прах... после изведнъж решаваш да му слагаш хард ( от къв зор след като си решил да го продаваш ), след което виждаш, че се е позапушил... и хоп правиш профилактика и решаваш да не го продаваш... сам разбираш, че звучиш доста съмнително...
Да не говорим, че ми е много интересно как аджеба си открил, че охлаждането не е в час, при положение, че повечето лаптопи си имат отделен док за харда, който не е никак близо до процесора, на който си слагал пастата... понеже само там има логика да ползваш подобна паста...
Вероятно повечето хора в форума, са нямали възможност да правят профилактики и тем подобни на подобна техника, но съм сигурен, че дори за тях е малко странно това което описваш.
Относно металотърсачът, лошо няма... радвам се, че имаш приятели които разбират от тази техника и са ти помогнали, ама не ми стана ясно, защо още когато беше решил да заменяш лаптопа, не се посъветва какъв клас металотърсачи търсиш, вместо да казваш, че не разбираш от металотърсачи??!?! Предполагам след като работиш в сервиз за компютри, си наясно и с цените на лаптопите втора употреба... и с малко допитвания, можеше да ти кажат твоите колеги кви детектори би могъл да си позволиш за тия пари...
Както и да е, за мен чисто и просто шикълкавиш и лично аз не бих ти имал доверие, та да правя бизнес с теб Оставям на колегите в форума сами да преценят... но после да не кажат, че не съм ги предупредил
Гост Гост
Заглавие: Re: Бартеросвам си лаптопа... Сря Юни 23, 2010 7:23 am
Мимо написа:
ztec написа:
Принципно несъм наясно с металотърсачите защото несъм се занимавал с това!!! Това не значи ,че несъм наясно с електрониката като цяло!! Търсих ,намерих информация за това какви видове детектори има ,какви "антени" има как се правят и тн... За лаптопа ,намерих си по-голям хардиск и при монтажа му реших да го разглобя целия при което видях ,че е позапушено радиаторчето му!!!Нормално е ползвано е все пак... Сега е с чисто ново охлаждане ,термопасти и тн... Всъшност радвам се ,че не го бартеросах защото щях да съм на чиста загуба!!! Просто е имал нужда от профилактика...
А за това ,че се правя на супер некомпетентен по технически въпроси е само за да видя кои с какво ще се опита да ме излъже...
Браво бе-....да видя кои с какво ще се опита да ме излъже... бях готов да ти пратя маската да е пробваш,да видиш че работи ПЕРФЕКТНО,че няма никакви запушвания..друг път като почнеш да увърташ,се замисляй хубаво,щото не пасеме трева.И аз съм направил над 10 металотърсача,но... не е за всеки работа и по хубав от фабричен НЯМА. И ТУК НЕ Е МЯСТО ДА СЕ БАЗИКАШ И СИ ПРАВИШ ЕКСПЕРИМЕНТИ,ЩОТО ...РАНО ИЛИ КЪСНО,ЧОВЕК С ЧОВЕКА СЕ СРЕЩА УСПЕХ!!!!!!!
TITUS Про-Консул
Заглавие: Re: Бартеросвам си лаптопа... Сря Юни 23, 2010 9:11 am
цената на предлагания лаптоп може да се види ориентировъ4но на laptop.bg та за да се смени охлаждане на лаптоп,то бая дертове трябва да е имал,а не само 'запушване' от раз
Мимо Новобранец
Заглавие: Re: Бартеросвам си лаптопа... Сря Юни 23, 2010 9:23 am
От контекста се разбира, че си имал проблеми... решаваш да го продаваш понеже имаш нов и стария само бере прах... после изведнъж решаваш да му слагаш хард ( от къв зор след като си решил да го продаваш ), след което виждаш, че се е позапушил... и хоп правиш профилактика и решаваш да не го продаваш... сам разбираш, че звучиш доста съмнително...
Да не говорим, че ми е много интересно как аджеба си открил, че охлаждането не е в час, при положение, че повечето лаптопи си имат отделен док за харда, който не е никак близо до процесора, на който си слагал пастата... понеже само там има логика да ползваш подобна паста...
Вероятно повечето хора в форума, са нямали възможност да правят профилактики и тем подобни на подобна техника, но съм сигурен, че дори за тях е малко странно това което описваш.
Относно металотърсачът, лошо няма... радвам се, че имаш приятели които разбират от тази техника и са ти помогнали, ама не ми стана ясно, защо още когато беше решил да заменяш лаптопа, не се посъветва какъв клас металотърсачи търсиш, вместо да казваш, че не разбираш от металотърсачи??!?! Предполагам след като работиш в сервиз за компютри, си наясно и с цените на лаптопите втора употреба... и с малко допитвания, можеше да ти кажат твоите колеги кви детектори би могъл да си позволиш за тия пари...
Както и да е, за мен чисто и просто шикълкавиш и лично аз не бих ти имал доверие, та да правя бизнес с теб Оставям на колегите в форума сами да преценят... но после да не кажат, че не съм ги предупредил [/quote]
Лаптопа до преди 2 месеца си го ползвах всеки ден!!!Купих си нов и този си остана еи така... Реших да го бартеросам за металотърсач като най-лесен варянт да се сдобия с такава машинка!!! Преди седмица или две ходих до Берковица за да го бартеросвам и там на място се установи (в жегата) че просто машинката прегрява!! Оставих потенциалния "купувач" да я тества повече от час за да се стигне до този извод!!! Сами разбирате ,че след тази случка нямаше как да се опитвам да го давам така на които и да било.След като се прибрах в София го разглобих ,почистих и тн.. (хардиска го сложих като екстра просто) Дано това одговори на въпросите и съмненията ти... Впрочем много силно ми се ще да ти дам в момента лаптопа да го тестваш НЯКОЛКО ДНИ за да видиш и се убедиш лично как работи...
Мимо Новобранец
Заглавие: Re: Бартеросвам си лаптопа... Сря Юни 23, 2010 9:28 am
Браво бе-....да видя кои с какво ще се опита да ме излъже... бях готов да ти пратя маската да е пробваш,да видиш че работи ПЕРФЕКТНО,че няма никакви запушвания..друг път като почнеш да увърташ,се замисляй хубаво,щото не пасеме трева.И аз съм направил над 10 металотърсача,но... не е за всеки работа и по хубав от фабричен НЯМА. И ТУК НЕ Е МЯСТО ДА СЕ БАЗИКАШ И СИ ПРАВИШ ЕКСПЕРИМЕНТИ,ЩОТО ...РАНО ИЛИ КЪСНО,ЧОВЕК С ЧОВЕКА СЕ СРЕЩА УСПЕХ!!!!!!![/quote]
Несъм се опитвал да увъртам!!! Умишлено несъм искъл да ти пращам лаптопа с куриери именно за да не стават такива проблеми!!!Винаги съм смятал ,че при такива бартери лично трябва да са и двамата човека на място!!!Аз затова се и разходих до Берковица...
Мимо Новобранец
Заглавие: Re: Бартеросвам си лаптопа... Сря Юни 23, 2010 9:32 am
TITUS написа:
цената на предлагания лаптоп може да се види ориентировъ4но на laptop.bg та за да се смени охлаждане на лаптоп,то бая дертове трябва да е имал,а не само 'запушване' от раз
Заглавие: Re: Бартеросвам си лаптопа... Сря Юни 23, 2010 9:33 am
TITUS написа:
Сменено е защото просто имам възможност да го сменя... Прочетете по-нагоре...