Заглавие: Re: продавам голяма антена за DFX Пет Юни 18, 2010 11:15 am
Не знам колега , но сигурно има има някаква средна стойност , как иначе антената ще остане в резонанс .
notron Про-Консул
Заглавие: Re: продавам голяма антена за DFX Пет Юни 18, 2010 11:17 am
Въобще каква е идеята с промяната на честотата ?
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: продавам голяма антена за DFX Пет Юни 18, 2010 11:19 am
В случая, ние простосмъртните не разбрахме, защо СЕФ- нямат антени за ХЛТ и съвместими ли са, антените на ХЛТ и ДФХ ?
atd.dr Легионер
Заглавие: Re: продавам голяма антена за DFX Пет Юни 18, 2010 11:58 am
Не става коклега . Антената на XLT е настроена на средната работна честота ( 4 ) и там излъчвателя има най голяма амплитуда , като се смени честотата към - или към+ пада амплитудата в антената и там е една част от компенсацията на разбалансиране , и приемната намотка е с разминат резонанс с по- голям кондензатор от резонансния за да могат да се използуват и старите антени в които няма кондензатори ( плавно преминаване към новите модели ) само че краищата на приемната намотка в старите антени са дефазирани ..ТАКА ЧЕ АНТЕНИТЕ ЗА DFX не стават за XLT ...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Нека който мисли , че ще направи перфектна промяна в антената с максимално добри параметри без да рови вътре в нея да дойде и да ми се обади И да покаже ВИДЕО да му видим майсторлъка , ХАХАХА ГОЛЯМ СМЯХ ЩЕ ПАДНЕ !!! !Хайде успех на майсторите !!!
notron Про-Консул
Заглавие: Re: продавам голяма антена за DFX Пет Юни 18, 2010 1:25 pm
Може ли да се направи антената ДД за XLT по стандартния начин с фолио за екран и тн.
TITUS Про-Консул
Заглавие: Re: продавам голяма антена за DFX Пет Юни 18, 2010 1:51 pm
atd.dr написа:
Не става коклега . Антената на XLT е настроена на средната работна честота ( 4 ) и там излъчвателя има най голяма амплитуда , като се смени честотата към - или към+ пада амплитудата в антената и там е една част от компенсацията на разбалансиране , и приемната намотка е с разминат резонанс с по- голям кондензатор от резонансния за да могат да се използуват и старите антени в които няма кондензатори ( плавно преминаване към новите модели ) само че краищата на приемната намотка в старите антени са дефазирани ..ТАКА ЧЕ АНТЕНИТЕ ЗА DFX не стават за XLT ...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Нека който мисли , че ще направи перфектна промяна в антената с максимално добри параметри без да рови вътре в нея да дойде и да ми се обади И да покаже ВИДЕО да му видим майсторлъка , ХАХАХА ГОЛЯМ СМЯХ ЩЕ ПАДНЕ !!! !Хайде успех на майсторите !!!
се големи специалисти тук.това,4е ти не можеш да преработиш антена дфх да пасне за хлт,то зна4и ли,4е е закон божи?! и това,4е хлт е настроена--няма спор.и цифрата 4 е фиктифна цифра,на която отговаря 4естота,мисля 4е беше 6,7. но и това,,4е АНТЕНА ЗА ДФХ БА4КА НА 3 КИЛОХЕРЦА,И НА 15 КИЛОХЕРЦА-КАКВО ТИ ГОВОРИ НА ТЕБ? 4Е НА 6-7 КИЛОХЕРЦА НЯМА ДА РАБОТИ ЛИ ? и 4е елементите за настройка не са вътре в антената,кво ме караш да повтарям като папагал.и е много елсно да се сложат където си искаш.имам въпрос към теб: ти омегаантените нали не ги бъркаш с концентри4ни ? щото каза 4е си правил стотици
TITUS Про-Консул
Заглавие: Re: продавам голяма антена за DFX Пет Юни 18, 2010 1:59 pm
Avrelian написа:
В случая, ние простосмъртните не разбрахме, защо СЕФ- нямат антени за ХЛТ и съвместими ли са, антените на ХЛТ и ДФХ ?
без бърникане не са съвместими.сеф правят антени за дфх(2Д) и същите след преработка стават за хлт(както и за игъл,5900,6000 и т,н,) без никви проблеми,ноооооо,,тежат. мен ако питаш сеф не им отърва да правят концентри4ни и има още една подробност,която ще спестя тук да напиша
notron Про-Консул
Заглавие: Re: продавам голяма антена за DFX Пет Юни 18, 2010 2:22 pm
тази антена може ли да се направи за xlt
atd.dr Легионер
Заглавие: Re: продавам голяма антена за DFX Пет Юни 18, 2010 3:31 pm
Колега ще направиш ама цапано дупе с тиква !!! При настройка 4 на уреда честотата е 6.5925 кНz . Ще ти пратя една антена за да я направиш с условията които казах , не говорим за еднодневки , И колега какви уреди правиш ти и кои са те че се правиш на толкова голям разбирач . Заради това че антените ти не стават караш хората да работят на усилен входен сигнал на едно защото сигурно се претоварват от уж малкото изменение което трябва да се направи на индуктивния колега а не на резонанса , то като няма резонанс в излъчвателя тогава как ще работи . Не бях ти писал за резонанс защото мислих , че ме разбираш нямат нищо общо , имат дотолкова колкото да работи добре 1
TITUS Про-Консул
Заглавие: Re: продавам голяма антена за DFX Пет Юни 18, 2010 5:25 pm
аз не правя нито уреди,нито машинки.само ремонтирам. електрониката ми е не само хоби,но и занаят.демек с една дума не съм ВИ конкуренция.и пак пишеш глупости! кога си ми виждал ти антените,4е знаеш кво карам хората?! ае спри се и говори смислено.и друго ще ти кажа: винаги съм казвал на колегите които са ме питали,4е трябва да се работи на нисък приемен сигнал.т.е. да не се издува детектора(визирам white's).ти явно ме бъркаш.и ако си навит прати антена дфх300 и аз ти гарантирам,4е ще ба4ка добре и по-дилбоко от ориг. и с реални показатели на дискриминация и грундирване
atd.dr Легионер
Заглавие: Re: продавам голяма антена за DFX Пет Юни 18, 2010 7:38 pm
Ок колега от тук нататък само ще следя темата без да се изсказвам ......Не виждам смисъл в това .
TITUS Про-Консул
Заглавие: Re: продавам голяма антена за DFX Пет Юни 18, 2010 11:27 pm
смисъл ако нямаше,то защо сме тук.радвам се,4е все пак една полемика цивилизовано проведохме,нищо 4е без да стигнем до единомислие еднакво.4е не използва епитети и разни квалификации.знаеш,не само електрониката и хобито ни,но и самия живоот е сложен.жив и здрав
PlovdivTrakiq Цезар
Заглавие: Re: продавам голяма антена за DFX Съб Юни 19, 2010 2:19 am
ОТ една тема за продан ,направихте публичен чат! Не е ли редно в този раздел да пишат само тези който продават и тези който копуват?
TITUS Про-Консул
Заглавие: Re: продавам голяма антена за DFX Съб Юни 19, 2010 8:26 am
PlovdivTrakiq написа:
ОТ една тема за продан ,направихте публичен чат! Не е ли редно в този раздел да пишат само тези който продават и тези който копуват?
прав си,нищо 4е темата е то4но за тази антена.и аз също съм мераклия да я купя и отдавна сме говорили с продава4а,но,,,,,
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: продавам голяма антена за DFX Съб Юни 19, 2010 2:46 pm
Ако не се бъркам, при ДФХ могат да се изключват двете честоти 3 и 15кл. ,тогава на каква честота работи?
TITUS Про-Консул
Заглавие: Re: продавам голяма антена за DFX Нед Юни 20, 2010 11:53 am
Avrelian написа:
Ако не се бъркам, при ДФХ могат да се изключват двете честоти 3 и 15кл. ,тогава на каква честота работи?
може да ба4ка на 3,на 15 и на двете едновременно.според мен би трябвало да има и от 1 до 15 ръ4но
notron Про-Консул
Заглавие: Re: продавам голяма антена за DFX Нед Юни 20, 2010 12:36 pm
Работи на 3 и на 15 но , дали нещо не пропускаш колега ? TX Бобината влиза в резонанс на тези честоти на 6кхц. ще намести ли фаза та така тя не е във целия диапазон на едно и също място затова тези честоти са фиксирани.
toniperac1 Новобранец
Заглавие: Re: продавам голяма антена за DFX Сря Дек 22, 2010 10:04 pm
shakata написа:
продавам голяма антена за DFX 30ст -концентрична цена 150лв антената е ползвана 5 птиhttps://2img.net/r/ihimizer/i/p6040267.jpg/
jel hoces u zamenu za sondu original whites metal detektor coinmaster classic3 u kompletu sa sondom.pisi na email:tonijankovic@hotmail.rs,pa da ti posaljem slike.pozdrav
deultum Цезар
Заглавие: Re: продавам голяма антена за DFX Сря Дек 22, 2010 10:55 pm
toniperac1 написа:
shakata написа:
продавам голяма антена за DFX 30ст -концентрична цена 150лв антената е ползвана 5 птиhttps://2img.net/r/ihimizer/i/p6040267.jpg/
jel hoces u zamenu za sondu original whites metal detektor coinmaster classic3 u kompletu sa sondom.pisi na email:tonijankovic@hotmail.rs,pa da ti posaljem slike.pozdrav