Бихте ли започнали да се занимавате със ситене на злато?
1. ДА
62%
[ 445 ]
2. НЕ
5%
[ 34 ]
3. ВЕЧЕ СЕ ЗАНИМАВАМ
10%
[ 74 ]
4. ИСКАМ ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ
23%
[ 161 ]
Общо гласове : 714
Автор
Съобщение
mitakaoo Новобранец
Заглавие: Re: Места в България подходящи за добив на злато Пон Фев 07, 2011 11:39 pm
Питър написа:
Срещнах информация за Котленския балкан и в тая връзка се споменава и "Стара река" и някакъв "Рударски дол" та опитахме тези 2 дена. За съжаление - само отрицателни резултати. Нощува се в Жеравна без проблем и има какво да се разгледа. Южно от района минава "Нейковска река" - взехме проби .. уви няма резултат. В "Котленска река" също нищо не излезе. На няколко места взимахме по завоите в горното течение на "Стара река", южно от едноименното село - нищо не излиза , малко черен пясък който се лепи на магнит. Реката става по пълноводна около Стеврек , но не остана време, коритото върви далеч от асфалта. Ако някой ходи там из района, нека сподели. Другото място което може да е показателно е право на запад от гр.Котел - речното корито събира целия северен склон на "Котленска планина" и ако има нещо би трябвало да излезе , но ни заблудиха местните че няма път - а път си има май май. Иначе на изток от този район - нищо интересно - Камчия е много далеч от истината. Следващия път залагаме на отвърден район - южно от Бургас и в Родопите. Щом има резултат - ще напиша.
nazapat ot kotel kam selo kopilovo mesnosta se kazva belite vidi nesam promival nosam vijdal
kill_bil Новобранец
Заглавие: Re: Места в България подходящи за добив на злато Нед Апр 17, 2011 3:14 pm
А някой може ли да ми каже, знае ли места в североизточна България,където може да се търи ? Че в тоя район сме доста бедни на тия блага но пък за сметка на това сме богати на и
joroaik Новобранец
Заглавие: Re: Места в България подходящи за добив на злато Сря Май 04, 2011 7:30 pm
Здравеите на всички малко съм нов но имам няколко вапроса ако може някои да ми одговори : този черния пясък (магнетит ) за какво се използва че на всички клипове го сабират с магнт и кутиика. 2 ако може някои да напише стъпка по стъпка от началото до готовия продукт какво се прави . нали пясъка се изравя а после как се промива че гледам и сита има. днес се поразходих по реката но само магнетит намерих какво да го правя?
Kiril62 Admin
Заглавие: Re: Места в България подходящи за добив на злато Сря Май 04, 2011 8:37 pm
joroaik написа:
Здравеите на всички малко съм нов но имам няколко вапроса ако може някои да ми одговори : този черния пясък (магнетит ) за какво се използва че на всички клипове го сабират с магнт и кутиика. 2 ако може някои да напише стъпка по стъпка от началото до готовия продукт какво се прави . нали пясъка се изравя а после как се промива че гледам и сита има. днес се поразходих по реката но само магнетит намерих какво да го правя?
Тук е описано подробно взимането на проби. http://imperio.bulgarianforum.net/t3295-topic
Заглавие: Re: Места в България подходящи за добив на злато Пон Май 09, 2011 12:19 am
Здравейте колеги.Нов съм и във форума и затова може да не съм избрал подходящата тема и ако е така нека модераторите да изтрият въпроса,а ако не ето въпроса.От години обикалям река палакария и взимам проби,навсякъде ми дава златни прашинки.Само на едно място ми даде около 4гр.но беше случайно в цепката на една скала която беше всграни и нависоко от реката.Така междо другото се запалих.Та молбата ми е да ми кажете реката ли да сменя,дават я добра златоносна,аз ли греша с пробите?Уча се от книтите и нета.Позрави.
Гост Гост
Заглавие: Re: Места в България подходящи за добив на злато Нед Май 15, 2011 8:00 am
ivan.to1 написа:
Здравейте колеги.Нов съм и във форума и затова може да не съм избрал подходящата тема и ако е така нека модераторите да изтрият въпроса,а ако не ето въпроса.От години обикалям река палакария и взимам проби,навсякъде ми дава златни прашинки.Само на едно място ми даде около 4гр.но беше случайно в цепката на една скала която беше всграни и нависоко от реката.Така междо другото се запалих.Та молбата ми е да ми кажете реката ли да сменя,дават я добра златоносна,аз ли греша с пробите?Уча се от книтите и нета.Позрави.
Реката не е толкова интересна а местата в нея,ако не подходиш правилно и в най-златоносната река няма да намериш нищо.Промиването на злато е занаят,а занаят не се учи от книги а се краде,тръгваш с опитен човек и запаметяваш какво прави без да питаш много.Палакария е обръщаха с фадроми и багери но пак си има злато.
vaseto Новобранец
Заглавие: Re: Места в България подходящи за добив на злато Нед Май 15, 2011 11:13 pm
stemla написа:
ivan.to1 написа:
Реката не е толкова интересна а местата в нея,ако не подходиш правилно и в най-златоносната река няма да намериш нищо.Промиването на злато е занаят,а занаят не се учи от книги а се краде,тръгваш с опитен човек и запаметяваш какво прави без да питаш много.Палакария е обръщаха с фадроми и багери но пак си има злато.
браво бе пич ,аз задавам много въпроси Тръгнах и търся ,търся , отговор
ivan.to1 Новобранец
Заглавие: Re: Места в България подходящи за добив на злато Вто Май 17, 2011 1:58 am
Да палакария е обръщана с багери5-600метра над Ярлово,но грамчетата който извадих са на 2-3км.нагоре по течението и са с остри ръбове та реших че жилата е близо но уви.Хванах добра люспа с маталдетектор в плитка цепка на една скала но това си беше чист късмет.Водих стари златари да крада занаят ама те хукват с легенчетата и я е много наноса и нестава за работа я е пък малко и водата всичко е отмила.Май всеки си пази занаята или е чудесен начин да изкараш няколко дена в гората за моя сметка.Ясно реката е за смяна въпроси няма да задавам много много,но ще помоля колегите да ми препоръчат някоя местност около софия по възможност та да вляза в час и ас.
kameloot Новобранец
Заглавие: Re: Места в България подходящи за добив на злато Вто Юни 21, 2011 4:49 am
Здравейте,някой да има сведения за река Елешница?.
Всичко може да става на този свят ,но не всеки може да го направи!
dan Новобранец
Заглавие: Re: Места в България подходящи за добив на злато Нед Авг 14, 2011 12:25 pm
Някой знае ли около Варна къде има златоносни реки?
goturbas Легионер
Заглавие: Иване,не е толкова таен занаята... Пет Окт 21, 2011 5:18 pm
stay cool, а и съчетаното действие с техника...си дава резултати.