Заглавие: Re: Интересно видео за ситене на речно злато Пет Фев 25, 2011 1:23 pm
[quote="vaseto"]
adminn написа:
ебати каманите....само реклами ....АМАН....[/quo
Не колега не е реклама ,а нещо като показно към начинаещи .Той сам си поставя златото в началото и показва какъва е техниката за ситене.
За да опазим богатствата по българските земи се изисква култура.
goldhunter Легионер
Заглавие: Re: Интересно видео за ситене на речно злато Пет Фев 25, 2011 1:38 pm
тези какпки не са ли за повърхностното напрежение на водата щото примерно в чешмяна вода ситното злато и магнетита плуват отгоре
Чумата Преторий
Заглавие: Re: Интересно видео за ситене на речно злато Пет Фев 25, 2011 2:11 pm
goldhunter написа:
тези какпки не са ли за повърхностното напрежение на водата щото примерно в чешмяна вода ситното злато и магнетита плуват отгоре
Не са ,поврхностното напрежение се отнася само за сухи предмети и исключително леки.Златото не се окислява но си губи от блясъка, а и от калта се зацапва ,с тези капки от киселина се получава реакция и златото придобива блясък и по лесно се забелязва.
goldhunter Легионер
Заглавие: Re: Интересно видео за ситене на речно злато Пет Фев 25, 2011 2:25 pm
Чумата написа:
Не са ,поврхностното напрежение се отнася само за сухи предмети и исключително леки.Златото не се окислява но си губи от блясъка, а и от калта се зацапва ,с тези капки от киселина се получава реакция и златото придобива блясък и по лесно се забелязва.
не колега точно за повърхнотстното напрежение на водата са тези капки а не за да се вижда по добре тои човека от клипа даже го казва цитирам от 4:50 минута "първо взимаме от разтвора за запазване на златото слагаме 2 капки от този wetting agent точно толкова ни трябва тои разбива повърхностното напрежение на водата и задържа златото на мястото му"
поврхностното напрежение не се отнася само за сухи предмети водата също го има и може да се премахне както с тези капки в клипа така и с препарат за миене на чинии веро сапун аз когато довършвам концентрата слагам малко веро защото ЗЛАТОТО ПЛУВА ОТГОРЕ НА ВОДАТА ако си виждал американски клипове на драги с атворен зикал сигорно си виждал че водата е пенлива това е защото слагат препарат точно за това повърхностно напражение защото иначе златото се лепва отгоре и заминава
Чумата Преторий
Заглавие: Re: Интересно видео за ситене на речно злато Пет Фев 25, 2011 9:37 pm
goldhunter написа:
Чумата написа:
не колега точно за повърхнотстното напрежение на водата са тези капки а не за да се вижда по добре тои човека от клипа даже го казва цитирам от 4:50 минута "първо взимаме от разтвора за запазване на златото слагаме 2 капки от този wetting agent точно толкова ни трябва тои разбива повърхностното напрежение на водата и задържа златото на мястото му"
поврхностното напрежение не се отнася само за сухи предмети водата също го има и може да се премахне както с тези капки в клипа така и с препарат за миене на чинии веро сапун аз когато довършвам концентрата слагам малко веро защото ЗЛАТОТО ПЛУВА ОТГОРЕ НА ВОДАТА ако си виждал американски клипове на драги с атворен зикал сигорно си виждал че водата е пенлива това е защото слагат препарат точно за това повърхностно напражение защото иначе златото се лепва отгоре и заминава
Ами то по твойта логика да е изплувало златото още преди да слага тия капки за повърхностно напрежение .Обясни ми защо ги слага накрая ами не в началото на ситенето тия капки.И защо сравняваш драгите с това легенче,не ми се вярва че златото ще плува а пясъка и другите материали не.
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Интересно видео за ситене на речно злато Пет Фев 25, 2011 10:10 pm
За електрическо напрежение ли става дума за механично напрежение - защото ел.напрежението не обича много водата...
goldhunter Легионер
Заглавие: Re: Интересно видео за ситене на речно злато Пет Фев 25, 2011 10:46 pm
Чумата написа:
Ами то по твойта логика да е изплувало златото още преди да слага тия капки за повърхностно напрежение .Обясни ми защо ги слага накрая ами не в началото на ситенето тия капки.И защо сравняваш драгите с това легенче,не ми се вярва че златото ще плува а пясъка и другите материали не.
злато съм виждал да плува със собствените си очи ама тва че ти не вярваш ама хич неми дреме и не ми е притрябвало да те обеждавам защото знам какво говоря и нека някои друг които разбира англииски да потвърди това което ония от клипа казва след 4.50 минута аз вече ти обясних каквото трябваше и няма повече да се занимавам с теб прочети тук http://bg.wikipedia.org/wiki/Повърхностно_напрежение и тогава ми разправяи че водата няма пов. напрежение КАТО НЕ СИ СИГУРЕН В НЕЩО ПО ДОБРЕ МЪЛЧИ
Чумата Преторий
Заглавие: Re: Интересно видео за ситене на речно злато Пет Фев 25, 2011 11:11 pm
goldhunter написа:
Чумата написа:
злато съм виждал да плува със собствените си очи ама тва че ти не вярваш ама хич неми дреме и не ми е притрябвало да те обеждавам защото знам какво говоря и нека някои друг които разбира англииски да потвърди това което ония от клипа казва след 4.50 минута аз вече ти обясних каквото трябваше и няма повече да се занимавам с теб прочети тук http://bg.wikipedia.org/wiki/Повърхностно_напрежение и тогава ми разправяи че водата няма пов. напрежение КАТО НЕ СИ СИГУРЕН В НЕЩО ПО ДОБРЕ МЪЛЧИ
Аз не тдърдя че водата няма повъхностно напрежение ,нито искам да се занимаваш с мене,нито аз се заяждам с тебе ,казвам това което знам и го обеснявам. Обясни ми защо ги слага накрая тия капки ами не в началото на ситенето?Означава ли че златото ще изплува към края на ситенето ,че тогава слага капките, и ако ще изплува защо де не изплува още в началото?
goldhunter Легионер
Заглавие: Re: Интересно видео за ситене на речно злато Пет Фев 25, 2011 11:49 pm
ми в началото как да сложи като тои постоянно промива и трябва да слага постоянно да капне 2 капки да промие малко пясък да капне 2 капки да ........ нал ма разбираш незнам аз на реката никога не съм ползвал такива работи няма и да ползвам аз само като се прибера слагам малко веро в водата колкото да довърша концентрата и това е ама то това с чешмяна вода като го правя иначе с речната нямам проблем с пов. напрежението
Чумата Преторий
Заглавие: Re: Интересно видео за ситене на речно злато Пет Фев 25, 2011 11:57 pm
Kiril62 Admin
Заглавие: Re: Интересно видео за ситене на речно злато Нед Фев 27, 2011 8:18 pm
Ето ви нещо интересно и нагледно.Полукомплекта го имам при нас ,само че е във червено.